Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Îngrijorător

17 asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi, suspectaţi de tuberculoză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ce cinci asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi au fost depistaţi cu tuberculoză în ultima lună, alte 17 persoane sunt suspectate acum de temuta maladie. Ancheta epidemiologică derulată de autorităţile sanitare odată cu depistarea primului caz de boală, la jumătatea lunii noiembrie, a arătat că 17 bătrâni instituţionalizaţi prezintă posibile semne ale unei infecţii cu bacilul Koch, responsabil de apariţia TBC-ului.

Directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că toate persoanele din cămin, asistaţi şi salariaţi, au fost investigate medical pentru a se vedea dacă suferă sau nu de tuberculoză. Este vorba de 47 de bătrâni instituţionalizaţi şi 27 de angajaţi, care au fost supuşi unor examene radiologice. În 17 cazuri, toate din rândul asistaţilor, investigaţiile au ridicat suspiciuni, motiv pentru care s-au recoltat probe bacteriologice de spută. Acest test durează două luni, iar până atunci specialiştii DSP nu vor declara focarul închis. “Cele 17 cazuri sunt considerate suspecte până când vor sosi rezultatele testelor şi se va clarifica situaţia”, a spus dr. Cătălina Zorescu.

 

Acces restricţionat la căminul de bătrâni

Cinci asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi s-au îmbolnăvit de TBC şi au fost internaţi în spitalul din localitate. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a intervenit cu măsuri speciale pentru a preveni extinderea focarului, inclusiv limitarea accesului în incintă pentru vizitatori şi interdicţia pentru bătrânii asistaţi de a mai părăsi căminul.

Primul caz de tuberculoză a fost depistat în data de 11 noiembrie, la un bărbat de 62 de ani, ulterior boala fiind descoperită şi la o femeie de 57 de ani, dar şi la alţi trei bărbaţi de 74, 98 şi, respectiv, 80 de ani. Ultimul diagnostic de TBC a fost pus în cazul bătrânului de 80 ani, în cursul zilei de marţi, 6 decembrie.

Căminul de bătrâni din Rădăuţi funcţionează în trei corpuri de clădire şi nu are autorizaţie sanitară de funcţionare deoarece nu îndeplineşte condiţiile minime. Toţi pacienţii diagnosticaţi cu TBC au locuit în acelaşi corp de clădire în care, de aproximativ două luni, se desfăşurau lucrări de renovare şi reamenajare. De la deschiderea şantierului, asistaţii erau mutaţi, pe rând, în alte camere şi locuiau temporar câte trei-patru într-o încăpere, au arătat cercetările demarate de DSP, după apariţia primului caz de boală. Starea de sănătate a celor cinci bătrâni diagnosticaţi cu tuberculoză este momentan bună, spun medicii care-i au în grijă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi, suspectaţi de tuberculoză.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17 asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi, suspectaţi de tuberculoză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei