Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2012 - Anul XVII, nr. 23 (4928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Victimele gerului

Tânăr de 33 ani , în pijamale şi papuci de casă, găsit degerat pe marginea unui pod

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Gerul năprasnic din ultimele zile a făcut primele victime la Suceava. Ieri dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” a ajuns, în stare foarte gravă, un tânăr de 33 de ani din Suceviţa, care a fost găsit îngheţat marginea unui pod din localitate.
Tânărul a ajuns la spital în comă, şoc hipotermic, degerături de gradele III şi IV. Omul găsit sub pod era îmbrăcat în haine de casă şi era încălţat cu papuci de casă.
Bărbatul a fost găsit ieri dimineaţă, în jurul orelor 07:30, după ce serviciul de urgenţă „112” a fost sesizat că în apropierea podului peste pârâul Suceviţa, pe marginea şoselei dintre Suceviţa şi Rădăuţi, se află, căzut la pământ, un bărbat în stare de hipotermie, cu mai multe leziuni pe faţă şi pe corp.
Echipajul de urgenţă l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticat cu multiple degerături la mâini şi picioare şi comă grad I, după care s-a decis transferul acestuia la Spitalul Judeţean Suceava.
Conform primelor cercetări, poliţiştii au descoperit că bărbatul, I.P., în vârstă de 33 de ani, din Suceviţa, întrerupsese cu ceva timp în urmă un tratament psihiatric şi că ultima oară fusese văzut de soţia sa, în jurul orelor 24.00, în locuinţa lor. În acelaşi timp, medicii au apreciat că leziunile pe care bărbatul le avea pe faţă şi pe corp s-ar datora unor căderi repetate pe podul de peste râu.
Poliţiştii sunt de părere că bărbatul a căzut după ce a fost prin vecini, întrucât era îmbrăcat în haine de casă.

 

La UPU ajung zilnic oameni îngheţaţi pe străzi

În ultimele zile, la Unitatea de Primire a Urgenţelor  ( UPU ) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava au ajuns mai multe persoane cu hipotermie, majoritatea acestora fiind oameni ai străzii.
Medicul urgentist Tiberius Brădăţan a declarat că „de vineri dimineaţă şi până sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă <Sf. Ioan cel Nou> Suceava au ajuns doar persoane cazuri sociale, cu hipotermii minime, ce nu au necesitat internare, majoritatea fiind trimişi în centrul de la Biserica Sf. Vineri”. Este vorba despre cinci cazuri, iar după ce medicii de gardă le-au acordat îngrijiri medicale, trei persoane au fost trimise la centrul de la Biserica Sf. Vineri, unul la Secţia de Psihiatrie din Burdujeni, iar unul a plecat acasă.
De sâmbătă la prânz şi până ieri dimineaţă, la UPU au mai ajuns alte trei persoane în stare hipotermică, şi acestea fiind trimise la Centrul de la Biserica Sf. Vineri, după ce li s-au acordat îngrijiri medicale.

 

Medicii recomandă vârstnicilor şi copiilor să evite ieşirile lungi în ger

Medicul Tiberius Brădăţan atrage atenţia că expunerea îndelungată la frig este foarte periculoasă atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele bolnave, şi îndeosebi extremele de vârstă, respectiv bătrânii şi copiii.
Medicii recomandă oamenilor să evite deplasările îndelungate afară şi expunerea la frig în următoarele zile, ce se anunţă extrem de geroase.
Potrivit medicilor, expunerea la ger accentuează orice boală de fond, fie reumatism, fie probleme cardiace. Variaţia de temperatură, de la căldura din interior, la aerul rece de-afară, predispune la angină pectorală, tulburări de ritm cardiac, tulburări de vascularizaţie ale membrelor, cu apariţia degerăturilor.
Recomandările medicale pentru zilele de ger includ şi purtarea de haine corespunzătoare cu vremea şi temperaturile de afară. Astfel, sucevenii sunt sfătuiţi să să-şi protejeze mâinile, picioarele, nasul şi urechile, purtând încălţăminte şi ciorapi călduroşi, mănuşi, fulare şi căciuli, şi să nu stea pe loc multă vreme. De asemenea, pe toată perioada geroasă este recomandat consumul de lichide calde.

 

Aglomeraţie la Centrul de noapte de la Biserica „Sf. Vineri”

Numărul oamenilor străzii care sunt cazaţi în centrul de noapte de la Biserica Sfânta Vineri din cartierul sucevean George Enescu s-a dublat, după răcirea accentuată a vremii.
Coordonatoarea centrului social, Geanina Paveliuc, a declarat că „la ora actuală, în centru sunt cazate aproximativ 30 de persoane, şi numai astăzi (n.r. ieri), în prima parte a zile, au ajuns trei persoane, ceea ce este foarte mult, în condiţiile în care, de obicei, la noi ajunge câte o persoană, două, la una, două zile”. Potrivit Geaninei Paveliuc, atât poliţia, cât şi spitalul au trimis în ultimele zile persoane îngheţate, găsite în stradă.
Geanina Paveliuc a spus că se aşteaptă la o nouă creştere a prezentărilor la centru, date fiind temperaturile extrem de scăzute prognozate pentru intervalul următor. Aceasta a mai precizat că „oamenii care apelează la centrul social beneficiază de camere încălzite şi de o masă caldă şi au posibilitatea să facă duş”. Centrul de noapte de la Biserica Sfânta Vineri are o capacitate de 50 de locuri.

Luigi BĂRĂGOIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr de 33 ani , în pijamale şi papuci de casă, găsit degerat pe marginea unui pod.
 Vizualizări articol: 4614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânăr de 33 ani , în pijamale şi papuci de casă, găsit degerat pe marginea unui pod5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei