Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident grav

Două maşini s-au zdrobit pe DN 2, la Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier extrem de violent, care se putea transforma într-un adevărat carnagiu, s-a petrecut ieri pe DN 2, în imediata apropiere a drumului care duce spre Pătrăuţi. Un microbuz marca Peugeot în care se aflau trei muncitori de la o firmă de construcţii a pătruns pe sens opus şi a izbit frontal şi în viteză un VW Sharan, în care se aflau doi soţi. Toţi cei cinci au ajuns la spital, doi cu leziuni grave, însă, având în vedere forţa impactului, se poate spune că toţi au avut noroc să scape cu viaţă.

 

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11.30. La volanul autoutilitarei marca Peugeot se afla Constantin Radu Fediuc, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Suceava. Acesta circula pe direcţia Suceava-Siret, alături de doi colegi de serviciu, cu care se deplasa la o lucrare pe care o aveau de efectuat. La un moment dat el a tras de volan stânga, a pătruns pe sens opus şi s-a izbit violent de maşina VW Sharan, condusă de un bărbat din Solca, Ioan Nelu Timinger, om de afaceri şi consilier local, alături de care, în dreapta, se afla soţia sa.   

 

Cei doi soţi din maşina VW Sharan, răniţi grav 

Cele două maşini s-au zdrobit pur şi simplu una de alta, imediat spre locul accidentului îndreptându-se numeroase ambulanţe şi un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Cei trei pasageri din autoutilitară au scăpat cu leziuni uşoare şi medii, doar unul dintre ei având răni care ar urma să necesite mai mult de 30 de zile de îngrijiri medicale.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi soţi din maşina VW Sharan, leziunile erau mai grave. Conform primelor evaluări medicale, Ioan Nelu Timinger a suferit o contuzie toracică şi o policontuzie, ambele severe, în timp ce soţia sa avea un politraumatism şi o fractură de gambă. În cazul ambilor medicii au estimat preliminar că leziunile necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

 

Cum explică accidentul şoferul care a intrat pe sens opus 

Şoferul care a pătruns pe contrasens, Constantin Radu Fediuc, ne-a declarat că totul ar fi plecat de la un alt conducător auto, care ar fi efectuat o depăşire imprudentă.

„Mi-a tăiat cineva calea, am frânat brusc şi, ca să nu urc pe cei din coloana din faţă, am virat stânga şi am intrat unde am intrat... Problema a fost de la o maşină din spate, care m-a depăşit, a intrat în faţa mea, a frânat, eu am frânat ca să nu intru peste ea, am considerat că am loc să fac stânga şi să mă duc în câmp”, se justifica şoferul.

Din păcate, nici el şi nici altcineva nu a putut preciza detalii despre această presupusă maşină care a declanşat accidentul, existenţa ei urmând a rămâne probabil o necunoscută.

 

DN 2, aproape blocat o oră şi jumătate

În aceste condiţii, conform anchetei preliminare a poliţiei, cauza accidentului ar fi conducerea imprudentă a şoferului autoutilitarei care a intrat pe sens opus.

Anchetatorii au apreciat că ambele maşini au fost avariate în proporţie de 80%.

Cele cinci victime au scăpat cu viaţă şi datorită faptului că se aflau în două maşini masive şi destul de puternice.

Din cauza accidentului, circulaţia pe DN 2 s-a desfăşurat foarte anevoios în jur de o oră şi jumătate, maşinile deplasându-se alternativ, pe un singur sens de mers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două maşini s-au zdrobit pe DN 2, la Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 9086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Două maşini s-au zdrobit pe DN 2, la Pătrăuţi2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca intotdeauna trimis de
(21 feb 2012, 11:09:05
Placa asta e atat de des pusa de cei care provoaca accidente, nu vi se pare? "O masina m-a depasit/incomodat si drept urmare am tras de volan stanga/dreapta". Drept e ca in cazul de fata nu stiu, posibil sa fie chiar adevarat.

Solutii pentru a ajuta in stabilirea vinovatilor unor accidente auto (parerea mea):

- camera pe bord cu inregistrare pe stick/card (pentru cei care nu stiu: dati un google dupa "trafictube"). Tot acolo gasiti si recomandari de camere, nu-s chiar asa scumpe. Si in caz de eveniment nu se mai pot face afirmatii gen "mi-a sarit masina/pietonul cutare in fata si m-am speriat".

- si 2, foarte important, nu stiu de unde ideea ca e mai bine sa tragi de volan stanga. Cred ca foarte rar se intampla ca asta sa fie cea mai buna "iesire" dintr-o solutie limita. Trasul de volan dreapta sau chiar un impact cu masinile de pe acelasi sens cred eu ca ar fi fost de preferat unei coliziuni cu masina ce venea din sens opus.

Parerea mea, astept opinii pertinente, ca de "cum sa doresti raul altora?" sau "asa mi-as dori sa fi fost tu in locul amaratului ala" m-am saturat.
1.1  RE: Ca intotdeauna trimis de
(21 feb 2012, 12:43:33
vor decide cei care fac ancheta daca soferul minte sau nu, daca a franat sau nu (calculatorul masinii inmagazineaza niste informatii gen , daca a franat inainte de impact, viteza si etc) ....winking
1.2  RE: Ca intotdeauna trimis de
(21 feb 2012, 12:50:08
salut,

solutia cea mai simpla si la indemana oricui si oricand e CONDUITA PREVENTIVA! sa conduci gandindu-te "ce s-ar putea intampla daca..."!

insa pentru marea partea a maselor de soferi bizoni e cale luuunga. atitudinea asta implica in primul rand bun simt si respect pentru aia de langa tine, ceea ce astazi e foarte greu de gasit!
2.   Dedicatie pentru BALOTUL paiu ! trimis de
(21 feb 2012, 14:56:43
Bre paiosule, bre !!! De ce nu ne-ai oferit mai multe informatii despre primul sofer ? La al doilea mai aveai putin si ne spuneai la ce varsta a fost intarcat . Pentru ca e consilier local si om de afaceri trebuie bagat mai tare in seama ?
2.1  RE: Dedicatie pentru BALOTUL paiu ! trimis de
(21 feb 2012, 19:58:45
Dragul meu care e problema ta ca omul este consilier local si om de afaceri?bravo lui ...nu cred k a ajuns consilier si om de afaceri pe spatele tau .
2.2  RE: Dedicatie pentru BALOTUL paiu ! trimis de
(22 feb 2012, 14:50:07
Bre sauli, bre !!! Se pare ca n-ai inteles ce-am vrut sa spun . Daca SI abcESEdarul a inteles si nu m-a "atacat" in versuri se pare ca tu esti SI MAI LEGUMA decat el... Nu ma deranjeaza faptul ca al doilea sofer e om de afaceri si consilier local ci m-a deranjat ca despre primul sofer n-a scris decat numele . paiosul putea sa ne dea si despre primul sofer amanuntewinking . E ca si la cartile de vizita . Ionescu -inginer , Popescu - profesor , Georgescu - medic ... Apropos... trebuie studii extra ca sa te faci om de afaceri sau consilier local ???
3.   Mdah trimis de
(21 feb 2012, 17:01:51
va zic eu ca soferul autoutilitarei marca Peugeot nu minte...in cunosc destul de bine..mai mult ca sigur asa a fost..in suceava sunt multi prosti care nau o treaba cu soferia si cand ies in exterior sunt zmei...
4.   Vinovat trimis de
(28 feb 2012, 08:25:00
de regula vinovat este cel care are bani mai putini nu cel care este de drept . Incazu de fata numai cei care au fost implicati stiu adevaru dar este foarte greu sa spui adevaru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei