Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În urma articolelor din Monitorul

Activitatea „hingherilor” de maşini din Câmpulung a fost suspendată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câmpulungenii, dar şi turiştii şi persoanele care tranzitează municipiul Câmpulung Moldovenesc au scăpat de coşmarul „hingherilor” care vânau maşinile parcate neregulamentar. În urma articolelor din cotidianul Monitorul de Suceava, în care a fost prezentată pe larg activitatea „hingerilor” de maşini din Câmpulung Moldovenesc, conducerea primăriei acestui municipiu a decis în cele din urmă să stopeze această activitate. După mai multe articole în care s-a prezentat modul cum angajaţii firmei Hi Speed Recovery vânau maşinile parcate neregulamentar, ridicându-le după nişte criterii numai de ei ştiute, Prefectura Suceava a constituit o comisie de control care a analizat întreaga activitate de blocare şi ridicare a autovehiculelor şi a solicitat revocarea sau modificarea tuturor documentelor care au stat la baza organizării acestei activităţi.

După finalizarea verificărilor, membrii comisiei au constatat nereguli atât în Hotărârea de Consiliu Local care a stat la baza încheierii contractului dintre Primăria Câmpulung Moldovenesc şi Hi Speed Recovery SRL Botoşani, cât şi în regulamentul prin care este organizată această activitate. Printre documentele la care s-au găsit nereguli se numără şi contractul de concesiune de servicii încheiat de Primăria Câmpulung Moldovenesc şi SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani, precum şi procesul verbal încheiat în luna ianuarie 2011 prin care s-au identificat şi stabilit locurile şi necesarul de indicatoare rutiere necesare desfăşurării activităţii de blocare, ridicare, transport depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În aceste condiţii, prefectul Sorin Popescu a înaintat o adresă conducerii primăriei din Câmpulung Moldovenesc prin care solicita în mod ferm modificarea sau revocarea tuturor documentelor care au stat la baza organizării acestei activităţi. În situaţia în care Consiliul Local nu ar fi dat curs acestei cereri şi nu ar fi explicat în mod clar de ce nu a luat o astfel de măsură, Prefectura Suceava urma să atace în instanţă hotărârea de Consiliu Local prin care s-a organizat activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor.

 

Primarul Gabriel Constantin Şerban a acceptat să emită un ordin de suspendare a activităţii „hingherilor” de maşini

În cadrul şedinţei Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc care a avut loc ieri, secretatul primăriei, Toader Mândrilă, a prezentat adresa primită de la Prefectura Suceava, menţionând că aceasta a fost primită de autorităţile câmpulungene în cursul zilei de ieri. După prezentarea tuturor neregulilor aduse la cunoştinţă de comisia de control a Prefecturii cu privire la legalitatea actelor care au stat la baza întocmirii contractului cu firma Hi Speed Recovery SRL, consilierii câmpulungeni au fost de acord cu propunerea ca într-o şedinţă extraordinară să fie prezentat un nou proiect de hotărâre de modificare sau revocare a hotărârii care a stat la baza organizării activităţii de blocare şi ridicare a maşinilor şi a încheierii contractului cu SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani.

Până atunci însă, la propunerea secretarului primăriei din Câmpulung Moldovenesc, primarul acestui municipiu, Gabriel Constantin Şerban, a fost de acord să semneze un ordin prin care decide suspendarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, până la şedinţa extraordinară a Consiliului Local în care se va lua o decizie clară cu privire la revocarea sau modificarea respectivei hotărâri. Mai mult, deşi a fost iniţiator al proiectului care a stat la baza emiterii acestei hotărâri, alături de viceprimarul Mihăiţă Negură, Gabriel Constantin Şerban a propus ca membrii comisiei juridice a deliberativului local să fie cei care vor concepe noul proiect de modificare sau revocare a hotărârii iniţiale. De altfel, această propunere, precum şi discuţia cu privire la emiterea ordinului de stopare a activităţii „hingherilor” de maşini, au fost singurele intervenţii clare pe care Gabriel Constantin Şerban le-a avut atunci când s-a analizat şi discutat adresa primită de la Prefectura Suceava.

În afară de aceste intervenţii, primarul din Câmpulung Moldovenesc s-a arătat interesat de invitaţii prezenţi la şedinţa Consiliului Local, în speţă reprezentanţii presei, pentru a şti exact „pe ce canal sau unde vor apărea articolele”. În urma discuţiilor avute în şedinţa de ieri, consilierii câmpulungeni au decis să se reunească într-o şedinţă extraordinară în cel mai scurt timp posibil.

 

Viceprimarul Mihăiţă Negură: „Au încălcat cele mai elementare reguli ale bunului-simţ”

În comparaţie, viceprimarul PD-L din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a fost cât se poate de ferm cu privire la problema revocării sau modificării hotărârii prin care s-a organizat activitatea de ridicare de maşini. Mihăiţă Negură a subliniat faptul că de când au început această activitate, angajaţii firmei SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani au încălcat atât prevederile contractuale, cât şi „cele mai elementare reguli ale bunului-simţ”.

Viceprimarul din Câmpulung Moldovenesc a subliniat că „trebuie să iniţiem un proiect de hotărâre şi să luăm o decizie definitivă. Pentru că imaginea noastră, a executivului, cât şi cea a Consiliului Local a fost şifonată, şi pe bună dreptate. Pentru că această firmă şi-a urmărit numai interesul financiar. Trebuie să luăm exemplul altor municipii şi oraşe, în care primăria gestionează şi administrează astfel de activităţi. Noi trebuie să intervenim în întâmpinarea cetăţeanului, nu cu acest gen de activitate pe care această firmă a desfăşurat-o în municipiu”. Mihăiţă Negură a spus că din punctul său de vedere este necesară revocarea hotărârii prin care s-a organizat activitatea de ridicare de maşini. „Noi am vrut să facem un lucru bun pentru municipalitate, dar cum am spus, această firmă a încălcat clar şi flagrant clauzele contractuale. Noi în următoarea perioadă vom avea investiţii în derulare, iar oraşul va fi într-un şantier pe o durată de vreo doi ani de zile, motiv pentru care această activitate momentan nu este binevenită în municipiu”, a declarat Negură, care a mai adăugat că „după ce se va finaliza această investiţie de reabilitare urbană, respectiv modernizarea drumurilor şi a parcărilor, atunci putem vorbi despre o asemenea activitate. Până atunci sunt pentru revocarea acestei hotărâri”.

El a arătat că l-a înştiinţat de mai multe ori pe primarul din Câmpulung Moldovenesc cu privire la modul în care acţionează angajaţii firmei din Botoşani atunci când ridicau maşinile parcate neregulamentar. „Am văzut modul cum vizau maşinile. Nu ţineau cont că sunt femei care aveau copii în maşini. Şi nici dacă maşina era pe platformă nu o lăsau jos dacă venea proprietarul, aşa cum  ar fi trebuit conform contractului de concesiune. Ei vizau banii şi numai asta îi interesa”, ne-a declarat viceprimarul câmpulungean.

Mihăiţă Negură a precizat că, în mod normal, primăria ar fi trebuit să aibă o autoritate asupra firmei din Botoşani, stabilind clar anumite condiţii cu privire la ridicarea maşinilor. „Ridici maşina, dar în ce condiţii? Dacă într-adevăr blochează intersecţia, e pe trecerea de pietoni sau blochează circulaţia. Aşa da. Dar numai să stai să vânezi în mod special ca să-ţi faci casieria cât mai bogată, mi se pare absurd lucrul acesta. Şi dacă facem un calcul cât au încasat pentru cele 296 de maşini ridicate, ne dă o sumă de 1,29 miliarde de lei vechi”, a încheiat Mihăiţă Negură.

 

Consilierii câmpulungeni sunt pentru revocarea hotărârii prin care s-a reglementat activitatea de ridicare a maşinilor

La rândul lor, doi consilieri liberali, Gheorghe Raţu şi Dan Andrei Timu, s-au declarat pentru revocarea hotărârii de Consiliu Local care a permis apariţia „hingherilor” de maşini în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Gheorghe Raţu a subliniat că firma din Botoşani nu a respectat clauzele din contractul încheiat cu primăria, motiv pentru care majoritatea consilierilor sunt de acord cu revocarea hotărârii de Consiliu Local. Mai mult, el a spus că din ultimele informaţii pe care le-a primit, contractul încheiat cu SC Hi Speed Recovery SRL nu are acordul Consiliului Local.

O părere similară are şi consilierul Dan Andrei Timu, cel care ne-a declarat că „nu a fost corect contractul, acesta fiind încheiat doar în baza regulamentului, fără acordul Consiliului Local. În momentul de faţă trebuie să-l revedem şi să-l analizăm în comisia juridică. Bănuiesc că se va stopa această activitate. Voi susţine revocarea contractului”.

În urma ultimelor decizii cu privire la sistarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar în Câmpulung Moldovenesc, după materialele apărute în Monitorul de Suceava şi după un control al Prefecturii, se pot ridica mai multe probleme. În primul rând, primarul acestui municipiu, Gabriel Constantin Şerban, avea la dispoziţie toate metodele prin care ar fi putut iniţia un proiect prin care să solicite consilierilor revocarea sau modificarea acestei hotărâri. Şi asta pentru că în mod sigur primarul Gabriel Constantin Şerban a auzit, atât de la consilieri, cât şi de la câmpulungeni, care sunt nemulţumirile cu privire la activitatea firmei din Botoşani şi cum acţionează angajaţii acesteia pentru a ridica autovehiculele. Însă în loc de a apleca urechea la nemulţumirile oamenilor, primarul a preferat să accepte în continuare această activitate, schimbându-şi opinia doar atunci când o comisie a Prefecturii Suceava l-a atenţionat în mod clar că activitatea „hingherilor” de maşini este pe lângă lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea „hingherilor” de maşini din Câmpulung a fost suspendată.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 21 voturi
Activitatea „hingherilor” de maşini din Câmpulung a fost suspendată4.1521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INSUFICIENT trimis de
(25 nov 2011, 11:28:53
ESTE INSUFICIENT SI SPER SA FI INVATAT CEVA DIN ACEASTA EXPERIENTA,SA RIDICI MASINILE DIN FATA POLICLINICI,SPITALUIUI......APUCATI-VA DE PARCARI,SENSURI GIRATORI,LARGITI INTERSECTILE,BENZILE,SEMAFOARE INDICATOARE CORECT SPRE FLUIDIZAREA TRAFICULUI,REZOLVATI RUTA OCOLITOARE...ETC...ETC
PRIN ANI 70 ERAU DOUA MASINI CU PERI CARE SPALAU DIMINEATA LA ORA 4SOSEAUA CU APA CARE MIROSEA DESTUL DE FRUMOS CAND IESEAI DIN BLOC SI MERGEAI LA AUTOBUZ SCHIMBUL 1
1.1  RE: INSUFICIENT trimis de
(25 nov 2011, 12:19:06
....acum sa ai cu ce sa speli soseaua principala, sau sa maturi gunoiul cum trebuie nu poti ca peste tot sunt masini parcate mai mult sau mai putin aiurea....problema e legata de mentalitate aici si de lipsa de bun simt a unora ...
2.   ZeceX trimis de
(25 nov 2011, 11:33:46
Felicitări şi mulţumiri redacţiei Monitorul de Suceava. Avem noroc cu voi că de nu nimic nu ar face porcul ăsta de Şerban.
2.1  RE: ZeceX trimis de
(25 nov 2011, 11:40:14
mda, noroc de ziar. băştinaşi sunt buni doar la scuipat seminţe în parcul din centru!
3.   Bravo trimis de
(25 nov 2011, 11:41:21
Bravo Monitorul. A 4-a putere in stat, intr-adevarhappy
4.   Bravo trimis de
(25 nov 2011, 11:51:48
Monitorul.......si asteptam si investigatii (gen ant 3) cu afaceri,licitatii,spalari de bani....etc.Stati linistiti ca libelula si gasca vor cadea si..
5.   ...bucuria "piticilor".... trimis de
(25 nov 2011, 12:14:44
...sa vezi de-acum cum fiecare parcheaza unde are chef (mai ales in fata platoului)...
Refaceti Hotararea cu reguli clare de ridicare/blocare, zone de aplicare a masurilor etc; firmele ce vor parcare in fata firmei sa plateasca o taxa anuala pentru locurile de parcare rezervate clientilor lor etc...INSA NU O ELIMINATI cu totul...daca o eliminati o sa va-ntoarceti inapoi de unde s-a plecat....

Ahhh era sa uit: Da' politia rutiera ce face? Daca si-ar face datoria n-am mai vedea tiruri prin centru, n-am mai vedea masini parcate aiurea (pe trotuar, pe trecerea de pietoni, in intersectii etc)...daca si-ar face datoria nici n-ar mai fi nevoie de ridicari/blocari etc...
6.   Felicitari monitorule...... trimis de
(25 nov 2011, 12:20:54
ce nu au putut rezolva primaru si consilierii .... uite ca a rezolvat prefectu .
felicitari ptr rezolvarea situatiei penibile ce strica imaginea orasului Campulung.
7.   Ce-o sa mai rad de imprumuturile astea peste ani. trimis de
(25 nov 2011, 13:24:05
Ca si-n politica, prostii raman cu paguba, iar istetii cu banii.
8.   ZECE X trimis de
(25 nov 2011, 13:46:27
NU ,,BASTINASI",SCUIPA SEMINTE PRIN PARCURI,ACESTIA SUNT CEI CE AU DISTRUS INTREPRINDERILE DIN C-LUNG SI DIN ZONA,PRIN JAF,UN FEL DE HOA-HOA-PCR,CU PROTECTIE DE LA PARTID SI SECU-KGB-CEKA-NKVD.
CAT DESPRE IMAGINEA ,,SIFONATA",ACEASTA DEMULT ARATA ASA,IAR PTR. TOATE LUCRARILE DE MANTUILA EXECUTATE PANA IN PREZENT,SUNTETI DE ACORD,CA TREBUIE SA RASPUNDETI,INCLUSIV CEI CE AVIZEAZA PTR.LEGALITATE,UNELE ILEGALITATI.
TACERE = COMPLICITATE!
NU AVEM NICI O OBLIGATIE,SA VA DECONTAM MEGAJAFUL.
UN WEEKENG PLACUT!
9.   Necrolog trimis de
(25 nov 2011, 15:03:51
Cu durere in suflet anuntam onorabilii forumisti "decesul" poetic al celui ce a fost cel mai mare Gica Contra din istoria literaturii de crama din Suceava, ABCDAR I-ul (primul, El Maximo, Ombelico del mondo, miezul Sucevei s-atat, da-l in pisici). Sincere condoleante USL-ului, stapanul acestuia. Aleluia! Azi nu a gavarit nimic. Cred ca a cazut in wc cand crea. Am zis!
10.   E bine si nu prea trimis de
(25 nov 2011, 19:58:02
Saracul dom primar,lua si el lunar cate un plocon de la hingheri,ca doar erau asociati.Acum ca i-au scazut veniturile o sa iasa la cersit,sau o sa-si mai ia un servici ca sa poate supravetui.Oameni rai.
11.   Xxxxxxxxxxxxxx trimis de
(26 nov 2011, 18:46:34
Nu/l iubesc pe dl primar dar in urma acestei hotarari iar vor fi parcate masini unde vor muschii gospodarilor din zona Campulungului (borduri, parc etc). Monitorul de Suceava are dreptate intr/un fel, dar daca banii optinuti din ridicarea masinilor ar intra in contul statului totul ar fi ok.
Oare de ce o firma din Botosani ar trebui sa ne civilizeze pe noi? Nu suntem noi urmasii austriecilor si ne mandrim ca suntem bucovineni?
Personal cand vin in oras imi parchez masina intr/un loc in care sa nu deranjez sau nu intru in zona indicatoarelor care interzic stationarea (exceptie este zona policlinicii unde s-a facut f bine ca s/au scos).
Astept ca ,,domnii carcotasi sa ma critice,, .
12.   Gunoaie de Botosani trimis de
(29 nov 2011, 08:09:44
Nu te vom critica pentru ca ai dreptate doar ca s-a apelat la cea mai neserioasa si tepara firma din Botosani sa-si umple buzunarele si sa ne civilizeze pe noi cu toate ca ei sunt mult mai handicapati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei