Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La final de an

Proprietarii de maşini se înghesuie la RAR, panicaţi de noua taxă de poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Registrul Auto Român (RAR), agenţia Suceava, a devenit, la final de an, o locaţie foarte aglomerată, oamenii care vând sau achiziţionează maşini mai vechi de 2007, pentru care nu a fost achitată încă o taxă de poluare, sperând să reuşească să facă tranzacţia până la finele acestui an şi să scape astfel de achitarea taxei auto.

 

La înmatriculări fără taxă, pe ultima sută de metri 

Oamenii şi-au făcut programări la RAR şi cei mai norocoşi vor obţine în aceste zile certificarea autenticităţii, necesară la înmatriculare.

Unul dintre oamenii care stăteau ieri la coadă, Dumitru Ilioaie, din Fălticeni, ne-a declarat: „Am venit să-mi înmatriculez maşina că de la anul, din ianuarie, e posibil, e sigur de altfel, să fie un preţ mai mare. Am un Peugeot 307, e înscris la noi în ţară din 2003. Vreau să-l înscriu pe mine, că dacă nu, o să trebuiască să plătesc taxa asta... cine ştie cât va fi”.

Într-adevăr, deşi maşina bărbatului este înmatriculată în România din 2003, dacă aceasta îşi schimbă proprietarul din acte, după noile prevederi legale, automat se va achita şi taxă de poluare.

Nemulţumirea este cuvântul de ordine printre proprietarii de maşini.

Mihai Ursulescu, din Liteni: „E o nesimţire... Noi câştigăm 150 de euro pe lună şi ei pun taxă de 1.500 de euro pentru un <jaf> de Dacie. E corect aşa? Trebuie înmatriculate maşinile acum cât mai este timp, de aia e nebunie”.

 

130 de maşini au trecut ieri pe la RAR

Reprezentaţii RAR au confirmat creşterea numărului de cereri, lucrând în aceste zile aproape de capacitatea maximă.

Mircea Butulescu, adjunctul şefului RAR Suceava, a declarat: „Este mai aglomerat decât în mod obişnuit, nu exagerat, dar mai aglomerat. Cererile au crescut după momentul în care s-a anunţat introducerea noii taxe auto. În cursul zilei de astăzi (n.r. - ieri) au trecut pe la RAR în jur de 130 de maşini, mâine (n.r. - azi) sunt programate 120, dar e probabil să mai suplimentăm numărul. Având în vedere şi faptul că avem doi oameni în concediu, lucrăm aproape de capacitatea maximă”, a declarat oficialul RAR Suceava, cu precizarea că maşinile trecute pe la RAR în aceste zile nu sunt doar cele aduse pentru înmatriculare pe noi proprietari, ci pentru diversele operaţiuni curente efectuate de inspectorii Registrului Auto Român. 

El a mai spus că se mai pot face încă programări pentru ultimele zile din 2011, telefonic, pe internet sau direct la ghişeele RAR.

 

Noutăţile esenţiale ale noii taxe auto

În principiu, noua taxă aduce o scădere cu 25% a sumelor ce trebuiesc achitate, însă sunt şi câteva „detalii” care au speriat pe bună dreptate proprietarii de maşini. Principiul noii taxe emise de Ministerul Mediului este că pentru orice maşină mai veche de 2007 trebuie achitată o taxă de poluare. Ce înseamnă asta? De acum încolo, pentru o maşină Dacia Logan fabricată înainte de 2007, în caz de schimbare a proprietarului, se va achita taxă de poluare, la fel şi pentru o bătrână Dacia 1.300 sau 1.310. La fel şi pentru o maşină adusă din străinătate anterior anului 2007 şi pentru care nu s-a achitat taxă de înmatriculare.

Ştirile de ultimă oră anunţă că noua taxă auto va intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2012, astfel că pentru proprietarii de maşini afectaţi de noua metodologie a taxei auto timpul efectiv rămas pentru înmatriculare este extrem de redus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii de maşini se înghesuie la RAR, panicaţi de noua taxă de poluare.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Proprietarii de maşini se înghesuie la RAR, panicaţi de noua taxă de poluare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pusi la zid si POC POC trimis de
(28 dec 2011, 12:50:35
Incompetentii astea de la guvernare ar trebui pusi la zid si impuscati. Vor sa scoata bani numai din taxe si impozite , nu sunt in stare de nimic. Cine a adus masina pana in 2007 a platit Taxe vamale, eu achitand in decembrie 2006 160 milioane lei vechi pentru an fabricatie 2004 si capacitate 2400 cm .Ce ma intereseaza pe mine cum se numea taxa , am platit-o. Acuma sa mai platesc inca cateva mii de euro cand vand masina ca asa vrea un imputit de ungur. Unde e dreptatea? Dreptatea ar trebui sa ne-o facem singuri dar cine sa iasa in strada.
2.   Re GYGEL trimis de
(28 dec 2011, 21:03:46
Ai dreptate Gygele dar cand va venii mania lui Dumnezeu atunci sa vezi cati o sa iasa in strada , fara sa-i chemi tu sau eu sau altii . Totul de sus pleaca si trebuie sa avem rabdare , cutitul este deja ajuns la os.
Ai vazut ? ceausescu cu toata armata , securitatea , militia , cu tuneluri subterane , linie de metrou , avioane , elicoptere .....etc , ce a facut ? i-au fost de folos ? Tine minte , vine MANIA LUI DUMNEZEU si nu o poate opri nimeni.
Prea mare mafie in tara asta , prea mare depandada , saracie , hotie etc .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei