Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest mărinimos

Suceveanul Dorin Şoimaru donează un tigru siberian Grădinii Zoologice din Sibiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ofertă generoasă din partea crescătorului de animale de la Ilişeşti, Dorin Şoimaru. Acesta a anunţat că donează un tigru Grădinii Zoologice din Sibiu, şi asta după ce în urmă cu aproximativ o lună de zile o felina din această rasă a fugit din ţarc şi a băgat spaima printre locuitorii oraşului de pe malurile Cibinului. În final, tigrul care fugise pe străzi şi apoi se ascunsese într-o pădure de lângă Sibiu a fost împuşcat mortal de un vânător.
Dorin Şoimaru a explicat că face acest gest pentru că este un iubitor de animale, dar şi pentru că îl leagă o prietenie mai veche de fostul director al Grădinii Zoologice din Sibiu.
„Eu am mai mulţi tigri şi am spus că pot da unul şi la Sibiu. Cred că e un motiv suficient, plus că sunt prieten bun cu fostul director de acolo”, a spus Şoimaru.
Dintre cei cinci tigri siberieni pe care-i deţine, crescătorul sucevean s-a gândit s-o doneze pe Katiuşa. Este o femelă care a ajuns în curtea sa din Ilişeşti în urmă cu aproape cinci ani, în urma unui schimb de animale. Katiuşa va împlini 8 ani în luna aprilie a acestui an, iar până acum nu a ridicat probleme deosebite. În cuşca de la Ilişeşti, Katiuşa îşi duce traiul alături de un tigru ceva mai tânăr, pe care proprietarul l-a denumit Ivan.
Oferta lui Dorin Şoimaru a fost declinată momentan de cei de la Sibiu. Mirela Gligorie, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, instituţie care are în administrare Grădina Zoologică, a detaliat şi motivele pentru care tigroaica nu poate fi luată. „Deocamdată, municipalitatea nu este în poziţie să accepte această donaţie extrem de generoasă. Noi animale vor putea fi luate la Grădina Zoologică doar după ce măsurile de siguranţă vor fi sporite. Lucrările de înălţare a gardurilor şi de montare a unor încuietori automate sunt programate pentru acest an”, a menţionat Mirela Gligorie.

 

Tigrul siberian, „monedă forte” la schimburile dintre grădinile zoologice

Chiar dacă tigrul ucis la Sibiu avea o valoare de inventar de doar 50 de lei, în realitate un astfel de animal costă extrem de mult. Deşi nu a făcut o evaluare exactă a preţului Katiuşei, Dorin Şoimaru a ţinut să precizeze că „un tigru siberian reprezintă o monedă forte în schimburile dintre grădinile zoologice”.
Alimentaţia tigrilor care trăiesc la Ilişeşti este compusă, în general, din carne de cal. Fiecare felină primeşte zilnic, mai puţin duminica, în jur de 5-6 kilograme de carne macră, dar aceste porţii diferă de la un anotimp la altul.
Pentru că la Sibiu nu sunt asigurate toate condiţiile de securitate, Katiuşa va rămâne şi pe mai departe la parcul zoo administrat de Dorin Şoimaru. Rămâne de văzut dacă şi oferta sa va mai fi valabilă la finalul lucrărilor de modernizare realizate la Grădina Zoologică din Sibiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Dorin Şoimaru donează un tigru siberian Grădinii Zoologice din Sibiu.
 Vizualizări articol: 1682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Suceveanul Dorin Şoimaru donează un tigru siberian Grădinii Zoologice din Sibiu4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 5 ian 2012, 11:28:15
Angajatii Gradinii Zoologice din Sibiu va multumesc pentru carnea de tun.

ps: domnule Soimaru sa le donati si niste creier ca au nevoie!
2.   Pentru consiliul judetean trimis de
( 5 ian 2012, 19:23:33
domnule flutur, pentru omul asta nu se gaseste niste teren sa mute animalele intr-un cadru adegvat la standarde europene, sa fie ajutat cumva intrucit are mai multe animale decit gradina zoologica de la radauti pentru modernizarea careia s-au gasit ceva bani?
3.   O idee gratis trimis de
( 6 ian 2012, 00:46:25
mai la mall nu pot face astia o gradina zoologica? sa poata vedea si maimutele surate de ale lor....si asa nu avem in suceava una....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei