Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Ceva putred

Un colonel de la Jandarmi, acuzat de furtul a două maşini

Click aici pentru VIDEO

Hoţ de maşini sau victima unei înscenări? Este întrebarea la care trebuie să răspundă procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, într-un dosar bizar. Doi foşti jandarmi îi acuză pe un colonel activ din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi un subaltern de-al acestuia că le-au furat două rable pe care le-au valorificat la dezmembrări. În apărarea sa, colonelul susţine că a transportat maşinile pentru cei doi, ca o favoare. În plus, ar fi plătit bani pe cele două autoturisme, pe care le-a transportat cu un camion până la dezmembrări. Interesant este însă cum au ajuns aceste maşini să fie dezasamblate, fără ca la fier vechi acestea să fie predate cu vreun act. Operaţiunea de încărcare a uneia dintre maşini a fost surprinsă de o cameră video, imagini din care se vede explicit cum locotenent-colonelul Cristian Melinte participă la ridicarea unui autoturism marca VW Golf, în care intră prin portbagaj.

 

Maşinile au dispărut din locul unde fuseseră parcate în mai puţin de 24 de ore

Povestea a început în urmă cu câteva luni, când doi foşti jandarmi, Valentin Ujeniuc şi Andrei Timofte, au cumpărat două autoturisme, pe care intenţionau să le ducă la dezmembrări pentru a obţine ceva bani. Au cumpărat un VW Golf II, din Dărmăneşti, şi o Dacie 1310, din Pătrăuţi. Au dus prima maşină până într-o benzinărie dezafectată din Pătrăuţi, iar cea de-a doua maşină în faţa unei discoteci din aceeaşi localitate. „Golful l-am putut duce până în Peco de la Pătrăuţi, iar Dacia am cumpărat-o din Pătrăuţi şi am parcat-o la Intersebi, în localitate, în centru. Le-am lăsat acolo, urmând ca a doua zi să le ducem pentru programul Rabla”, ne-a povestit Valentin Ujeniuc, unul dintre cei doi foşti jandarmi. În acea zi, prin localitate a trecut colonelul Cristian Melinte, din cadrul IJJ Suceava, care a mers să ia un tânăr din Pătrăuţi să-i muncească pe lângă casă. L-a întrebat pe acesta dacă ştie ale cui sunt maşinile, iar acesta a ridicat din umeri. 

A doua zi, când cei doi noi proprietari au venit să ridice maşinile, ia-le de unde nu-s! S-au întâlnit apoi cu tânărul care a muncit în gospodăria lui Melinte, iar acesta le-a povestit ce s-a întâmplat cu o zi mai devreme. „Am fost cu prietenul meu la el (n.a. la col. Melinte) să-l întreb de maşini şi o recunoscut că le-a luat el şi a spus că o să mi le plătească, să-l aşteptăm un pic de bani, că nu a ştiut că sunt ale noastre”, a declarat Valentin Ujeniuc.

 

Golf-ul, găsit în curtea unei firme de dezmembrări

Cei doi foşti jandarmi susţin că, imediat după ce au constatat că maşinile le-au fost furate, au mers pe la toate firmele de dezmembrări din Suceava. Au găsit Golful în curtea unei firme de dezmembrări din Iţcani, de pe malul râului Suceava. Au filmat maşina şi i-au întrebat pe proprietarii firmei de unde au autoturismul, însă nu au primit nici un răspuns.

Colonelul Melinte le-a spus celor doi că într-o lună de zile o să le dea banii pe cele două maşini, urmând să încaseze banii pentru solda de haine. Cum timpul a trecut, iar cei doi nu şi-au văzut banii, a urmat o reclamaţie de furt depusă la poliţie.

Andrei Timofte, celălalt fost jandarm, a declarat: „L-am iertat, pentru că ne-a spus că are o rată mare la bancă. După o lună de zile ne-a mai amânat încă două săptămâni, după care nu a mai răspuns la telefon. La poliţie a fost chemat şi el, iar ofiţerul de la judiciar i-a explicat acestuia că noi urmează să depunem o plângere. El ne-a spus că ne-a plătit suma de două milioane jumătate de lei vechi să ne ducă maşinile la fier vechi, fapt care nu este adevărat, deoarece o platformă între Pătrăuţi şi Burdujeni nu este mai mult de 500.000 de lei”.

 

Melinte recunoaşte că a dus ilegal maşinile la dezmembrări, dar nu şi că le-a furat

Dosarul a ajuns la Secţia de Poliţie Botoşana, acolo unde a stat mai bine de o lună. A fost chemat să dea declaraţie şi colonelul Cristian Melinte, care le-a povestit poliţiştilor că este nevinovat şi că cei doi foşti jandarmi i-au înscenat totul. Colonelul Melinte le-a spus anchetatorilor că el a transportat maşinile la rugămintea lui Ujeniuc şi că s-ar fi înţeles verbal cu acesta. Totuşi a recunoscut că a dus maşinile la dezmembrare fără a avea actele autoturismelor. 

Colonelul Melinte a declarat: „Eu am avut treabă doar cu Ujeniuc. El mi-o zis să le duc la fier vechi, eu le-am dus la fier vechi, eu mi-am luat partea mea, i-am dat partea lui…” Întrebat de reporter cum de a luat maşinile în condiţiile în care nu avea actele autoturismelor de la cei doi proprietari, acesta a adăugat: „Păi la ei (n.r. - sunt actele), că doar nu-mi trebuia mie actele. Ujeniuc a zis –<Băi, îs a mele. Tu ai camionul, poţi să le duci, da sau nu?> Ujeniuc mă ştie de 11 ani de zile. O fost o înţelegere între mine şi Ujeniuc. Celălalt  o stat ascuns şi m-o filmat”,ne-a declarat colonelul Melinte.

Partea ofiţerului pentru cele două maşini transportate la dezmembrări a fost cinci milioane de lei vechi.

 

Melinte susţine că ar fi fost şantajat

Potrivit ofiţerului de jandarmi, totul i s-ar trage de la faptul că i-ar fi aplicat în trecut o sancţiune disciplinară unuia dintre cei care îl acuză, însă nu s-ar fi gândit niciodată că se va ajunge la aşa ceva.  Melinte susţine că cei doi au vrut să-l şantajeze şi că i-au cerut, pentru a nu merge la poliţie, 5.000 de euro. „La prima fază când o fost treaba, mie mi-au spus că vor 5.000 de euro <ca să nu mă vadă legat>, aşa spuneau. Apoi la poliţie deja au scăzut la 40 de milioane de lei vechi”, a precizat ofiţerul din cadrul IJJ Suceava. CristianMelinte susţine că a făcut o sesizare la poliţie cu privire la şantaj, însă nu a mai primit nici un răspuns din partea celor de la IPJ.

 

Ce se vede pe imaginile video

În timpul realizării demersului jurnalistic în acest caz, ne-au survenit câteva fişiere video care surprind cu lux de amănunte momentul în care colonelul Cristian Melinte pleacă cu autoturismul VW Golf din Pătrăuţi. Pe imagini se poate vedea cum acesta, însoţit de încă o persoană, vine la maşină, verifică ambele portiere, după care intră prin portbagajul maşinii pentru a o deschide din interior. Încearcă apoi să urce maşina într-un camion, cu ajutorul unui troliu montat în interiorul acestuia. Numai că se rupe şufa, iar operaţiunea de încărcare eşuează. Apoi leagă Golful de camion, ajutorul lui Melinte se urcă la volanul autoturismului şi pleacă cu el pe DN 2 tras la şufă. 

 

Camionul cu care a fost tractat autoturismul VW Golf se află în curtea casei lui Melinte

Camionul cu care a fost ridicat autoturismul marca VW Golf se află parcat în curtea casei colonelului de jandarmi şi este înmatriculat în judeţul Neamţ. Interesant este faptul că în interiorul acestuia este montat cel mai probabil un troliu pentru tractat maşini. Acum dosarul se află pe masa procurorilor care vor trebui să ia o decizie cu privire la acuzaţiile de furt formulate de foştii jandarmi.  

Paul Ciurari

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un colonel de la Jandarmi, acuzat de furtul a două maşini.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 13 voturi
Un colonel de la Jandarmi, acuzat de furtul a două maşini3.1513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Santaj trimis de
( 2 dec 2011, 11:56:41
din ce motiv a fost filmat? oare nu pentru a fi santajat?
2.   :-? trimis de
( 2 dec 2011, 12:39:22
avand in vedere ca jandarmii sunt militari, nu prea cred ca in cauza au competenta organele de cercetare penala ale politiei...
3.   DA da da trimis de
( 2 dec 2011, 13:03:42
Ii veti lua boii de la bicicleta....
4.   Vrajeala trimis de
( 2 dec 2011, 14:32:22
Au picat examenele de papagali ce erau si acu tov. jandarmi, subofiterii ma refer, se razbuna, facind un  ☭  de plingere care nici macar nu e de competenta Parchetului Suceava. Cine i-a invatat, i-a invatat prost, cu o porcarie de asta nu-i mai reangajeaza nimeni, in cazul in care se va reveni peste ani, la vechea reorganizare!
Vorba lui King_shobu de mai sus, mititelul de el, vor lua boii de la caruta dupa citiva ani, adeca oistea, si aia de la fier vechi, de la un remat, de pe apa sucevei
4.1  RE: Vrajeala trimis de
( 7 dec 2011, 06:53:36
"FOST colegule"dacă a-m picat examenul,asta nu înseamna ca suntem toți papagali și din contra PAPAGALII au rămas.Si nu va mai băgați , ca nu știți ce este intre ei, de la om la om.
5.   Apropo trimis de
( 2 dec 2011, 14:36:52
cadavrele alea de masini, au fost duse pe roti la patrauti, de cei doi minijandarmi?
au permise de conducere subjandarmii?, aveau actele legale ale autoturismelor sau le-au teleportat in locul unde le-au parcat?
Nenea ziaristu, esti rautacios cu orice uniforma pe care o vezi! Te-ai documentat cu privire la cele de mai sus?
sau e suficient ca e un simbure de scandal cu o uniforma!!!!!!!!!!111
6.   Apropo trimis de
( 2 dec 2011, 14:48:11
nenea ziaristu! Stiai ca orice cetatean al romanicii noastre are posibilitatea sa introduca orice plingere, vis-a vis de fapte penale, in teren de 2 luni de la data cind a stiut cine este autorul?
7.   Cuib de vipere trimis de
( 2 dec 2011, 17:31:30
IJJ- Suceava este oricum un cuib de vipere si acum sa platesc polite mai vechi, interesant e faptul ca doi sg-majori " i-au cerut ajutorul" unui ditamai colonel si acesta s-a conformat pe loc. E cam cusuta cu ata alba explicatia dl. Lt-Col.
8.   Jigodii trimis de
( 2 dec 2011, 17:45:08
Niste jigodii care fac rau, rau vor gasi. Melinte este un super tip, probabil era prieten cu cei doi si chiar a vrut sa-i ajute, pentru ca omenia este mare Melinte. Si blondul si celalalt nu au caracter, o sa-i bata Dumnezeu pentru ca nu este singurl rau pe care il fac sau l-au facut.
8.1  RE: Jigodii trimis de
( 3 dec 2011, 07:47:06
uite un P.rost !laughing IBMCIL ! Cat d p.rost esti, "o sa il bata Dumnezeu" ?laughing incultule
9.   Santaj curat trimis de
( 2 dec 2011, 17:50:02
de ce au fost filmati si de cine? in primul rand acest filmat nu este valabil in instanta. iar de jandarmi se ocupa PARCHETUL MILITAR IASI unde nu isi doreste nici un jandarm sa ajungi acolo . ei sunt militari..deci judecati de parchet militar..nasoala treaba
10.   Oricum trimis de
( 2 dec 2011, 17:52:45
daca jandarmul acum declara ca acesta ii datora niste bani sau ca l.a trimis el sa ridice masinile..nu sunt probe si nu are ce sa.i faca..nu.l poate baga la furt.
11.   :) trimis de
( 2 dec 2011, 18:10:18
Bravo frate...un ofiter de Jandarmerie...sa-si plateasca rata...se apuca sa umble pe strazi si sa ridice masinile abandonate...faza tare este ca nu a durat mult dupa ce au fost parcate masinile,ca s-a trezit ofiteru sa vina sa ridice masinile subalternilor...Ba baieti...ala a facut o academie,voi 12 clase abia abia trecute...fara vrajeala ca nu tine
12.   Vrajeala trimis de
( 2 dec 2011, 18:51:48
Se spala rufele in public. Se platesc polite bine meritate.
12.1  RE: Vrajeala trimis de
( 2 dec 2011, 19:23:50
Tu IOBAG miroşi a jandarm frustrat, care candva a fost frecat de acest ofiţer, sau ai boală pe ascensiunea lui. Eşti un paria , frustrat, invidios, iobag, orice altceva numai jandarm, nu. Nu-i asa ca te-am mirosit? să-ţi dau şi cele 3 iniţiale?
13.   Basme trimis de
( 2 dec 2011, 19:52:13
al naibii potrivire... din tot patrautiul, ofiterul asta cica a furat masinile care apartineau fostilor lui colegi. prea mare coincidenta. asa ca eu cred ca din start varianta jandarmilor care au fost dati afara nu e valabila. doua masini aveau si ei, si chiar pe alea cica le-a furat, intamplator colonelul asta.... apoi.... oare cine a facut filmarea asta? probabil cineva care stia ca va veni cineva sa ridice rabla aia de golf... asa ca... plimbati ursul....
14.   Spre stiinta tuturor trimis de
( 2 dec 2011, 19:57:35
Am decis totusi sa revin pentru ca se vede ca sunt comentarii pe langa. Am sa va spun o mica parte de adevar pentru lamurire, care nu este periculoasa, pentru ca restul .... Acest Melinte este un om fara caracter, lipsit de scrupule, predispus la orice daca este vorba de interesul personal si ce este cel mai inportant ... este omul sefului, doar a fost avansat la exceptional de 2 ori consecutiv. Acest om a profitat pe deplin de functia sa si a exploatat oportunitatile in interes personal prin diferite tertipuri si a obtinut o oarecare independenta pe care a folosit-o in scop propriu, sub privirea blinda a sefilor. Datorita indepententei castigate si ignorantei sefilor, acesta a reusit printre altele sa controleze misiunile al caror sef este. Fiind apropiat de cei doi care l-au reclamat ii plasa in serviciu in locuri si ore cu vad dupa care culegea foloasele. Treaba sa aflat, el nu a mai avut controlul in zona respectiva iar reclamantii au fost mutati in alte parti si s-au suparat. Treaba nu a mai mers bine pentru acestia iar pana la urma au demisionat, nu au fost dati afara la reorganizare. Melinte nu la santionat pe unul dintre ei asa dupa cum se stie ci l-a ajutat si i-a dat o pedeapsa mica pentru ca acesta trebuia dat afara atunci. Despre celalalt reclamagiu, acesta era prieten cu Melinte si ii spoia masinile pe care acesta le trafica, le servisul personal din Patrauti. Dupa ce cei doi au demisionat, Melinte a considerat ca nu a recuperat in totalitate influenta folosita in scopul acestora si a decis s-ai taxeze dar a picat in plasa. Cat pe .... poti sa fi ca sa pici in aceasta plasa ? Sa transporti masini fara propritarul lor de fata, fara acte, fara sa ai cheile, cu o masina care nu este a ta ? Daca este santaj care este fapta cu care a putut fi santajat ? Ofiter fiind, cum poate face asemenea fapte ? Oare este intreg la cap ? Oare sefi au vazut asta ? Oare DE CE ?
15.   Pt Iobag trimis de
( 2 dec 2011, 20:36:02
Bravo! L-ai caracterizat foarte bine pe Melinte!
16.   Astept completari! trimis de
( 2 dec 2011, 20:48:50
Rahan de ce taci? Vrei sa ti dau eu initialele, doar stim ca esti pupindorsist.!!!! Astept mai mult tupeu din partea tuturor!!
16.1  RE: Astept completari! trimis de
( 2 dec 2011, 21:22:39
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Distrusule! C.G.C.
16.2  RE: Astept completari! trimis de
( 2 dec 2011, 21:34:11
Ha ha ha ......................asa e colega....sunt de la Comitetul General a Condamnatilor.!!!!!!!!! Cred ca si tu ai ceva de ascuns..oare esti partas.? Pentu ce i tii parte.?
17.   Asta e inceputul trimis de
( 2 dec 2011, 21:47:56
mai sunt persoane carora le-au disparut masinile (renault,fiat......etc),toate la timpul lor,persoane care au cumparat piese auto......etc,cu cat se vor apara mai bine cu atat se vor scufunda mai tare.cei care vb aiurea stiti ca va veni vremea cand in intunericul de pe casa scarii voi fi eu asteptandu-va
18.   Comentariu trimis de
( 3 dec 2011, 12:48:13
Un colonel al Jandarmeriei Romane nu are ce cauta in asemenea ipostaze. Daca asenebea ofiteri conduc Jandarmeria Suceava, atunci nu trebuie sa avem pretentii mai mari de la aceasta institutie. Domnule General...luati mmasuri....s-a tras un semnal de alarma !!!
Daca politia nu-si face datoria pentru ca este implicat un reprezentant MI , atunci trebuie ca presa sa urmareasca acest caz pana la capat.
Oricum ziaristul care a avut curajul sa prezinte acest caz merita o bila alba. Ne-am saturat de pupincuristi....

19.   Rusine lor trimis de
(25 dec 2011, 13:24:17
Rusine organelor care ne asigura ordinea si siguranta publica!Noi locuitori platim taxe sa fim protejati si nu furati !Se vede ca daca esti hot bun statu iti asigura un loc de munca unde poti sa furi fara sa fii controlat !!! Rusine sa va fie magarilor care nu respectati legea si nu trimiteti oameni la postul lor unde li se cuvine(dupa grati)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei