Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Cultură în spaţiu neconvenţional

Restaurantul Old Times, neîncăpător pentru iubitorii de teatru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cultura în spaţii neconvenţionale pare să aibă un real succes în Suceava. Piesa semnată de dramaturgul rădăuţean Matei Vişniec, „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, a adunat un public însetat de teatru în Restaurantul „Old Times” din Suceava, care s-a dovedit prea mic faţă de numărul celor care ar fi dorit să vadă piesa „live”.

Carmen Veronica Steiciuc, persoana care are meritul de a-l fi „readus acasă” pe Matei Vişniec, crede că a făcut o alegere foarte bună.

„Au fost două spectacole în Suceava, iar actorii au mărturisit că s-au simţit extraordinar. Pe parcursul celei de-a doua reprezentanţii au simţit energia publicului şi au avut cea mai bună prestaţie a lor. Poate şi pentru că au avut parte de un public receptiv, bun cunoscător al operei lui Matei Vişniec, al stilului şi umorului dramaturgului, au interacţionat cu publicul într-un mod extraordinar”, a mărturisit Carmen Veronica Steiciuc.

Cei doi actori bucureşteni care s-au dezvelit la propriu şi la figurat de prejudecăţi, Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa, au mulţumit deschis publicului sucevean pentru prezenţa la cele două spectacole.

Reprezentanţii restaurantului „Old Times” şi-au arătat disponibilitatea de a continua acest tip de manifestări şi spun că nu s-au aşteptat să fie asaltaţi cu un număr atât de mare de cereri de bilete.

Iniţial trebuia să aibă loc un singur spectacol, dar solicitările numeroase i-au determinat să ajungă la o înţelegere cu impresarul şi actorii pentru două puneri în scenă. Chiar şi aşa, aproape 200 de solicitări nu au putut fi onorate.

Piesa „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” este pusă în scenă regizoarea Cătălina Buzoianu (realizare care a primit în anul 2011 premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie la Festivalul Teatrului de Studio din Piteşti).

Autorul piesei este Matei Vişniec, rădăuţeanul stabilit în Franţa, apreciat ca fiind cel mai valoros dramaturg român contemporan, laureat al Premiului UNITER şi al Premiului pentru dramaturgie al Academiei Române şi distins, în anul 2009, cu Premiul European pentru întreaga sa activitate, conferit de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Franţa.

Spectacolele de la Suceava şi Rădăuţi (din incinta restaurantului „Orso Bruno”) s-au desfăşurat sub egida Clubului Rotary Suceava Bucovina şi a Clubului Rotaract Suceava Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restaurantul Old Times, neîncăpător pentru iubitorii de teatru.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Restaurantul Old Times, neîncăpător pentru iubitorii de teatru3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conditii improprii trimis de
(21 feb 2012, 11:27:30
pacat de spectacol si de jocul actorilor. Conditiile sunt total improprii, cu exceptia primelor doua randuri restul ofereau vizibilitate spre 0 catre asa-zisa scena.
Muzica din club se auzea destul de tare ca sa distraga atentia de la ceea ce faceau si spuneau actorii.
2.   Teatrul Fabulinus. trimis de
(21 feb 2012, 12:24:41
Va asteptam pe data de 29 februarie la premiera "Visul unei nopti de vara" la auditoriumul Joseph Schmidt in regia marelui actor Ion Sapdaru la ora 19 00.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei