Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2011 - Anul XVI, nr. 297 (4895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Încăpăţânare

Donţu a bulversat ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ultima întâlnire a aleşilor locali suceveni pe anul în curs nu a decurs deloc ca o şedinţă festivă, aşa cum se întâmpla de obicei, iar locul zâmbetelor reciproce şi a clinchetului paharelor de şampanie a fost luat de feţe crispate, nervi, priviri nedumerite şi răbufniri de supărare.

Cel care a dat peste cap desfăşurarea şedinţei, care trebuia să fie mai mult una de complezenţă, prin care executivul trebuia să îşi ia rămas bun de la deliberativ cu felii de tort şi şampanie, a fost consilierul local Ovidiu Donţu, care a apărut cu întârziere la şedinţă, în timp ce deja se vota ordinea suplimentară a proiectelor supuse dezbaterii.

Acesta a cerut anularea voturilor şi rediscutarea ordinii de zi, pentru a introduce un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de analiză a contractelor de salubrizare derulate cu compania Rosal.

Degeaba i s-a explicat că proiectul său, care fusese depus la registratura Primăriei Suceava cu doar câteva minute înainte, nu are cum fi supus dezbaterii fără a avea ataşat raportul serviciului de specialitate, în vreme ce secretarul Consiliului Local i-a atras atenţia că acel proiect nu are încă nici avizul său de legalitate, că Donţu a susţinut în continuu, sus şi tare, că proiectul său poate fi adăugat pe ordinea de zi. Nici măcar când i s-a citit legea, care interzice discutarea proiectelor care nu au fost depuse cu cel puţin 30 de zile înainte de şedinţă, care nu au avizul de legalitate şi raportul serviciului de specialitate al primăriei, cu excepţia unor cazuri excepţionale, Donţu nu a dat înapoi nici un moment, cerând insistent să se voteze introducerea proiectului pe ordinea de zi.

După aproape un sfert de oră de discuţii contradictorii, în care activitatea Consiliului Local a fost blocată chiar înainte de a începe, primarul Ion Lungu a cerut ca propunerea lui Donţu să fie supusă aprobării aleşilor locali, dar nu înainte de a-l mustra:

“Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar cred că, în primul rând, trebuie să dăm dovadă de respect faţă de ceilalţi colegi. Cum am dat avizul pozitiv pentru comisia precedentă (n.r. analizarea Termica), aşa voi da avizul şi pentru această comisie. Nu mi se pare corect să vii în timpul şedinţei şi să anunţi că tocmai ai depus un proiect de hotărâre şi să-l introducem pe ordinea de zi. Dacă sunt nişte reguli, haideţi să le respectăm. Nu putem lucra, vorba unui predecesor al dvs., cu sula-n coaste”.

Consilierul Neculai Barbă, care mult timp a ezitat dacă să voteze, chiar şi contra, a spus: “Este ultima dată când eu mai particip la vot pentru a vota o chestiune care este clar ilegală”. Replica lui Donţu nu a întârziat: “De ce nu te-ai ridicat să pleci când ai votat reducerea de capital la Termica, că era ilegală?”.

Donţu, al cărui proiect nu a fost admis pe ordinea de zi de voturile consilierilor, a păstrat atitudinea de răzvrătit până la finele şedinţei, iar atunci când primarul i-a invitat pe consilieri să ciocnească o cupă de şampanie, s-a ridicat brusc şi a părăsit sala, fără să-i salute măcar pe colegii săi de partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu a bulversat ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Donţu a bulversat ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 dec 2011, 11:29:23
Eu totusi zic ca Dontu e nesimtit rau..... ba daca vezi ca douazeci de persoane iti spun ca esti beat ..... te duci acasa si te culci pentru ca sigur esti beat...... nu te mai bate cu caramida in piept ca prostu' Ovidelu mama ca te faci de rahat in fata intregului oras..... dar de fapt mai de rahat decat atat nu cred ca ai sa fii vreodata...... ai candidat de atatea ori ... si tot de atatea ori ai esuat!
2.   * trimis de
(16 dec 2011, 12:10:21
Se “echilibrează” numărul consilierilor
Psd-ul are 5 ,Pdl-ul .. 16 (da’ nu-l au pe Donţu)
Pare-se că devine Spaima Băsiştilor
Se leagă greeeu combinaţiile & negoţu’

Pliurdii băsişti sunt stresaţi , de ce oare ?
Au totul ( dar .. din ce in ce mai puţină popularitate )
E nevoie să mai ridice cineva presa-n picioare
Fiindcă (băsiştilor) la voi şi aerul e-n stare de ebrietate
2.1  RE: * trimis de
(16 dec 2011, 14:56:37
Mie mi-a placut atitudinea lui Dontu si-l felicit pentru tupeul cu care nu e obisnuit Lungu. Politica pumnului in gura practicata de PDL-ist dar si de cumparare cu functii a unor opozanti e de notorietate.
De aceea domnule ABCDAR, cred sincer ca gresesti. Uitat-te doar la nesimtitul de Iordache care mananca ca un porc (se vede clemfaitul) in timpul sedintei. Imi aduc aminte de nenumaratele articole in care se arata ca Iordache a vandut si voteaza de partea PDL de cand i s-a oferit postul de director. Prin urmare, sa speram ca se va inclina total balanta si la Suceava dupa alegeri.
2.2  RE: * trimis de
(16 dec 2011, 15:33:28
eşti sigur că ai înţeles ce-am spus eu ??? confused mie mi se pare cool tipu' ! Tocmai d-aia am spus că diferenţa de la 5 la 16 consilieri o "acoperă" el whew
2.3  RE: * trimis de
(16 dec 2011, 15:40:17
Mda, corect. Deh...viteza.
2.4  RE: * trimis de
(17 dec 2011, 07:15:04
bai ovidiu lasa prosteala. Tu trebuie sa te ocupi de alte lucruri, ce tot naiba postezi poezii din astea.. Nu trebuie sa pierzi tu timpul cu asa ceva.
Vrei sa ajungi Politician Mare, nu merita sa tot stai sa scrii poezii.
2.5  RE: * trimis de
(17 dec 2011, 08:30:15
nu.Nu vreau să ajung "Politician Mare" ! Vreau să trăiesc într-un oraş cu Politicieni Mari administrându-l !
3.   PROSTANAC! trimis de
(16 dec 2011, 12:48:37
un idiot mai mare ca pierzatoru deceniului nu mai vedeti in tot judetul..:))) IDIOTULE!!!
4.   Nu-mi place de actualul primar trimis de
(16 dec 2011, 13:28:19
deoarece la câţi bani (fonduri) a avut pe mână, şi când era pnl şi acum ca pdl-ist, a făcut o grămadă de investiţii într-un mod de hei rup, fără să ţină seama că trăim totuşi într-un oraş şi nu la gheboaia. dar pe Schultz chiar nu-l înţeleg. are o şedinţă pe lună la primărie şi atunci vine cu temele nefăcute. ori a pierdut timpul să-i iasă nodul la cravata de pioner cu ocazia pseudoalegerilor din partid. credeam că în opoziţie ai timp să vezi greşelile adversarului şi să le speculezi abil în faţa electoratului ca să rupi voturi cât mai multe. dar să nu fii în stare să te baţi politic cu armele pe care fiecare le are la dispoziţie mi se pare o copilărie. o fi Lungu cam limitat, dar tu Schultz cum crezi că eşti. scuze că te numesc aşa dar nu mă pot abţine la câte tâmpenii faci.
5.   DONTU PAPAGAL trimis de
(16 dec 2011, 15:34:00
ORICE PROIECT DE HOTARARE TREBUIE SA APARA IN MAPA FIECARUI CONSILIER INAINTE CU CEL PUTIN CU 6 ZILE LUCRATOARE INAINTEA SEDINTEI DE CONS. PT. A PUTEA FI PUS PE ORDINEA DE ZI DE UNDE CA NESIMTITUL MAI SI INTARZIE LA SEDINTA . ( MARE TUPEU)////////////////////////
5.1  RE: DONTU PAPAGAL trimis de
(16 dec 2011, 15:43:42
Bai vulpoi cu BARBA, suna a consilier ce zici matale. Oare ai citit vreodata, sau citeste cineva vreodata ce e in mapa? Acolo se scriu retete (Iordachel), se manaca (Iordache) se face orice altceva decat sa se vada de interesul suceveanului. Uitati-va numai cum e asfaltata strada pricipala, de la Galeria pna in centru. JALE. A zis careva ceva? Barba?
5.2  RE: DONTU PAPAGAL trimis de
(17 dec 2011, 06:57:06
un kk.t !!!
6.   Draga ABCDAR trimis de
(16 dec 2011, 17:40:44
Te rog fa un poem din asta de-al tau si despre Neculai Barba, aceasta mare valoare a politicii locale si internationale, mare om mare valoare (zero barat profesional = perfect pentru politica.

6.1  RE: Draga ABCDAR trimis de
(16 dec 2011, 17:50:55
mai întâi voi merge la el în "audienţă" ( ca să-l "cunosc")
7.   BARBA CULAI & NE trimis de
(17 dec 2011, 02:53:57
DRAGA DONTULE,laso mai moale ca esti singurul care rage, restul sa dat cu echipa ce naiba inca nai inteles jocul amice,intreabal pe Virginel,sau pe Bereanu cum merg itele amice drag
8.   Comentariu trimis de
(17 dec 2011, 07:07:59
NU CRED CA E CEA MAI BUNA METODA A ATRAGE votanti !!! DACA ACTIONEZI DUPA CUM E MINTEA TA NU FACI BINE, IA-TI UN CONSILIER DE IMAGINE COOL, POATE SCOATE MACAR ceva din TINE dontule. PRO.STIA NU TE VA TINE MULT IN FUNCTIE SI MAI ALES NU ITI VA DA VOTURI. ASCUNDE-O CUMVA, de asta e BINE SA ITI IEI CATIVA CONSILIERI FOARTE FOARTE PREGATITI macar pe domeniile astea MARKETING(Branding),COMUNICARE
eu iti urez succes, !!! STIu ca vei pierde iarasi... a-5-a oaralove struck

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei