Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

“Copaci, eroi martiri”

Protest inedit, cu mesaje scrise pe gard la Biblioteca I.G. Sbiera

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scriitoarea Angela Furtună a găsit un mod inedit pentru a-şi exprima nemulţumirea vizavi de tăierea a 14 copaci care se aflau în curtea Bibliotecii I.G. Sbiera. Mai exact, a postat pe gardul care împrejmuieşte lucrările de la viitorul Centru de Informare Turistică mai multe mesaje, dar şi numele mai multor personalităţi bucovinene, naţionale şi internaţionale.

„Dragii mei copaci, vă rog în genunchi să-i iertaţi pe părinţii mei bucovineni că nu au <ştiut> să vă apere şi să vă salveze de la moarte. Iertaţi-i, că nu au ştiut ce au făcut!”, „Aici au trăit oameni, cărţi şi 14 copaci” sau „În memoria celor 14 copaci ucişi mişeleşte pe 26 septembrie 2011”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe gard cu diferite culori.

“Nu spun că nu este foarte bine că se aduc bani europeni şi că se investeşte. Însă faptul că preţul plătit este calitatea vieţii mi se pare prea mult şi mi se pare că nici un alt oraş european autentic nu ar fi permis investiţii cu un preţ atât de mare cu distrugerea mediului”, a justificat Angela Furtună protestul pe care l-a iniţiat.

Scriitoarea a precizat că este un mod de a atrage atenţia asupra unui fenomen grav, iar mijloacele artistice i-au fost cele mai la îndemână.

“Este, dacă vreţi, un protest printr-o instalaţie artistică de artă urbană, în urma unui eveniment faţă de care am simţit nevoia să iau o atitudine. Acestor copaci nu li s-a dat nici o şansă. Am considerat că proiectul acesta putea fi amplasat cu trei metri mai încolo înspre parcare, dacă lucrurile erau corect evaluate şi copacii puteau fi salvaţi”, a opinat Angela Furtună.

Conducerea bibliotecii judeţene ridică din umeri şi spune că terenul, ca şi Biblioteca, aparţin Consiliului Judeţean, iar una dintre condiţiile proiectului era ca terenul să aparţină autorităţii judeţene. Gabriel Cărăbuş, şeful instituţiei, s-a arătat convins că altfel nu se putea şi că administraţia judeţeană are toate aprobările legale.

“Vizavi de protestul de pe gard, consider că este vorba despre un protest mai artistic. Noi am luat lucrurile ca atare, până la urmă este vorba de bani europeni şi biblioteca este în administrarea şi proprietatea Consiliului Judeţean Suceava. Aceste clădiri nu sunt de patrimoniu, iar vizavi de studiile care s-au făcut sunt sigur că autoritatea publică, respectiv CJ Suceava, a luat în calcul toate aspectele”, a precizat Gabriel Cărăbuş.

Oamenii care trec prin zonă şi citesc mesajele consideră că se putea găsi o soluţie alternativă, astfel încât copacii să nu cadă sub lanţurile drujbelor, mai ales că oraşul este tot mai poluat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest inedit, cu mesaje scrise pe gard la Biblioteca I.G. Sbiera.
 Vizualizări articol: 2845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Protest inedit, cu mesaje scrise pe gard la Biblioteca I.G. Sbiera4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt LUNGU nu are nici o importanta trimis de
( 9 nov 2011, 16:39:57
Pt "primarele care este" recte LUNGU nu conteaza ca noi nu mai avem aer sa respiram, important e ca se primesc bani la buget ca sa aiba ce cheltui la viitoarele alegeri care bat la usa.
1.1  RE: Pt LUNGU nu are nici o importanta trimis de
(10 nov 2011, 20:57:50
Azi, 10 nov. seara, la ora 19 nu mai era nici un semn al niciunui protest...erau sterse toate urmele.Stricau imaginea orasului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei