Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fierbere mare

Procurorii îl vor arestat pe Vasilică Puşcaşu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vasilică Puşcaşu, omul de afaceri sucevean bănuit de autorităţile austriece că a comis două jafuri armate în urmă cu aproape şapte ani, este dorit după gratii de procurori. În cursul zilei de ieri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a depus recurs vizavi de soluţia Curţii de Apel Suceava, care a decis miercuri seară să-l lase în libertate pe Puşcaşu. Dosarul a şi fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să analizeze în regim de urgenţă recursul, cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.
Între timp, omul de afaceri care are construite câteva blocuri în municipiul Suceava a fost audiat ieri de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor în dosarul în care asociatul său, Cristian Nistor, este urmărit penal pentru o evaziune fiscală de 12 miliarde de lei vechi.
Deocamdată, nu se ştie ce statut are Vasilică Puşcaşu în acest dosar de care se leagă pentru a nu fi predat autorităţilor din Austria. De altfel, atât în sala de judecată, cât şi în cursul zilei de ieri, bărbatul a susţinut că nu este vinovat şi că la data comiterii faptelor se afla în România deoarece nu avea paşaport, autorităţile române refuzând să-i elibereze acest document din cauza unei interdicţii.
„Vreau să-mi rezolv problemele din România, în special cele ce ţin de dosarul penal întocmit după plângerea celor de la ANAF, şi care priveşte o presupusă evaziune fiscală de 12,8 miliarde de lei vechi rezultată din vânzarea unor apartamente. Am toată disponibilitatea pentru a colabora cu procurorii români, dar şi cu cei din Austria, pentru a lămuri acuzaţiile formulate la adresa mea. La mijloc este o confuzie nefericită pentru mine. Din păcate, astfel de confuzii se întâmplă, chiar anul trecut existând două situaţii de acest gen în România. Sunt nevinovat şi am încredere că justiţia română, în colaborare cu autorităţile austriece, îmi vor da dreptate”, a precizat Vasilică Puşcaşu.

 

Se ascundea în bănci şi îi aştepta pe salariaţi, după care îi ameninţa cu pistolul

Faptele pentru care austriecii vor să-l ducă la ei în ţară s-au petrecut pe 1 şi 7 aprilie 2005, iar prejudiciul creat este de aproape 335.000 de euro. Parchetul din Wiener Neustadt, din Austria Inferioară, au descris şi faptele lui Vasilică Puşcaşu.
„În noaptea de 1 aprilie 2005, în Klagenfurt, acţionând în complicitate cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii acestora, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă, a pătruns prin efracţie în filiala locală a instituţiei Sparkasse şi a aşteptat până la sosirea angajaţilor, obligându-i sub ameninţarea unui pistol la deschiderea seifului şi predarea unei sume în valoare de aproximativ 70.000 de euro”, este descrierea primei fapte.
Al doilea eveniment s-a petrecut câteva zile mai târziu, iar autorităţile austriece l-au prezentat succint: „Este suspect de a fi obţinut în noaptea de 7 aprilie 2005, în Leobersdorf, acţionând în comun cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, bunuri mobile străine prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă pe sine sau pe o terţă persoană, prin faptul că a pătruns forţat în filiala instituţiei Sparkasse Leobersdorf, că a aşteptat acolo sosirea angajaţilor şi i-a constrâns apoi pe aceştia, sub ameninţarea cu un pistol, să deschidă seiful şi să-i predea suma de 262.105 de euro în numerar”.

 

Au venit după el poliţiştii austrieci

Interesant este că în acest caz, mandatul european de arestare emis de Parchetul din Wiener Neustadt nu a venit în mod obişnuit prin sistemul SIRENE, ci a fost adus direct de poliţiştii austrieci. Aceştia sperau să plece acasă cu tot cu Vasilică Puşcaşu, numai că decizia Curţii de Apel Suceava le-a încurcat planurile.
Suceveanul originar din Bilca a fost reţinut miercuri la amiază şi dus la instanţă în jurul orei 15.00. După o şedinţă de circa jumătate de oră şi deliberări care au mai durat aproximativ două ore, judecătorul de caz a decis să respingă propunerea de arestare preventivă formulată de Parchet şi să instituie măsura obligării de a nu părăsi localitatea până pe 20 ianuarie 2012, când se va analiza cererea de predare a lui Puşcaşu către autorităţile din Austria.
Până pe 20 ianuarie, omul de afaceri are o serie de obligaţii, respectiv să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia municipiului Suceava, organ de poliţie pe care instanţa îl desemnează cu supravegherea persoanei solicitate, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii îl vor arestat pe Vasilică Puşcaşu.
 Vizualizări articol: 1941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Procurorii îl vor arestat pe Vasilică Puşcaşu5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da siii trimis de
(13 ian 2012, 11:25:20
mai dal in  ☭  si pe ..omul asta de afaceri....e nevinovat si spera ca justitia din romania sa ii faca dreptate...dar de unde ai tu atatia bani ma neica?ma ref sa ridici blocuri ca eu nu am bai sa imi cumpar o garsoniera...iti face dreptate justitia din romania ca e flamanda dupa bani dar vezi ca se tin de capul tau austriecii si astia nu te lasa in pace pana nu te ia
2.   .... trimis de
(13 ian 2012, 11:38:23
:))))culmea si cu austriecii astia imi si imaginez cum a fost cind s-a trezit asta cu aia in birou "guten tag"am venit sa te luam:)))sau poate erau doi ciini politisti care au adulmecat mirosul banilor de la sparkasse pina la temelia blocului:)))))foarte tare o sa ramina domn primar Lungu fara asfaltul final de pe bulevard:)))))!!!!
3.   La bulau trimis de
(13 ian 2012, 14:34:31
La bulau pe viata. Si inca citiva ca el..dar daca le dau numele intervine " SRI-ul" si se sterge comentariul..
4.   Talharasul!!!! trimis de
(13 ian 2012, 15:20:01
Bine ai facut domnule puscasu bravo tie.ai facut ceva cu bani lasa ca austreci au de unde ei cum au facut in razboi?acum se intorc toate impotriva lor.imi pare rau ca tre. sa mergi la cusca.asta este viata tot inainte ce sa faci?
5.   Hai pe mine profesori de limbi in cesti trimis de
(13 ian 2012, 15:24:31
hai sariti pe mine desteptilor,si comentati voi ce-i ce ati facut 12 clase sau cate ati facut sau mai aveti de facut.da-ti drumu la comentari, cam am scris rau. ca am scris fara virgula, ca am scris cu scris mic,ca sa va f.u.t in gurita,si sa-mi faceti o la-bu-ta cu degetelele cu care tastati.numai bine va doresc!!!!!
5.1  RE: Hai pe mine profesori de limbi in cesti trimis de
(13 ian 2012, 16:02:50
Esti atat de prost incat cu greu m-ai convins sa-ti dau replica. Ai incercat tu ceva cu 2 cratime pe acolo, insa tot nu ti-a iesit. Mai bine labutza ti-o faci singurel, in loc sa intri aici sa comentezi tampenii. Iar referitor la f.u.t.u.t-ul in gura, daca am fi toti ca tine probabil ai avea cea mai curva gura de pe forumuri. Noi toti cei cu 12 clase si nu numai, ne-am baga zilnci  ☭  in gura ta analfabetule. Macar rezuma-te la citit articolele si atat..nu mai comenta inutil folosind fraudulos limba romana nenorocit incult ce esti!
6.   Sa plateasca trimis de
(13 ian 2012, 15:35:16
Dar pana acum nimeni su s-a sesizat...sa-l fi luat un pic la intrebari pe acest MARE PATRON toti i-l lingeau poate,poate scapa putin osul si mai prind si altii sa roada ceva.Tinerii care lucreazacorect la un asfel de patron nici in zece ani nu-si permit sa cumpere o casa si el ridica blocuri.De unde atata "banet"??????
SA plateasca da e adevarat ce scriu ziarele!!!!!!!!
7.   Coruptia trimis de
(13 ian 2012, 16:02:15
asta e roamania[suceava],cu sprijinul autoritatilor acest specimen ,care impreuna cu alte rude au amenintat si chiar ucis oameni obtinand sume mari de bani care i-au investit in murdaria sucevei,este acum om de afaceri...........liber.cei ca el ne reprezinta,astia sunt imaginea romaniei si dam vina mereu pe tigani.
8.   Tot el e si cu asfaltarea munipiciului trimis de
(13 ian 2012, 16:16:23
Tot domnu de mai sus Puscasu e si cu asfaltare, ia totusi curios pe asfaltul scos cati bani a luat cateva masini ici cateva colo pe la pensiunea de pe drumul spre Moara. Si pana la uma din cele 5 miliarde de euro luati pt asfaltare cat a fost lozul PDL-ului?
9.   Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 19:39:45
sunt unul din cei care am cumparat un apartament in unul din blocurile ridicate de aceasta. nu sunt singurul care a fost purtat pe drumuri si dus cu vorba de 1 an si jumate pentru a termina lucrarile,acum mai nou nu se pot intocmi acte finale, intabulari s.a.cu el ca are probabil datorii la stat ...(nu probabil, sigur). Intrebare: ce se va intampla cu noi? daca se mai afla cineva in situatia asta il rog sa posteze aici si impreuna sa vedem ce putem face...Cum a putut castiga o licitatie de asfaltare daca el are datorii la stat?????
9.1  RE: Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 20:45:28
si eu am aceia prob lasa id tau
9.2  RE: Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 20:48:49
si eu am aceia prob lasa id tau
9.3  RE: Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 21:25:45
sper sa citesti mess meu si eu am cumparat apt si inca mai am de platit. daca vrei sa vb lasa un contact sa tinem legatura
9.4  RE: Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 22:24:01
lasa adresa ta de mail si te voi contacta.sunt multi in situatia asta.(eventual scrie id-ul cu cate un spatiu)
9.5  RE: Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 22:31:56
five_cards este id meu
9.6  RE: Si nu numai.... trimis de
(13 ian 2012, 22:33:00
five_cards@ yahoo.it
10.   :)) trimis de
(13 ian 2012, 20:07:13
Invidioasa si rea este lumea. Nu va duce capu la facut bani,dar la comentarii inutile mai bine de 99% sunt priceputi. Oare crede careva ca blocurile au fost construite cu bani furati? A facut cineva un calcul sa vada cat costa un m2 de constructie? Cu banii care i-a furat din Austria putea sa cumpere terenu si sa construiasca maxim un etaj...de la urmatoarele etaje abia incepe si ceva profit. Si eu am cumparat un apt. de la el...ba chiar am ajuns sa-l cunosc mai bine...lucreaza doar cu bani imprumutati,camioanele folosite la asfaltare sunt de la un cumatru de al lui... Asa e la noi...daca cineva se descurca,cei pe care nu-i duc materia cenusie decat la comentarii inutile,isi mananca rahatu de sub unghii. Puscasu a furat,altu nu a dat dreptu de smecher... Care din toti cei care au comentat poate spune ca nu a furat nimic in viata lui??? Mai putin sau mai mult,furt se numeste...care poate spune ca e corect in viata,ca nu greseste???? Ridica piatra Roman cinstit!
10.1  RE: :)) trimis de
(13 ian 2012, 22:33:23
ai dreptate! pana la dovedirea vinovatiei este NEVINOVAT!. Si sper asa sa fie, nu ii doresc raul. Dar cand stii ca ti-ai investit economiile de o viata sa cumperi un apartament si el te minte...peste 2 saptamani , peste una, peste 3 zile....si stai asa de aproape 2 ani...ce ai face? de ce datorii catre stat cand noi am achitat corect si legal? de ce sa tragem noi? daca ar fi fost invers oare am fi avut parte de intelegere?
10.2  RE: :)) trimis de
(14 ian 2012, 13:46:04
sa mor eu daca nu....
11.   MISHULIKA trimis de
(13 ian 2012, 20:29:51
MISHULIKA,parerea mea este ca esti mai prost decat prevede legea. A fost si ma-ta amenintata inainte de a te naste...probabil de Puscasu...a ucis oameni...happy Uite drept exemplu: MISHULIKA,un idiot cu 6 clase,care stie sa scrie,dar e vai de capu lui...vorbeste gura fara el
12.   Tzrrrrr trimis de
(14 ian 2012, 13:30:22
suna interfonul....cin' sa fie,cin' sa fie? politia sau musafirii?...greu citeste domnul Vasilica de pe foita aia...citeste chiar si ca nu a avut pasaport...mai sa fie...nici lui nu-i vine sa creada ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei