Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nimeni nu e vinovat

Conducerea Colegiului Economic se dezice de prestaţia invitatului de la Balul Bobocilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava se dezice de comportamentul şi prestaţia scenică a invitatului de la Balul Bobocilor din acest an, Cătălin Bordea.

Invitat vineri seară la Balul Bobocilor de la colegiul menţionat, Cătălin Bordea a scos pe gură numai vulgarităţi şi le-a vorbit spectatorilor, majoritatea minori, murdar, cu referire la sex, şi i-a îndemnat să-şi trăiască viaţa, adică să bea şi să fumeze, dar să nu amestece iarba cu alcoolul. Timp de mai bine de jumătate de oră, de pe scena Casei de Cultură din Suceava, Cătălin Bordea a folosit un limbaj obscen, cu referire sexuală explicită, fără ca cineva dintre organizatori să ia atitudine şi să-l oprească, în timp ce publicul, prin atitudine şi aplauze, îl încuraja şi mai mult pe invitat să se producă.

 

Organizatorii balului spun că Bordea a fost atenţionat să folosească un limbaj decent, însă nu a făcut-o

Directorul Colegiului Economic, Corneliu Romaşcu, s-a întâlnit ieri în şedinţă cu toată echipa organizatorică a balului pentru a cere explicaţii referitoare la prestaţia invitatului. Acesta a declarat că „Ce mi-au explicat ei este că Bordea a fost adus la cererea elevilor. În prealabil s-a luat legătura cu impresarul lui, cu el personal, şi s-a convenit ca în prestaţia sa să nu apară cuvinte vulgare. A fost de acord, a fost plătit înainte, însă, din păcate, în momentul în care a intrat pe scenă nu a mai respectat nimic din ce s-a discutat”.

Directorul Romaşcu a mai precizat că a vrut să oprească spectacolul, însă s-a temut de reacţia sălii, care-l aplauda pe Bordea.

Eugenia Trufin, consilierul educativ al Colegiului Economic şi una dintre persoanele din echipa de organizare a balului, a fost cea care a purtat discuţii cu Cătălin Bordea şi impresarul său, atât înainte, cât şi după „prestaţia” acestuia. „Ne-am documentat, am discutat şi cu impresarul şi cu el şi am stabilit de comun acord că ne adresăm unui public cu vârsta între 15 şi 18 ani şi l-am rugat să aibă un limbaj adecvat”, a spus Eugenia Trufin.

 

600 de euro pentru jumătate de oră de cuvinte porcoase, în faţa a sute de minori

Organizatoarea balului a mai spus că „şi cu o oră înainte de spectacol, în prezenţa unui număr mare de colegi şi elevi, am mai discutat această problemă şi m-a asigurat că totul va fi în limitele decenţei”. Ce a fost însă pe scenă numai în limitele decenţei nu s-a încadrat, iar Eugenia Trufin a declarat că a încercat să-l atenţioneze pe Bordea din culise chiar în timp ce acesta era în spectacol. „Chiar şi în timpul spectacolului, eu şi colegele mele, când am văzut că lucrurile iau o altă turnură, am încercat să-l oprim, să-i atragem atenţia, însă a fost imposibil”, a mai spus consilierul educativ Trufin.

În concluzie, Bordea a venit pe scenă, a spus ce a ştiut el să spună, nimeni nu l-a oprit, nimeni nu e vinovat, şi-a luat „onorariul” de 600 de euro, s-a urcat în avion, pentru că a avut pretenţia să fie dus şi adus cu avionul, şi a plecat la Bucureşti.   

 

Unii elevi „au gustat” spectacolul

Conducerea liceului a ţinut să spună public că se delimitează total de prestaţia scenică a invitatului şi a transmis prin intermediul unui comunicat de presă: „Având în vedere turnura neaşteptată şi nedorită a prestaţiei artistice a invitatului Cătălin Bordea la Balul Bobocilor 2011 de la Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir> Suceava, precizăm că acesta nu a respectat înţelegerile prealabile referitoare la utilizarea unui limbaj decent în cadrul momentului prezentat. În acest context, ne delimităm total de prestaţia sa, o considerăm neavenită şi plină de vulgaritate şi cerem scuze celor care s-au simţit ofensaţi şi dezamăgiţi de momentul prezentat”. În acelaşi comunicat, conducerea şcolii a mai precizat că „nu putem ignora însă eforturile şi implicarea elevilor noştri în realizarea unui spectacol de calitate, apreciat la scenă deschisă”.

Cât despre elevi şi despre prestaţia lui Bordea, părerile sunt împărţite. „A fost frumos, numai că puţin cam pornografic. Unor colegi le-a plăcut, altora nu”, este de părere Simona Bujorean, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic. La fel a spus şi Ana Maria Bondar, care consideră că „Bordea nu prea a avut un limbaj adecvat elevilor de clasa a IX-a, însă unor colegi le-a plăcut”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Colegiului Economic se dezice de prestaţia invitatului de la Balul Bobocilor.
 Vizualizări articol: 4017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Conducerea Colegiului Economic se dezice de prestaţia invitatului de la Balul Bobocilor4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bordea... trimis de
(22 nov 2011, 11:40:38
Un jegos din Botosani...
2.   Spirake trimis de
(22 nov 2011, 14:46:32
Bai baiatule de unde stii tu ca-i jegos l-ai controlat sau l-ai mirosit tu? Bordea e foarte bun la stand up dar ce-i drept ca glumele sale nu sunt pentru copilasi. Romascanu asta parca e redus mintal cum vorbeste, incearca sa arate cat e de inteligent prin intermediul limbajului folosit dar se incurca si se balbaie ''de de de'' '"nu nu nu"..... E clar ca vina este a lor a profesorilor, eu n-am vazut nici un show cu Bordea vara vulgaritati, el face un stand up vulgar la antena 2 nu prea are farmec tocmai din cauza ca nu are voie sa injure, copilasii aia mici ce sunt ei de vina, e clar ca cei mici nici nu prea l-au inteles.
2.1  RE: Spirake trimis de
(22 nov 2011, 15:16:50
daca la tine stand up inseamna sa injuri de mama focului si din trei in trei vorbe era la gura lui sex oral inseamna ca specimenu asta esuat are o problema grava.
3.   Comentariu trimis de
(22 nov 2011, 17:05:56
Jim Gaffigan, Sugar Sammy, Russel Peter....doar cativa actori de stand up comedy.
Sa-mi spuneti cate vulgaritati gasisti in limbajul lor.Ii gasiti pe youtube.
Aceste persoane aduc la salile de spectacol mii de spectatori....
3.1  RE: Comentariu trimis de
(22 nov 2011, 20:20:50
Da prietene dar aia asta fac stand up comedy .
Avortatul de Bordea a venit din Botosani si crede ca daca injura,jigneste si vorbeste porcos face tot stand up comedy.
Ia sa mearga el in satul lui natal si sa ii spuna lui masa si la toate rudele lui de gen feminin sa faca sex oral sa vezi ce aplaudat o sa fie.
Acum si nea directorul lui peste se plange ca nu putea sa faca nimic,ar trebui destituit din functie daca tot nu poate face mare lucru!!!
4.   Bordea... trimis de
(22 nov 2011, 22:37:48
Este o prostie , ce vina are scoala ? ce vina au profesoarele care faceau semne din culise. Ca a ras sala , bine. Dar putea sa faca sala sa rada si in alt mod. Ok, faci o gluma o data. Dar "momentul lui artistic" a fost doar din asemenea cuvinte vulgare. sa-i fie rusine ca la cati bani a cerut nici nu s-a tinut de cuvant .
4.1  RE: Bordea... trimis de
(22 nov 2011, 23:22:59
Cum adica ce vina au doamnele profesoare?
Ce vina are domnul director?
E ca si cum l-ai angaja pe un pedofil educator la gradinita....
Cand auzi de Bordea la ce te poti astepta??
Apropo de necunoasterea lui domn derector...nu pute el sa de un serci pe goagal sa vada ce academician e nenea BORDEA??
e grele rau cu astia.
5.   Toti suntem de vina... trimis de
(22 nov 2011, 22:45:42
Daca Suceava avea Teatru sau Filarmonica,poate mai putini iubitori de etnobotanice indrageau stand-up comedy...Asta-i cultura pentru unii:Guta si Bordea!
5.1  RE: Toti suntem de vina... trimis de
(22 nov 2011, 23:19:20
Corect!!!
Daca au ajuns astia idolii tinerei generatii e super.
Probabil ne asteapta un viitor stralucit.
6.   Parerea mea trimis de
(23 nov 2011, 16:36:23
Unde-i lege nu-i tocmeala ! Acest proverb trebuie aplicat cu certitudine la incidentul neprevazut de la balul bobocilor al colegiului nostru. Atat timp cat a fost creat un contract pe care domnul Bordea l-a citit si l-a semnat,acesta trebuie indubitabil ,,sa-si asume vina'',asta,doar sa-l citez pe mr. In plus,consider ca este nedrept sa li se scada puncte la purtare cadrelor organizatorice pentru aceast lucru deoarece nu sunt vinovate dumnealor ca lucrurile au iesit de sub control ci numai acest ,,comediant'' frustrat din cauza bauturilor,drogurilor,sexului oral si faptului ca este moldovean. In acest moment,cuvintele sunt de prisos pentru a-i comenta prestatia,DAR nu inteleg un lucru: daca sala a fost jignita si indignata de modul in care si-a inceput spectacolul,criticand-u-l pe al nostru Schiopeti,de ce nu s-au ridicat si sa plece?! Poate asa... isi aducea aminte si domnul de nenumaratele discutii purtate cu consilierul nostru educational si cu cadrele organizatorice in privinta limbajului folosit pentru grupul tinta. Ma mai gandesc la un lucru: de ce presa a trebuit sa faca un adevarat spectacol din incidentul de la bal? De ce nu au spus macar doua vorbe bune despre prestatiile celor care au muncit pentru a distra sala sau de ce nu a onorat cu prezenta nimeni in momentul in care presa a fost invitata la bal? Mi s-ar parea nedreapta pedepsirea cadrelor organizatorice deoarece nu ele au ruinat balul,ci au transpirat intens si au investit timp si rabdare pentru ca totul sa fie bine. Noua generatie trebuie educata sa selectioneze informatiile si nu sa aplaude in delir tot ce aud cu continut vulgar. Asta este parerea mea,parere a unei eleve.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei