Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Ninsoare

Circulaţie rutieră îngreunată din cauza zăpezii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţ. Până la închiderea ediţiei, nici un drum din judeţ nu era închis circulaţiei, însă, pe unele porţiuni circulaţia era îngreunată din cauza zăpezii şi a viscolului.
În cursul zilei de ieri, pe drumurile din judeţ au intervenit 83 de utilaje de deszăpezire, drumarii suceveni acţionând pe toate rutele încă din noaptea de marţi spre miercuri. Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a precizat că la nivelul fiecărei primării din judeţ există permanenţă, pentru a se putea asigura intervenţia utilajelor de deszăpezire în situaţii de urgenţă.

 

Circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens la Ilişeşti, Stroieşti şi Fălticeni

Primele probleme deosebite apărute în trafic au fost semnalate începând din după-amiaza zilei de ieri, când mai multe tiruri nu şi-au mai putut continua drumul, blocând pe un sens de circulaţia pe DN 2 şi DN 17.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tataru, în după-amiaza zilei de ieri, un tir a blocat un sens de mers al Drumului Naţional 17, în interiorul localităţii Ilişeşti. Circulaţia pe ambele sensuri de mers a fost reluată după aproape 50 de minute.
Alte două evenimente similare au avut loc pe DN 2, la intrarea în Fălticeni dinspre Suceava, şi pe DN 17, la intrarea în comuna Stroieşti dinspre Gura Humorului. În ambele cazuri, traficul a fost blocat pe un sens de circulaţie după ce tirurile nu au mai putut să-şi continue drumul din cauza poleiului. Potrivit spuselor Monicăi Tataru, circulaţia pe ambele sensuri s-a reluat după intervenţia utilajelor de deszăpezire. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a spus că în cursul zilei de ieri, pe drumurile naţionale din administrarea secţiei de Drumuri Suceava au fost împrăştiate peste 160 de tone de material antiderapant. De asemenea, drumarii din zona de munte a judeţului au împrăştiat în numai 12 ore peste 180 de tone de material antiderapant şi 56 de tone de sare.

 

Poliţiştii au oprit maşinile care nu erau echipate pentru condiţii de iarnă

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a mai spus că poliţiştii suceveni au acţionat în cursul zilei de ieri pe toate drumurile din judeţ. Popescu a spus că în zona pasurilor Tihuţa şi Mestecăniş au fost instituite filtre, poliţiştii oprind autoturismele şi tirurile care nu erau echipate pentru condiţii de iarnă.
Potrivit unei informări a Prefecturii, pe drumurile aflate în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava s-a intervenit cu 15 utilaje de deszăpezire, în timp ce pe drumurile din zona de munte au acţionat 16 utilaje de deszăpezire şi pentru împrăştierea materialului antiderapant. Potrivit informării, drumurile din judeţ sunt acoperite cu zăpadă frământată amestecată cu material antiderapant, având o grosime de la unu la cinci centimetri.
Pe de altă parte, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, Florin Anechiti, a spus că pe drumurile din zona de munte a judeţului nu s-au înregistrat blocaje, circulaţia făcându-se în condiţii de iarnă. Anechiti a spus că circulaţia rutieră pe DN 17, în zona pasului Mestecăniş, a fost îngreunată ieri la amiază, atunci când utilajele de deszăpezire nu au reuşit să facă faţă cantităţilor mari de precipitaţii sub formă de zăpadă.
„Situaţia s-a remediat la scurt timp, pentru că utilajele erau în zonă şi au reuşit să intervină imediat ce ninsoarea s-a mai potolit. Oricum, în cursul zilei de miercuri nu au fost înregistrate blocaje rutiere pe drumurile din zona de munte a judeţului”, a spus Florin Anechiti.
El a făcut un apel la şoferi să nu pornească la drum fără a-şi echipa maşinile cu cauciucuri de iarnă şi chiar cu lanţuri. De precizat că în cursul zilei de ieri, echipaje formate din poliţişti şi inspectori RAR au efectuat controale în trafic pentru a verifica dacă maşinile sunt dotate cu cauciucuri de iarnă

 

Utilajele de deszăpezire intervin permanent pe drumurile judeţene

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Suceava, pe drumurile judeţene nu au fost înregistrate blocaje în traficul rutier, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Potrivit şefului Direcţiei de Drumuri Judeţene Suceava, Radu Avădanei, până ieri seara erau deschise circulaţiei rutiere toate drumurile judeţene. El a explicat că potrivit contractului încheiat pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, firma care realizează aceste lucrări ar fi trebuit să intervină timp de 12 ore pe zi.
„Având în vedere că suntem sub incidenţa avertizării de cod galben am majorat la 24 de ore perioada de intervenţie pentru deszăpezire. În momentul de faţă se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt blocaje”, a spus şeful Direcţiei de Drumuri Judeţene Suceava.
El a mai adăugat că drumarii care asigură deszăpezirea drumurilor judeţene au stocurile necesare de motorină, material antiderapant, sare şi nisip pentru a interveni pe toate rutele din judeţ. Radu Avădanei a declarat că drumarii care deszăpezesc drumurile judeţene au la dispoziţie 2.303 de metri cubi de material antiderapant, 2.292 metri cubi de nisip, 622 de tone de sare şi 15,6 tone de motorină. De asemenea, pe toate drumurile judeţene acţionează 52 de utilaje de deszăpezire.
Nu în ultimul rând, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, Dumitru Sahlean, a spus că avionul pe ruta Suceava – Bucureşti a decolat în dimineaţa zilei de ieri fără a se înregistra probleme. Sahlean a precizat că pista aeroportului nu este blocată de zăpadă, singurele probleme care ar putea să apară în traficul aerian de pe aeroport putând fi cauzate de lipsa vizibilităţii, din cauza cantităţilor mari de precipitaţii sub formă de ninsoare.

 

Avertizarea de cod galben este valabilă până astăzi la ora 18:00

Avertizarea de cod galben de ninsori şi viscol sub incidenţa căreia intră şi judeţul Suceava este valabilă până astăzi, la ora 18:00. Potrivit meteorologilor, până la această oră, în judeţul Suceava va ninge abundent, stratul de zăpadă depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări susţinute. Potrivit meteorologilor, începând de joi seara vremea va deveni geroasă, în special noaptea şi dimineaţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţie rutieră îngreunată din cauza zăpezii.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circulaţie rutieră îngreunată din cauza zăpezii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei