Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Timp de trei zile

Distracţie şi belşug de produse tradiţionale, la Serbările Toamnei Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de vineri, sucevenii sunt aşteptaţi în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, între orele 10.00 – 18.00,  să se bucure de roadele toamnei bogate şi de distracţia asigurată de organizatorii Serbărilor Toamnei Bucovinene, pe ritmurile unor cunoscute şi apreciate formaţii de muzică populară.

Astfel, sâmbătă, de la ora 13:30, sucevenii vor putea cânta şi dansa alături de interpreţii Fanfarei „10 Prăjini”, devenită celebră după colaborările cu Goran Bregovic. În aceeaşi zi, de la ora 15:00, distracţia sucevenilor va fi asigurată de muzica Ansamblului „Arcanul USV”.

Duminică, de la ora 13:30, atmosfera de sărbătoare la Serbările Toamnei Bucovinene va fi asigurată de Ansamblul Folcloric „Flori de Sânziene” Stroieşti, dar şi de recitalul folcloric al interpretului Alexandru Recolciuc, care va fi prezent de la ora 15.00.

Organizatorii Serbărilor Toamnei Bucovinene, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava, au precizat că la ediţia din acest an sunt prezente 35 de firme din peste zece judeţe, care expun roadele muncii de peste an.

“Este o haină nouă în care vrem să îmbrăcăm Zilele Recoltei. Suntem la a opta ediţie şi venim şi cu o serie de premiere. Vor avea loc o serie de spectacole care să încălzească inimile celor care expun şi ale celor care ne vizitează”, a declarat Lucian Gabriel Grigoriu, directorul adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

 

Bogăţia toamnei, expusă în mii de produse

În cele trei zile de sărbătoare a recoltei, vizitatorii se vor putea delecta cu balmoş, vin fiert, must, caş, berbec la ceaun, brânză de burduf în coajă de brad, gulaş, păstrăv în cobză, palincă şi multe alte produse pregătite special pentru eveniment.

Foarte atractive sunt şi preparatele din carne - cabanos, caltaboşi, cârnăciori de oaie, cârnaţi ardeleneşti, cârnaţi de casă, cârnaţi tradiţionali, cârnaţi de vită, ceafă afumată, costiţă afumată, kaiser, muşchi file, muşchi împletit, muşchi montana, slănină afumată, şunculiţă ţărănească, tobă, cârnaţi ţărăneşti, muşchiuleţ de porc, şuncă, şorici, jambon tradiţional, pastramă de vită, pastramă de oaie, dar şi cele lactate - brânză de burduf, brânză cu chimen, ardei şi busuioc, caşcaval cu chimen, caş afumat, caşcaval, urdă, unt de casă, telemea, iaurt, sana, lapte bătut, brânză de vaci, urdă, caş, brânză topită.

La fel de ispititoare sunt şi produsele de panificaţie şi patiserie, precum chec cu nucă, cozonaci de casă cu stafide şi rahat, covrigei săraţi cu chimen, ciocolată de casă, salam de biscuiţi, nuga, dulciuri de casă naturale, poale în brâu, prăjitură cu brânză dulce şi stafide, prăjitură cu bezea de nucă, prăjitură cu nucă, cornuleţe cu magiun, torturi tradiţionale, colac tradiţional sau prăjiturile de casă.

De asemenea, vizitatorii pot achiziţiona ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii, produse bio, pernuţe terapeutice, comprese, săculeţi cu plante, suplimente nutritive, condimente bio, dar şi produse apicole (miere de albine, lăptişor de matcă, polen, licoare sălăjeană, dar şi dulceaţă de trandafiri, de gutui, de afine, de merişoare, de nuci verzi, de agrişe, de cireşe amare, sirop de brad, de păpădie, de cireşe amare, de căpşuni, ulei natural de floarea soarelui – presat la rece, nerafinat, cafea 100% naturală şi kurtos kolacs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distracţie şi belşug de produse tradiţionale, la Serbările Toamnei Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Distracţie şi belşug de produse tradiţionale, la Serbările Toamnei Bucovinene3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei