Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Icoană făcătoare de minuni din Rusia, în procesiune la Mănăstirea Slătioara - Râşca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Eveniment religios de mare însemnătate pentru credincioşii de stil vechi, care au posibilitatea, în aceste zile, premergătoare marii sărbători a Naşterii Domnului, să se închine Icoanei Maicii Domnului „Umilenie” (chipul nefăcut de mână), ce se află în procesiune la Mănăstirea Slătioara – Râşca.
Icoana a ajuns pe pământ românesc pe 27 decembrie şi va sta în Mănăstirea cu hramul Schimbarea la Faţă până pe 9 ianuarie, când credincioşii de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Ştefan. Icoana a fost aşezată în mijlocul mănăstirii, pentru ca toţi credincioşii care vin la biserică să se închine şi să-i ceară Maicii Domnului „mângâiere”, după cum i se mai spune acestei icoane.

 

Chipul Maicii Domnului, „făcător de multe semne şi minuni”

Icoana a fost adusă în România de o delegaţie din care face parte şi Mihail Gavriloi, din Republica Moldova, cel care ne-a dat mai multe amănunte despre semnificaţia icoanei care a ajuns la Mănăstirea Slătioara. El ne-a spus că „Icoana Maicii Domnului <Umilenie> este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. În momentul de faţă, acest sfânt chip este făcător de multe semne şi minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos, la interior, bumbacul, special aşezat, este îmbibat de curgerea mirului”.
Arhimandritul Maxim, stareţul Mănăstirii Slătioara, ne-a spus că, după sărbătoarea Sf. Ştefan, a doua zi după Naşterea Domnului, Sfântul Sinod cu caracter permanent, cu sediul la Mănăstirea Slătioara, va organiza o procesiune cu această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului prin mai multe zone ale ţării, la alte biserici şi mănăstiri de stil vechi din ţară.

 

Pe spatele icoanei a apărut „chipul necreat de mâna omului al Maicii Domnului”

Mihail Gavriloi ne-a povestit că Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni şi izvorâtoare de mir „Umilenie” a apărut „prin minunea Sa într-o familie de creştini evlavioşi din localitatea Locoti, regiunea Breansk din Rusia, fostă moşie a marelui cneaz Mihail Romanov, fratele mai mic al ţarului Nicolae al II-lea. „Natalia Nicolaevna Muraşchina cumpărase, în anul 1999, două calendare ortodoxe pe coperta cărora era Icoana Maicii Domnului <Umilenie>, calendare expirate, care stăteau prăfuite printre alte produse, pe raftul unui magazin. Le-a dus acasă şi a decupat doar imaginile cu Maica Domnului, pe care le-a apus, mai apoi, pe perete, ca icoane. Pe 2 noiembrie, în anul 1999, dintr-una dintre icoane a început a izvorî mir”, ne-a povestit Mihail Gavriloi.
Femeia, medic de profesie, foarte credincioasă, a stat de vorbă cu mai mulţi oameni, cărora le-a povestit despre faptul că din icoană curge mir frumos mirositor, „mireasmă puternică de flori ce dădea senzaţia de curăţenie şi prospeţime”.
Unii au fost sceptici, dar ea nu s-a lăsat intimidată şi a crezut că este o minune. S-a dus la un meşter pentru a îmbrăca icoana în metal preţios şi a face un chivot pentru „Umilenie”. Când a scos icoana de pe perete, să o ducă la meşter, Natalia Nicolaevna Muraşchina a observat că pe spatele icoanei a apărut „chipul necreat de mâna omului al Maicii Domnului, care era cauza emanării acelei miresme uimitoare”.

 

Icoana „Umilenie” a parcurs peste 14.000 de kilometri, în pelerinaj

Interlocutorul nostru ne-a mai povestit că Natalia Muraşchina, la acea vreme, şi-a zis: „<Ce-i de făcut?>. Oamenii din localitatea Locoti au început să afle de minuni şi să o viziteze pe credincioasă. Erau şi clevetitori. Femeia i-a mărturisit minunile şi arhimandritului Ghermoghen de la Mănăstirea Snetogorsk. El a primit icoana în chilia sa şi s-a rugat în genunchi în faţa ei. Cu blagoslovirea arhiereului Melchisedec a fost construit un paraclis. În mijlocul paraclisului se află un chivot mare cu icoana Maicii Domnului <Umilenie>, care a ajuns şi la Mănăstirea Slătioara”. Până acum, a mai povestit Mihail Gavriloi, Icoana „Umilenie” a parcurs peste 14.000 de kilometri, în pelerinaj prin Rusia, Republica Moldova, Ucraina, România. Arhimandritul Maxim, stareţul Mănăstirii Slătioara, arhimandritul Visarion şi ieromonahul Bonifatie ne-au spus că este foarte important faptul că a fost aleasă Slătioara, dar şi alte biserici şi mănăstiri de stil vechi din ţară, în care va poposi Sfânta Icoană a Maicii Domnului „Umilenie”, spre închinarea credincioşilor.

 

„Avem evlavie mare pentru icoana Maicii Domnului”

Oamenii au aflat de Sfânta Icoană şi vin în număr mare să se închine.
Paraschiva Ionaş, din Fântâna Mare, ne-a spus: „M-am închinat pentru folosul nostru, pentru sănătate, de iertare de păcate. Avem evlavie mare pentru icoana Maicii Domnului. Aseară, când am venit şi m-am închinat, am simţit că parcă ar cădea cerul pe mine. Simt o mare bucurie. M-am rugat pentru mine, pentru sănătate, pentru familie... pentru toată lumea. Vin la această mănăstire de mică. Acum am peste 60 de ani. Atunci veneam pe jos, era greu, dar nu m-am lăsat de biserică. Aşa m-am născut, aşa mor. Maica Domnului ne ajută în tot ceea ce facem”.

 

Chipul Mântuitorului de pe giulgiul din Torino

Mihail Gavriloi a precizat: „În partea opusă a Icoanei <Umilenie> s-a arătat chipul Maicii Domnului nefăcut de mână pe care se observă şi chipul Mântuitorului de pe giulgiul din Torino. Alături de acest chip de icoană, multe alte icoane se sfinţeau acoperindu-se cu mir, altele se înnoiau. Prin multe rugăciuni în faţa acestei icoane, deseori bolnavii primeau vindecări, se găseau acei dispăruţi fără urmă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Icoană făcătoare de minuni din Rusia, în procesiune la Mănăstirea Slătioara - Râşca.
 Vizualizări articol: 4806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 14 voturi
Icoană făcătoare de minuni din Rusia, în procesiune la Mănăstirea Slătioara - Râşca4.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BONNUM trimis de
( 5 ian 2012, 11:41:45
aci e ca la concert.. pe care aducem sa facem mai multi bani ? Pe Papuc sau pe Icoana ? Cati fani vor veni ?laughing
Pacat ca o mare parte din romanii astia tot inculti si inapoiati sunt..

Maica Naste, Bombele explodeaza.. voi sa credeti, sa nu va intrebatilaughing
2.   :))) trimis de
( 5 ian 2012, 12:57:14
o icoana facatoare de minuni?!hee hee)))) am mai auzit una...sa vad si eu cate minuni o sa faca...Draga Monitorul.. vreau sa ne tii la curent ..sa merg si eu sa imi faca o minunelaughing
3.   * trimis de
( 5 ian 2012, 13:02:34
În trupul maicii noastre Republici ortodoxe România
Sunt atei între 0,3-0,5% (relevă CCSB)
Sunt puţini,comozi la creier şi-şi urlă “bucuria”
Ca şi cum asta nu ştiu ce mare “calitate” e

Agregarea tuturor acestor date de cercetare
Ne mai spune că majoritatea (dintre atei) sunt bărbaţi
Femeile sunt mai “dotate” la mansard şi altare ?
Sau pur şi simplu bărbaţii-s mai “necivilizaţi” ?!

În ce cotloane ale societăţii îi găsim pe atei ?
Cic-ar fi prin Bucureşti ( sunt tineri şi educaţi )
Acu’ (pe bune) cred că au ei nişte “dumnezei”
Aşa că .. lăsaţi-i în pace ( nu vă stresaţi ) !!!

4.   XXI trimis de
( 5 ian 2012, 13:50:50
FRAIERILOR VENITI SA VEDETI MINUNILE SAVARSITE DE UN TABLOU.
5.   :)) trimis de
( 5 ian 2012, 14:11:39
pana si ABCDAR si.a dat seama ca totul e o vrajeala
5.1  RE: :)) trimis de
( 5 ian 2012, 15:07:00
CREDINŢA nu e o vrăjeală,dar cum e "ambalată" (şi VÂNDUTĂ) ea de Biserică ... e puţin spus VRĂJEALĂ
6.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 16:38:28
Bine ca v-ati gasit voi cei de mai sus, sa aruncati cu noroi in 2000 de ani de crestinism. Daca nu credeti in nimic, pentru ce mai comentati la acest articol...doar sa va aflati in treaba?
Atlceva nu aveti de facut, decat sa panditi un articol de religie si hop, sa-i dam in cap..sa-l nenorocim( la articol ma refer).
Faceti-va voi cultul vostru, dogma si ideile voastre...sa vad cine o sa va creada. Daca nu asta urmariti, pentru ce mai comentati..sa vada lumea ca voi detineti adevarul, ca stiti calea cea dreapta..si ca se face in biserici e degeaba ?

6.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 18:12:50
crestinism ≠ traditii si practici dubioase sau superstitioase;
crestinism ≠ cult, dogme, obiceiuri;

*pentru cultura ta generala, asa...
6.2  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 18:26:56
Pai am dreptate in tot ce am spus...pt ca crestinismul de diferit de ce ai afirmat tu.
Asa se vede in ce ai scris tu. "CRESTINISM (SEMNUL DIFERIT)cult, dogme, obiceiuri."
6.3  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 19:54:29
Nu esti prea destept, nu-i asa?
6.4  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 20:21:52
Sa inteleg ca tu esti.
In fine, ofuscati ca tine, complexati,pusi pe hartza si scandal...numai in Romania gasesti. Imi pare bine ca nu te-am cunoscut cat eram in tara.
6.5  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 20:54:55
mai citesc uneori ce (ex)spui pe aici , Gigi , da.mi voie sa.ti zic > esti foarte nepotrivit cu ,,tonul,, romanesc . Nu fiindca esti deaprte de tara ci fiindca ai uitat cum e tara si poporul tau . Crezi despre tine ca esti superior in multe privinte dar vezi tu _!? ESTI DOAR NEPOTRIVIT
6.6  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 21:10:54
exact ce spuneam...rautatea, neincrederea...a pus stapanire pe acest popor. Chiar si aici..de la distanta...am facut multe lucruri bune pentru oras( spital in general).
Dar asta e marea problema a romanilor....neincredera in cel de langa el....si pune prea repede "eticheta" pe o persoana.
Si sa-ti raspund BASESCU....NU AM UITAT NICIODATA DE UNDE AM PLECAT...DIN CONTRA.
6.7  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 22:15:57
Gigi, [...] . Imi pare rau, m-am straduit sa spun niste lucruri acum, dar nu stiu in ce forma sa le pun ca sa intelegi si tu ceva. Asa ca nu am sa spun decat ca te apreciez pentru ceea ce esti si anume: un filantrop modest, realizat (traiesti in alta tara, duuuh), un filosof desavarsit si nu un diletant ca noi astia care vanam articole despre religie intr-un ziar unde apar pur si simplu, fara sa le cauti..sa vedem, ce mai apreciez...ah!, faptul ca ai vaste cunostinte despre religie si le impartasesti cu noi. Pun pariu ca nu trebuie nici sa dai search pe google pentru o informare minimala. Esti o enciclopedie vie, un invatat, un mentor as putea sa adaug (doar ai ajuns in strainatate de unde ajuti orasul si spitalul! duuh!). Mai ce..oh!, faptul ca stii ce inseamna "ofuscat", cuvant pe care il folosesti in context (si nu in afara cum ar crede..unii ofuscati). Mai presus de toate, te apreciez pentru ca esti un spirit inalt, care vede problemele dintr-o perspectiva larga, dar nu una indepartata, chiar daca tu esti departe de casa si de patrie, in alta tara unde esti realizat si ajuti spitalul si orasul (bogdaproste). Ma inclin in fata ta, imi scot palaria si arunc cu ramuri de finic in fata ta, pentru ca daca este cineva care ne poate salva de apocalipsa mayasa, sigur tu posezi mintea si calitatile necesare. Long live Gigi Bec..pardon 79!
6.8  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 22:43:44
Q.E.D.
6.9  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 22:46:02
:) Ma bucur ca ai ajuns la aceeasi concluzie ca si mine. Ma simt "flausat".
6.10  RE: Comentariu trimis de
( 6 ian 2012, 01:20:05
E concluzia mea si anume: SIRJERkALOT= maxim 28 de ani, locuieste cu parintii,nemultumit de slujba pe care o are, frustrat pe toti cei ce au o parere diferita de a lui.
Cum a zis si Seneca,,,"rautatea fizica si verbala vine din impotenta fizica si psihica".
Incearca sa faci si tu un sfert din ce am facut eu...si ai sa vezi viata altfel. Imi pare rau ca nu ai posibiliatea sa iesi "afara", macar pt o excursie...sa vezi si alti oameni.
Internetul nu e un instrument care te ajuta se devi mai destept...sau intelept.
Stii care e calitatea cea mai mare a unui intelectual sau destept( cum vrei tu sa zici)..e bunatatea.
La tine lipseste cu desavarsire. "Ataci" pe oricine din acest asa-zis forum, nu accepti alte idei si esti impotriva tuturor.
6.11  RE: Comentariu trimis de
( 6 ian 2012, 20:38:25
Minunat! Ai evaluat totul. Iar cand spun "totul", ma refer bineinteles la - absolut nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei