Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Povestea elevului care a vrut să spargă banca de lângă liceu, în pauza dintre ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul în vârstă de 17 ani care a încercat să spargă unitatea bancară de lângă liceul la care învăţa, în pauza dintre ore, a fost trimis în judecată de procurori, iar în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată anchetatorii descriu întregul scenariu pus la cale de minor.
Constantin Marincean s-a transferat anul trecut de la un colegiu din Iaşi la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, într-una din clasele de a X-a. Stătea în gazdă la un unchi de-al său din comuna Iacobeni, iar transferul de la Iaşi la Vatra Dornei, le-a mărturisit chiar adolescentul colegilor săi, s-a făcut în urma unor probleme pe care le-a avut cu etnobotanicele.
Chiar în apropierea liceului „Ion Luca” se află sucursala BRD, iar în cursul lunii septembrie a anului trecut adolescentului i-a încolţit în minte ideea jafului.
Plănuia să intre mascat în bancă şi să plece cu toţi banii din încasări. Dintr-o căciulă de culoare neagră şi-a făcut o cagulă, tăind orificii în zona ochilor, şi-a procurat o pereche de mănuşi din piele şi şi-a pregătit un cuţit de bucătărie, o şurubelniţă şi un ciocan pe care le-a introdus într-o geantă de voiaj de culoare gri. Tot în acea geantă a pus şi un trening de culoare alb-albastru şi o pereche de adidaşi.
Iniţial, se arată în actele înainte instanţei de judecată, a vrut să comită fapta pe data de 29 septembrie 2011, însă s-a răzgândit după ce a văzut o maşină de transportat valori parcată în faţa băncii şi s-a gândit că în interior se aflau mai mulţi paznici decât de obicei. A plecat din faţa băncii şi a ascuns geanta de voiaj într-o râpă din spatele liceului.
A doua zi, orele la şcoală începeau la 13:00. A ajuns în zonă în jurul orei 12.40, s-a dus în spatele liceului, în zona în care îşi ascunsese geanta, s-a schimbat de haine, îmbrăcând treningul de culoare alb-albastru şi s-a încălţat cu adidaşii pregătiţi anterior, după care s-a dus într-o clădire aflată în construcţie din apropiere, unde şi-a tras cagula pe faţă, şi-a pus mănuşile din piele, s-a înarmat cu cuţitul şi şurubelniţa, iar ciocanul l-a pus în buzunarul bluzei.

 

„Banii, acesta este un jaf în derulare, nu mişcă nimeni”

Plănuia să dea lovitura în câteva zeci de secunde, să fugă repede în pădurea din spatele liceului, să se schimbe din nou de haine şi să se întoarcă la ore. Avea să îşi ceară scuze de la profesor pentru că întârziase câteva minute şi asta era tot. Planul părea perfect, însă lucrurile nu au stat întocmai cum şi-a propus.
Cu faţa acoperită şi cu cuţitul şi şurubelniţa în mână, a intrat în sediul agenţiei bancare şi a strigat: „Banii, acesta este un jaf în derulare, nu mişcă nimeni”. I-a pus cuţitul la gât paznicului care se afla chiar lângă uşă, lângă un panou de afişaj, şi l-a împins spre perete. Procurorii anchetatori spun că în acel moment planul său a început să se năruie. Agentul de pază l-a împins şi el pe atacator şi l-a dezechilibrat, iar unul dintre clienţii din bancă a ridicat un scaun şi a vrut să îl lovească pe individul mascat. Speriat, adolescentul a renunţat la intenţiile sale şi a fugit din bancă.
S-a dus în pădurea din spate, s-a schimbat din nou de haine, luându-le pe cele de dinainte şi ascunzându-le pe cele cu care era îmbrăcat în momentul jafului, şi a plecat înapoi spre şcoală.
Calea i-a fost tăiată însă de poliţiştii dorneni care, alarmaţi de reprezentanţii băncii, au împânzit zona.      
Iniţial, tânărul a încercat să-i ducă pe o pistă greşită pe poliţişti şi le-a spus acestora că a fost atacat de un tânăr cu cagulă pe faţă care a fugit în deal. Ghinionul lui a fost că din deal coborau alţi poliţişti, iar dacă varianta sa ar fi fost adevărată, aceştia ar fi trebuit să dea nas în nas cu suspectul.
În aceste condiţii, Marincean a recunoscut că el este cel pe care îl căutau şi, la audieri, le-a povestit oamenilor legii toate detaliile planului său de a jefui banca.
Adolescentul a fost trimis în judecată pentru tentativă de tâlhărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea elevului care a vrut să spargă banca de lângă liceu, în pauza dintre ore.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Povestea elevului care a vrut să spargă banca de lângă liceu, în pauza dintre ore3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxx trimis de
(20 ian 2012, 15:26:41
copil prostut
2.   Pici trimis de
(20 ian 2012, 15:59:59
Lasa ca o sa creasca el mare, o sa vedeti voi atunci! La urmatoarea infractiune o sa faca puscarie, iar acolo o sa invete el mai multe!
3.   Marincean trimis de
(20 ian 2012, 17:12:51
inceput promitator. bravo!
4.   Profesionist trimis de
(20 ian 2012, 22:22:40
Asta e daca se uita prea mult la filme americane. Mesajul lui la intrarea in banca este foarte profesionist "jaf in derulare", asta sa nu cumva sa se creada ca s-a terminat jaful !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei