Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Cozi de sute de oameni la a doua împărţire a alimentelor trimise de UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sediul Primăriei Suceava din cartierul Burdujeni este zilnic “asaltat” de sute de oameni care vin să ridice a doua tranşă de produse alimentare trimise de Uniunea Europeană ca sprijin pentru persoanele defavorizate.

Redistribuirea zecilor de tone de alimente rămase pe stoc a început de numai câteva zile, dar deja peste 1.300 de suceveni au venit, pentru a doua oară în acest an, să ridice pachetele cu făină, mălai, orez, paste făinoase, biscuiţi şi lapte praf.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că decizia de redistribuire a produselor alimentare a fost luată deoarece la o parte dintre acestea se apropie termenul de expirare şi riscau să se strice, dacă se mai aştepta mult timp:

“Noi suntem obligaţi ca până pe 7 februarie 2012 să finalizăm distribuirea acestor alimente trimise de UE. Cu toate eforturile făcute de Primăria Suceava pentru a le distribui celor îndreptăţiţi, unii nu s-au prezentat să le ridice. De aceea am reluat procedura de redistribuire a produselor de la Uniunea Europeană. Astăzi mai avem pe stoc 20.500 de kg de făină albă, 12.500 de kilograme de orez, 2.500 de kg de paste făinoase, 1.600 de kg de biscuiţi, 2.400 de kg de lapte praf, 20.700 de kg de mălai”.

 

Pachete de peste 16 kg de alimente, la redistribuire

Decizia de redistribuire a celor peste 60 de tone de alimente rămase la sediul de primărie din Burdujeni a fost luată după ce, timp de aproape un an de zile, municipalitatea a aşteptat ca toţi cei 5.739 de beneficiari pentru care au fost trimise ajutoarele alimentare de la UE să vină să le ridice.

Cele mai multe pachete nedistribuite au rămas din alimentele alocate pentru şomeri, dar şi de la pensionari cu venituri lunare mai mici de 400 de lei, în vreme ce beneficiarii de ajutor social şi persoanele cu handicap au fost printre cei care s-au prezentat în număr mare, de la bun început.

“I-am căutat pe acasă, le-am trimis înştiinţare, dar tot nu s-au prezentat. De aceea am decis, cu aprobarea forurilor competente, să le redistribuim. De această dată cantităţile sunt mai mici – şase kg de făină albă, patru kg de orez, patru kg de mălai, 0,8 kilograme de paste făinoase (două pungi), 500 de grame de biscuiţi (cinci pachete) şi un kg de lapte praf (două pungi)”, a precizat primarul Ion Lungu.

Deşi decizia de redistribuire a alimentelor a fost luată de numai câteva zile, vestea s-a răspândit repede mai ales printre cei care au mai ridicat o dată un astfel de pachet anul acesta, care au venit în număr mare să beneficieze şi de a doua tranşă de alimente. Astfel, numai vinerea trecută s-au prezentat peste 500 de persoane care au luat cele mai bine de 16 kilograme de alimente rezultate din redistribuirea cantităţilor rămase în stoc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi de sute de oameni la a doua împărţire a alimentelor trimise de UE.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Cozi de sute de oameni la a doua împărţire a alimentelor trimise de UE4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei