Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Despărţire

Primarul din Dumbrăveni s-a declarat simpatizant UNPR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a declarat că nu se mai regăseşte în actuala politică a Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, motiv pentru care a decis să devină simpatizant UNPR, unde a găsit oameni de valoare şi de caracter.

„În urmă cu aproximativ trei ani am plecat la un drum cu cei din PNL Suceava, numai că între timp o parte dintre oamenii cu care am conlucrat au fost eliminaţi sau au plecat în alte direcţii. Mi-a fost tot mai dificil să continui în aceste condiţii, aşa că voi deveni simpatizant al UNPR”, a anunţat ieri primarul Ioan Pavăl.

Acesta a dorit să precizeze şi relaţiile excelente pe care le-a avut cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, cel care deţine şi funcţia de preşedinte al UNPR.

„Atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, am găsit oameni cu care sunt convins că voi avea o colaborare excelentă. Vreau să amintesc relaţiile foarte bune pe care le am cu actualul preşedinte al UNPR, ministrul Gabriel Oprea, pe care îl cunosc şi cu care am conlucrat încă de acum şase ani, din perioada în care deţinea funcţia de prefect al Capitalei. Acesta mi-a promis tot sprijinul pentru finalizarea unor proiecte începute la Dumbrăveni şi care sunt vitale pentru comunitatea de aici”, a mai menţionat Ioan Pavăl.

 

Centrul de Studii „Mihai Eminescu”, unicat în judeţ

Preocupările conducerii Primăriei Dumbrăveni s-au axat nu doar pe drumuri, ci şi pe cultură. Un lucru remarcabil pentru întreg judeţul este înfiinţarea Centrului de Studii „Mihai Eminescu”, un proiect dus la îndeplinire cu sprijinul academicianului Eugen Simion, dar şi al primarului Ioan Pavăl, sprijinul financiar obţinut de acesta fiind esenţial. În acest Centru de Studii pot fi văzute şi studiate caietele lui Eminescu, o operă extrem de importantă pentru întreaga naţiune română.

În paralel cu achiziţionarea acestor manuscrise valoroase, s-a început acţiunea de cosmetizare a clădirii Ateneului din Dumbrăveni, acolo unde funcţionează şi Centrul de Studii „Mihai Eminescu”. Până acum s-a reuşit izolarea termică a Ateneului şi schimbarea tâmplăriei, iar anul viitor va fi schimbată tabla actuală cu o învelitoare din tablă lindab. Toate aceste lucrări au fost posibile ca urmare a relaţiilor pe care primarul Ioan Pavăl le are cu reprezentanţii Fundaţiei Umanitare MFOR United Medical Forces Pro Humanitate, din Germania, şi care au fost de acord să acorde sponsorizări.

Tot pe linie culturală trebuie amintite şi celelalte festivaluri şi simpozioane dedicate scriitorilor de valoare, dintre care cel mai important este Festivalul Literar „Mihai Eminescu”, ajuns deja la a patra ediţie.

 

Unitatea Medico-Socială, o investiţie de anvergură

Şi alte proiecte importante au prins viaţă la Dumbrăveni în acest an, multe din ele cu ajutorul sponsorizărilor atrase de primarul Ioan Pavăl, dar şi al banilor cu care acesta a contribuit din propriul buzunar.

Poate cea mai importantă investiţie este reabilitarea Unităţii Medico-Sociale, la care s-au efectuat lucrări complexe în valoare de circa 700-800.000 de lei, echivalentul a circa 200.000 de euro. Astfel, până acum s-au executat lucrări de izolare termică, înlocuirea tâmplăriei şi a acoperişului, montarea a două centrale termice, a instalaţiei de încălzire şi înlocuirea instalaţiei electrice. De asemenea, s-au finalizat lucrările de modernizare a instalaţiei de apă şi a canalizării, respectiv a gardului împrejmuitor, şi s-a executat în proporţie de 50% refacerea interiorului clădirii şi a curţii exterioare. Toate aceste lucrări au fost posibile cu ajutorul unor sponsori, respectiv Astra Bucureşti, OMV Petrom Bucureşti, Fundaţia Umanitară MFOR United Medical Forces Pro Humanitate, din Germania, Biserica Nouă Apostolică Română şi Compania Muha.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit şi sper să fie alături de comunitatea din Dumbrăveni şi pe viitor”, a precizat primarul Ioan Pavăl.

 

Prăznicar pentru credincioşii ortodocşi

O altă investiţie demarată în vara acestui an se adresează direct comunităţii ortodoxe. Este vorba de o casă de prăznuire, investiţie realizată atât cu bani de la Consiliul Local Dumbrăveni, cât şi din buzunarul primarului Ioan Pavăl. Clădirea, cu o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi, este amplasată în cimitirul ortodox, iar în momentul de faţă lucrările au ajuns la centură. Edilul din Dumbrăveni speră ca până în vara anului 2012 prăznicarul va fi funcţional.

Lucrări au existat şi în alte direcţii. Trebuie amintite împrejmuirea cu gard a Spitalului Veterinar şi a Şcolii cu clasele I-IV Deal, extinderile de apă şi canal pe o lungime de doi kilometri, balastarea unor drumuri comunale, dar şi igienizarea şi cosmetizarea parcului din Dumbrăveni, acţiune care a inclus şi distrugerea celor 3.000 de cuiburi de ciori.

 

Bani de la Guvern pentru asfaltarea drumului Dumbrăveni – Bursuceni

Un alt proiect important care se va încheia anul viitor este asfaltarea drumului care face legătura între Dumbrăveni şi Bursuceni. Primii bani pentru această operaţiune, 200.000 de lei, au venit deja de la Guvern, iar diferenţa de 860.000 de lei va fi alocată zilele următoare în aşa fel încât până la mijlocul lui 2012 să se poată circula pe un drum asfaltat în totalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Dumbrăveni s-a declarat simpatizant UNPR.
 Vizualizări articol: 2404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 12 voturi
Primarul din Dumbrăveni s-a declarat simpatizant UNPR2.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei