Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Ofertă bogată

Produsele tradiţionale au stârnit apetitul sucevenilor la “Târgul de Crăciun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un adevărat Corn al Abundenţei pare să se fi revărsat în Parcul Central al Sucevei, unde, începând de vineri seara, s-a deschis “Târgul de Crăciun”, organizat în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”, de Consiliul Judeţean Suceava.

Fel de fel de preparate din carne, cu arome îmbietoare, produse lactate, mere, produse apicole, dulciuri după care îţi lăsă gura apă numai privindu-le, toate aceste bunătăţi aduse de membrii asociaţiei “Produs în Bucovina” au atras un număr mare de vizitatori, atât sâmbătă, cât şi duminică.

În timp ce unii au ales la ochi produsele dorite pentru masa de Crăciun, alţii au ales doar după ce au gustat, pentru a se convinge că produsul e pe placul lor.

Produsele tradiţionale, precum toba, cârnaţii de casă sau caltaboşul au fost cele mai căutate, dar la mare căutare au fost şi specialităţile, precum cârnaţii împletiţi cu piept de porc, jambonul afumat, muşchiuleţii preparaţi în zeci de feluri – fierţi şi afumaţi, sau cruzi, uscaţi la fum de esenţă tare.

Lactatele s-au aflat de asemenea în topul preferinţelor vizitatorilor “Târgului de Crăciun”, cele mai vândute produse fiind brânza frământată, brânza de burduf, smântâna, în vreme ce alţii s-au lăsat cuceriţi de aspectul delicios al rolelor de caşcaval preparate după reţete ingenioase.

În vreme ce unii atrăgeau atenţia clienţilor cu un şvaiţer uriaş, a cărui greutate o egalează pe cea a unui bărbat adult – 75 de kilograme la preparare şi aproape 70 de kg după uscare, alţii au atras atenţia cu ingredientele folosite.

Astfel, pentru amatorii de senzaţii culinare, există caşcaval preparat cu usturoi şi busuioc, cu ardei şi verdeaţă, cu nucă, cu negrilică (chimen).

Dulciurile tradiţionale de Crăciun nu puteau lipsi, aşa cum nu lipseşte nici ţuica de casă, în vreme ce pentru cei ce preferă ceva dulce şi sănătos, există un stand cu mere dar şi unul cu miere şi produse apicole.

 

Creaţii populare – idei de cadouri

În paralel cu târgul de produse alimentare, “Târgul de Crăciun” le oferă sucevenilor posibilitatea de a găsi cadoul potrivit pentru cei dragi, punându-le la dispoziţie standurile a 33 de meşteri populari.

Ţesături, haine tradiţionale, zorzoane lucrate manual, măşti spectaculoase, produse lucrate în lemn şi multe alte surprize îi aşteaptă pe cei care se vor plimba pe aleile Parcului Central, “Târgul de Crăciun” fiind deschis până pe 29 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produsele tradiţionale au stârnit apetitul sucevenilor la “Târgul de Crăciun”.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Produsele tradiţionale au stârnit apetitul sucevenilor la “Târgul de Crăciun”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De vazut! trimis de
(19 dec 2011, 15:14:03
Jegul de seara lasat in urma. Suceava devine dupa acesti pseudo promovatori de ECO o adevarata groapa de gunoi. Nu era de astetat ca Monitorul sa vada chestia asta si sa scrie asa ceva. I-ar fi mancat Flutur si PA reclame.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei