Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă poliţie

Autorul jafului de la Sabrini, un copil de 14 ani, care era aşteptat afară de mamă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Autorul jafului de la magazinul de bijuterii Sabrini, din centrul Sucevei, a fost depistat ieri dimineaţă de către poliţişti, el fiind ridicat pentru audieri din hotelul în care era cazat împreună cu mama sa. Copilul, care va împlini 15 ani în luna mai a acestui an, este din comuna clujeană Iclod şi a ajuns la Suceava, împreună cu mama, acum aproximativ o săptămână. Puştiul mai are dosare penale pentru furturi comise în ţară, iar poliţiştii sunt convinşi că mama acestuia ştia foarte bine ce preocupări are acesta.

 

Scena unui jaf surprins perfect de camerele video 

Joi, în jurul orei 15.20, la dispeceratul firmei de pază FGM a sunat alarma de efracţie, un echipaj ajungând în două minute la magazinul situat peste drum de Casa de Cultură.

Autorul jafului, însă, fugise deja. S-a stabilit ulterior că autorul a intrat în magazin, unde a petrecut aproape 20 de minute, probând mai multe inele şi vorbind la telefon, din câte se pare chiar cu mama sa. În momentul în care a rămas singur cu vânzătoarea, a pulverizat spre aceasta un spray iritant lacrimogen, fugind în grabă din magazin cu un inel. Bijuteria furată avea în jur de 11 grame, era de 14 k şi avea un preţ 3.120 de lei.

Întreaga scenă a fost înregistrată de camerele video din magazin, imaginile putând fi urmărire şi pe www.monitorultv.ro.

 

A făcut colţul şi a vândut inelul la amanet, pe o sumă modică

După ce a fugit cu inelul, puştiul nu a stat prea mult pe gânduri. S-a întâlnit cu mama sa, care era în zona staţiei din Centru şi, tot în zona centrală, a intrat într-o casă de amanet (Astoria Gold), unde a vândut bijuteria cu modica sumă de 200 de lei.

Surse judiciare au precizat că prezenţa suspectă şi insistentă a minorului mai fusese semnalată la magazine de bijuterii din Suceava, existând şi imagini înregistrate cu acesta, astfel că poliţiştii l-au pus imediat pe lista suspecţilor.

Încă de joi seară, aceştia ştiau aproape cu certitudine cine este autorul, însă el a fost prins efectiv vineri dimineaţă. Adolescentul, Vasile Costin C., şi mama acestuia, Marinela Drînda, de 46 de ani, au fost ridicaţi de poliţişti de la hotelul din zona Gării Burdujeni unde erau cazaţi.

 

La 14 ani, infractor voiajor, prin ţară, însoţit de mamă

Conform anchetei judiciariştilor de la Poliţia municipiului Suceava, minorul mai are dosare penale pentru fapte de furt, unele cu mod de operare aproape identic, în Buzău, Arad, dar şi în Constanţa, pe litoral. Cu alte cuvinte, un minor infractor voiajor, însoţit îndeaproape de către mama sa, care, însă, susţine că nu este complice la nici un caz şi că, din contra, a încercat să-şi oprească fiul de la furturi.  

Ieri, adolescentul a fost dus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava, unde a fost expertizat pentru a se stabili dacă are discernământ, după care minorul şi mama sa au fost aduşi la locul faptei, pentru reconstituire.

Copilul le-a descris anchetatorilor cum a intrat în magazin, cum a acţionat şi cum, imediat după, a mers la amanet. Un detaliu foarte important este că la amanet acesta a intrat însoţit chiar de mamă.

 

Justificările confuze ale mamei

Luată la întrebări de ziarişti, femeia a încercat, confuz şi stângaci, să explice cum fiul a comis fapta fără ştirea ei, ba, mai mult, ea a încercat să-l convingă să nu fure.  

„M-am certat cu el urât.... i-am zis că nu e voie să fure.... dar mi-a răspuns că face ce vrea el.....Mi-a spus că inelul e furat abia după ce l-am dat la amanet”, a spus femeia, care, întrebată ce caută în Suceava, a adăugat că „suntem de aproape o săptămână la Suceava, am venit după haine, am cumpărat cojoc pentru mine.... haine de schimb la copii....”

Foarte probabil, în acest caz putem vorbi de exploatarea unui copil chiar de către mamă, în ideea că acesta are o răspundere limitată pentru faptele sale. Practica judiciară arată că cel puţin până la vârsta de 16 ani condamnarea unui minor şi internarea într-un centru de detenţie se realizează foarte greu.

De altfel, în cazul minorului de 14 ani procurorul de caz a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

Inelul a fost recuperat şi restituit proprietarului magazinului de bijuterii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorul jafului de la Sabrini, un copil de 14 ani, care era aşteptat afară de mamă.
 Vizualizări articol: 1055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Autorul jafului de la Sabrini, un copil de 14 ani, care era aşteptat afară de mamă4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primul pas trimis de
(11 feb 2012, 12:31:42
un viitor om de afaceri prosper...
2.   Incredibil... trimis de
(11 feb 2012, 15:40:11
la Cluj nici nu se gasesc haine!:)cu ce bani stau ei de o saptamana la sv nu va intrebati?parerea mea e ca tot din furat.oare cand isi vor face treaba autoritatile din RO?
3.   Hahaha trimis de
(12 feb 2012, 15:45:28
Asta-i buna!Hai sa spunem ca au venit sa cumpere din ''moll'' bazar de la noi ca sunt mai ieftine,dar daca stai sa calculezi si transportul de la Cluj la Suceava,iesi cam scump.Mai pune si cazarea.
In privinta amanetului...te duci tu mama sa amanetezi un inel al fiului tau dar nu-l intrebi mai intai de unde il are?Parerea mea e ca mama e cea care a planuit totul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei