Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Judecata pământească

Dezaxatul sexual Florentin Muscă va sta la închisoare tot restul vieţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dezaxatul sexual care a îngrozit mai multe sate din zona Fălticeni în vara anului trecut a primit condamnări grele din partea instanţelor de judecată. Chiar dacă aceste condamnări nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea de Apel Suceava, Nicolae Florentin Muscă, de 30 de ani, din Măzănăeşti – Drăgoieşti, se poate gândi la anii grei de carceră pe care-i va ispăşi.

Muscă a fost judecat de magistraţii de la Tribunalul Suceava pentru 11 capete de acuzare, fiind găsit vinovat pentru toate dintre ele. Pedepsele pe care judecătorul i le-a aplicat sunt între cinci ani şi închisoare pe viaţă. În total, în afara condamnării pe viaţă, Nicolae Florentin Muscă ar avea de executat, cumulat, 100 de ani de puşcărie, pentru fapte plecând de la violare de domiciliu sau distrugere, până la furt calificat, viol, tentativă de viol, tentativă la omor calificat sau omor calificat. Infracţiunea pentru care a primit pedeapsa maximă aplicată în România este cea de omor deosebit de grav, faptă care a avut-o ca victimă pe Maria Alexandru, o femeie de 53 de ani, din Pocoleni - Rădăşeni.

 

11 acte criminale în numai o săptămână

Cele 11 fapte pentru care s-a dispus condamnarea lui Nicolae Florentin Muscă s-au petrecut într-un interval extrem de scurt. Toată nebunia a început pe 4 iunie şi s-a finalizat în noaptea de 10 spre 11 iunie 2010. Practic, în doar o săptămână, individul a omorât şi violat două femei, a încercat acelaşi lucru cu o alta şi a mai încercat să omoare alte două persoane.

Pe 4 iunie 2010, Ilenuţa Nuţu, de 42 de ani, din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, a plecat de dimineaţă la prăşit şi nu s-a mai întors acasă. Spre seară, rudele au plecat să o caute, însă fără succes. Cadavrul Ilenuţei Nuţu a fost găsit, complet dezbrăcat, într-un tub colector de beton, dintr-un şanţ de irigare, la aproximativ un kilometru şi jumătate distanţă de ogorul pe care femeia a fost văzută ultima oară prăşind. Medicii legişti au stabilit că femeia a murit strânsă de gât, iar câteva zile mai târziu analizele de laborator au confirmat şi violul. În aceeaşi zi, pe lista suspecţilor este trecut şi numele lui Nicolae Florentin Muscă, individ eliberat din penitenciar în august 2009, după ce-a fost condamnat pentru viol. Când poliţiştii vin să-l ia la audieri, Muscă fuge şi dispare de la domiciliu.

În acest caz, Muscă a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol, 25 de ani de închisoare pentru omor calificat şi încă opt ani de închisoare pentru furt calificat.

 

Două femei au scăpat ca prin minune

Urmărit de poliţişti, dezaxatul sexual reuşeşte să se ascundă prin pădurile şi câmpurile din zonă, iar în noaptea de 8 spre 9 iunie îşi face apariţia în Măzănăeşti. Aici le atacă pe Rodica Latiş şi pe Valeria Florea, de 68 de ani, respectiv 90 de ani. Agresorul încearcă să o violeze pe prima dintre ele, iar aceasta se preface că a murit în urma loviturilor. Violatorul toarnă motorină pe ea şi prin casă, dă foc şi pleacă. Femeile se salvează şi reuşesc să alerteze un vecin care stinge începutul de incendiu.

La lumina candelei, una dintre victime l-a recunoscut pe agresor: Nicolae Florentin Muscă. În acest caz, i s-au reţinut trei infracţiuni, pentru toate fiind condamnat. Astfel, pentru violare de domiciliu a primit şase ani de închisoare, pentru tentativă de viol a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar pentru tentativă de omor deosebit de grav a primit 12 ani de puşcărie.

 

Ultima victimă, o femeie din Pocoleni

Cum-necum, Nicolae Florentin Muscă reuşeşte să scape din nou. În noaptea de 10 spre 11 iunie 2010, Maria Alexandru, de 53 de ani, din Pocoleni - Rădăşeni, este omorâtă, iar casa îi este incendiată, cadavrul femeii fiind găsit carbonizat. Ulterior s-a stabilit că victima a fost şi violată. A fost ultima femeie care a căzut victimă unui om cu mintea rătăcită, poliţiştii reuşind să-l prindă ulterior în timp ce încerca să treacă înot râul Moldova, în zona comunei Baia.

În cazul Mariei Alexandru judecătorul a dat şi cea mai grea pedeapsă. Pentru omor deosebit de grav, Muscă a primit detenţie pe viaţă. Tot în cazul acestei femei s-a stabilit că se face vinovat şi de violare de domiciliu – şase ani de închisoare, viol – zece ani de închisoare, furt calificat – opt ani de închisoare şi distrugere – zece ani de închisoare.

 

Obligat şi la despăgubiri faţă de victime

În afara anilor de temniţă, Nicolae Florentin Muscă a fost obligat şi la plata unor daune morale şi materiale. Probabil că acestea vor rămâne doar pe hârtie, atâta vreme cât dezaxatul sexual nu are nici un bun pe numele său. Tribunalul Suceava l-a obligat pe Muscă la plata sumei de 10.000 de lei cu titlul de daune morale şi 4.028 de lei cu titlul de daune materiale faţă de soţul Ilenuţei Nuţu. De asemenea, fiecăruia dintre cei trei copii minori ai familiei Nuţu, agresorul ar trebui să îi plătească suma de 15.000 de lei.

O altă parte în proces, rudă cu Maria Alexandru, ar trebui să primească 10.000 de lei cu titlul de daune morale, respectiv 23.340 de lei cu titlul de daune materiale. În cazul Rodicăi Latiş suma atribuită cu titlu de daune morale se ridică la 2.000 de lei.

 

Fusese eliberat din puşcărie pentru bună purtare

Nicolae Florentin Muscă a avut prima tentativă de viol în 2003, însă atunci a scăpat de puşcărie, fiind găsit fără discernământ.

În august 2005, a sechestrat şi violat, într-un lan de porumb, aproape patru ore, o adolescentă în vârstă de 17 ani, iar pentru acea faptă a fost condamnat în 2007 şi liberat în august 2009, pentru „bună purtare”.

Interesant este că dacă în 2003 a fost găsit fără discernământ, pentru faptele de anul trecut s-a constatat că acestea au fost comise în deplinătatea facultăţilor mintale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezaxatul sexual Florentin Muscă va sta la închisoare tot restul vieţii.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Dezaxatul sexual Florentin Muscă va sta la închisoare tot restul vieţii3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cazul "polonic" trimis de
(14 nov 2011, 14:57:59
Ar putea fi eliberat ,ca nu reprezinta pericol public,la fel ca "Polonic" Sa nu ne miram prea tare daca ia doar 5 ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei