Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2012 - Anul XVII, nr. 22 (4927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atitudine

„Să vă fie ruşine, nesimţiţilor”, singura replică a preotului care a îngropat un mort fără certificat de deces

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preotul paroh din satul Poiana Mărului, comuna Mălini, cercetat penal  pentru infracţiunea de abuz în serviciu după ce a îngropat un localnic fără a avea un act de constatare a decesului, se dovedeşte a fi departe de a-şi recunoaşte greşeala, în loc de explicaţii şi eventuale lămuriri ale situaţiei, acesta adoptând o tactică agresivă.
„Să vă fie ruşine, nesimţiţilor”, aceasta a fost singura replică a preotului Gheorghe Sava atunci când reporterii Monitorului de Suceava au reuşit în cele din urmă să-l contacteze telefonic pe acesta, după care ni s-a închis telefonul în nas. Asta s-a întâmplat ieri, după ce, cu o zi înainte, când reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat la Poiana Micului, părintele pur şi simplu a fugit.
Astfel, în locul unor lămuriri care să înlăture suspiciunile din acest dubios caz, ceaţa continuă să persiste.

 

Totul a ieşit la iveală când soţia a venit să ceară ajutorul de înmormântare  

Reamintim că Gheorghe Dăscălaşu, în vârstă de 55 de ani, din Poiana Mărului, a murit acasă pe 15 ianuarie, fiind condus pe ultimul drum patru zile mai târziu. Cum bărbatul nu a fost înscris la nici un medic de familie şi nu fusese la spital, ba mai mult nu mai avea buletin de ani de zile, deoarece îl pierduse, soţia acestuia nu a putut obţine certificat de constatare a decesului. Femeia, Teodora Dăscălaşu, a fost îndrumată de secretarul primăriei din Mălini, Neculai Saftiu, către poliţie, pentru a fi sesizată Medicina Legală, în vederea efectuării necropsiei, fapt care însă nu s-a întâmplat.
La câteva zile după deces, la începutul acestei săptămâni, femeia a venit din nou la primărie, solicitând ajutor de înmormântare. A fost momentul în care cazul a ieşit la iveală.

 

Ce spune poliţia

Ancheta poliţiei confirmă această variantă. Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Întrucât persoana care a decedat nu era înscrisă la nici un medic de familie, soţia a fost îndrumată să se adreseze organelor de poliţie, fapt care nu s-a întâmplat. Femeia s-a adresa poliţiei abia pe 25 ianuarie, la aproape o săptămână după data înhumării. În cauză se desfăşoară cercetări sunt coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, efectuându-se totodată verificări şi faţă de preotul paroh, cel care a oficiat slujba, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu”.

 

Cadavrul ar putea fi deshumat

Membrii familiei Dăscălaşu şi vecinii spun că bărbatul era bolnav de epilepsie, iar starea sa se agravase foarte mult în ultimele săptămâni, când abia mai ieşea din casă. Foarte probabil bărbatul chiar a murit de moarte bună, însă, totuşi, nu există nici o confirmare medicală în acest sens.
Soţia bărbatului imploră acum ca bărbatul să nu fie dezgropat, spunând totodată că toată lumea, inclusiv preotul, ştia că soţul ei era grav bolnav şi că moartea a fost una naturală.
Probabil, preotul paroh a vrut doar să ajute o familie nevoiaşă, însă asta nu scuză în totalitate fapta sa.  
Funcţie de rezultatele anchetei care se va derula în următoarele zile, se va stabili dacă bărbatul va fi deshumat pentru a se afla cauzele morţii şi a fi înlăturată posibilitatea unei morţi violente.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Să vă fie ruşine, nesimţiţilor”, singura replică a preotului care a îngropat un mort fără certificat de deces.
 Vizualizări articol: 4527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 11 voturi
„Să vă fie ruşine, nesimţiţilor”, singura replică a preotului care a îngropat un mort fără certificat de deces1.7511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reporter de 2 bani... trimis de
(28 ian 2012, 11:36:54
pacat ca suceava asta are numai reporteri de 2 bani(primul este Paiosul asta). cred ca numai voi si cei de la cancan, agresati si stricati imaginea unor oameni care nu sunt vinovati. Ar trebui sa va gandti ca tot raul asta care il faceti voi o sa se intoarca intr-o buna zi asupra voastra. si o sa va intrebati de unde...oricum reporter de 2 bani...
2.   Bolovani... trimis de
(28 ian 2012, 13:19:48
reporteri astia sunt cam dobitoci ei cred ca daca sunt ei reporteri toata lumea trebiue sa le dea lor explicatii ei de fapt fiind tolomacii mass media,prosti sunt aia care nu le da niste pumni in cap la astia care se baga in seama cu japca.
3.   Fii tare parinte trimis de
(28 ian 2012, 13:52:00
nu mai acuzati degeaba preotuldaca nu il cunoateti si nu ii stiti sufletul.este singurul preot de la toate parohiile din malini care plinge cot la cot cu cei ramasi dupa defunct la o inmormintare.cred ca treaba asta spune ce suflet are in el...si omenos si respectos e...sta de vorba cu toate babele si e foarte milos.Cinste lui pentru gestul care l-a facut...si sper parinte sa iesi cu bine din treaba asta cu dosar penal
4.   POPA ..POPA trimis de
(28 ian 2012, 17:01:39
POPA SA_SI VADA DE BISERICA IAR POLITIA TREBUIE SA__SI FACA TREABA CALUMEA ASTA NE_AR TREBUI SA MAI CONDUCA POPA SI POLITIA CA SI ASA AU EI GRIJA SA-SI BAGE COADA PESTE TOT IA DREPTUL SI DE LA MORT SI DE LA VIU .................
5.   Ratatilor trimis de
(28 ian 2012, 18:11:56
Bai animalelor !!! Din cate lucruri se petrec zilnic in suceava,voi asta ati gasit sa scrieti?? Lasati ma mortul sa se odihneasca si familia sal planga. Nu le mai infingeti si voi cutitul in rana!!! Gandestete tu mai reporter de 2 bani ce faceai daca pateai asa cu taicatu???Il tineai o saptamana-doua pe masa pan se rezolvau toate??? Preotul doar a ajutat familia.rusine monitorul!!!
6.   Nea Florin Paiu trimis de
(28 ian 2012, 19:18:53
Domnule Florin,

Te rog io frumos alege si tu un articol pentru binele urbei si nu mai insista cu mortu' asta ingropat asa cum a crezut ca e bine domnul preot. Chiar asa de grava e situatia? Din cauza lui societatea suceveana o duce precar cu viata? Hai sa fim seriosi, te rog io puneti cuvintele astea la inima!
7.   Rautate trimis de
(28 ian 2012, 21:28:24
Ca nu cunoaste nimic din problematica cazului relatat mai sus, domnul pseudoreporter ,,paioasă", face confuzii grave confundând Poiana Micului cu Poiana Mărului ,,Asta s-a întâmplat ieri, după ce, cu o zi înainte, când reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat la Poiana Micului, părintele pur şi simplu a fugit''. Ce să mai vorbim despre despre secretarul lui peste , care a facut o fapta bună.Ar fi trebuit ca omul acela să fie depus in casa secretaurului primăriei , si să nu fie ingropat până ce nu eliberează acesta adeverinţa de înhumare.Ruşine secretarule şi domnule reporter , care crezi că ai făcut un reportaj pe cinste!!!!!
8.   Las-o balta, daca asta-i subiect! trimis de
(28 ian 2012, 23:26:22
aiurea.chiar nu mai sunt alte subiecte despre care sa scrieti?
9.   O lume nebuna trimis de
(28 ian 2012, 23:49:37
v-ati tampit de tot. Dupa ce omul a facut o fapta buna si l-a inmormantat vin altii mai destepti cica sa-l dezgroape si sa-l cerecteze penal pe popa!! Ar trebui sa ramaneti neingropati - toata gloata asta de prosti! - pana va da guvernul certificate de deces...:))
10.   Ne asteapta ACTA... trimis de
(29 ian 2012, 00:29:48
uite subiect tovarase ziarist: guvernul trebuie sa explice de ce a semnat ACTA in numele Romaniei, fara niciun fel de dezbatere.

ce zici? te bagi sa scrii despre asta? inca un pas mic spre dictatura pe care putredul guvern mondial cauta s-o instaureze.
cititi raspunsul lui boc despre ACTA in presa centrala. este halucinant.
11.   * trimis de
(29 ian 2012, 09:30:13
Popii au politica banului în sânge (ştim bine )
Şi sunt un menestrel de veşti proaste (ştim bine şi asta )
Îmbibaţi cu un păcat coroziv mascat de priviri blajine
Sunt în stare să-ţi violeze (chiar) şi nevasta

La-nmormântarea ta el e părtaş (cu rânjetul pe faţă)
Un rânjet cu care ne-am obişnuit (majoritatea )
Nu-i acuz , sunt oameni ! dar ... mi-e greaţă !
Fiindcă nu respectă nici Viaţa ... nici Moartea
12.   :)) trimis de
(29 ian 2012, 18:11:42
rima e'n apa:))
13.   PTR.abcdr. trimis de
(30 ian 2012, 08:25:54
aici ai sarit calul ...tampitule comunist=psd-ist
14.   ABCDAR trimis de
(30 ian 2012, 10:30:20
esti un tampit
15.   Pt FILAJ trimis de
(30 ian 2012, 10:41:57
ESTI POPO?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei