Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment inedit

Doi elevi suceveni au înfiinţat un laborator de modă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, Ioana Vârlan şi Bogdan Mogoş, au „pus pe picioare” un adevărat laborator de modă, un eveniment inedit, găzduit vineri seara de Apropo Cafe.

Ioana şi Bogdan sunt doi tineri pasionaţi de modă şi de creaţiile designerilor, care intenţionează să facă din această pasiune o meserie. „Încercăm să aplicăm la o facultate faimoasă din Londra, o facultate în domeniul designului vestimentar, unde au absolvit nume mari din moda internaţională”, a spus Bogdan Mogoş.

 

Elevii vor să se înscrie la o facultate de design vestimentar din Londra

Evenimentul de vineri seară, laboratorul de modă organizat de cei doi, are şi scopul de a aduna „bile albe” în CV-ul pe care urmează să-l prezinte la înscrierea la facultate. „Pentru aceasta vrem să facem şi evenimentul. Ne ajută la CV”, a mai spus Bogdan.

Laboratorul de modă a fost organizat sub forma unui cocteil, iar la eveniment au fost invitaţi şapte creatori de modă din ţară care şi-au adus o parte dintre colecţiile lor pentru a putea fi văzute şi, de ce nu, cumpărate. „Evenimentul constă în promovarea modei româneşti. Am adus şapte designeri, vrem să promovăm moda, vrem ca oamenii să-i cunoască”, a mai declarat Bogdan Mogoş.

Cât despre propriile lor creaţii, organizatorii laboratorului de modă spun că deocamdată le au doar pe hârtie, iar ideile încă nu au fost transformate în ţinute vestimentare.

Ioana Vârlan este colegă de an cu Bogdan, tot la Colegiul „Petru Rareş”, şi săptămâna aceasta pleacă în Anglia la nişte cursuri de modă, urmând ca apoi, după terminarea liceului, să aplice şi la facultate acolo. Cât despre paşii pe care cei doi trebuie să-i urmeze pentru a ajunge la Londra, Ioana a spus că „portofoliul este foarte important, să fie cât mai impresionat, şi ne mai trebuie să promovăm examenul de limbă”.

 

Creaţii unicat sau serii limitate, de la 100 la 1.300 de lei

Raluca Popa este unul dintre designerii care au expus la evenimentul de vineri seara. „Am venit cu colecţii personale, dar şi cu colecţii comune de la M17 Designers din Cluj Napoca, accesorii, produse elegante şi casual, avem şi o colecţie de bărbaţi”.

Cei prezenţi vineri seara în Apropo Cafe au spus că a fost o acţiune inedită, că nu au mai participat la un asemenea eveniment şi că este cu atât mai lăudabil cu cât întreaga seară a fost organizată de doi elevi. Ştefania Boca este profesoară şi a participat la eveniment ca invitat, declarând că s-a simţit foarte bine. „Nu am mai participat la un asemenea eveniment, dar nouă, ca profesori, ne place să vedem că tinerii au şi astfel de îndeletniciri”, a spus profesoara.

Cât despre ţinutele vestimentare prezentate, acestea  au fost cu vânzare, iar produsele expuse au costat între 100 şi 1.300 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi suceveni au înfiinţat un laborator de modă.
 Vizualizări articol: 2198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Doi elevi suceveni au înfiinţat un laborator de modă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei