Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La un pas de moarte

Pădurar sfâşiat cu coarnele de un cerb “în călduri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr pădurar de 26 de ani, care era angajat la Direcţia Silvică Suceava de doar două săptămâni, a fost la un pas de moarte, după ce un cerb „în călduri” l-a atacat joi după-amiază, sfâşiindu-l cu coarnele şi lovindu-l cu copitele. Tânărul şef al complexului de vânătoare de la Marginea, care, împreună cu un muncitor silvic, se ocupa de repararea gardului de protecţie a rezervaţiei, a fost atacat prin surprindere de un cerb în vârstă de şase ani, adus acolo din zona Pojorâta, unde se aciuase în preajma unui schit şi băga spaima în turiştii şi credincioşii veniţi să se roage.

Cei doi au încercat să fugă din faţa cerbului furios, dar acesta l-a doborât pe tânărul inginer silvic, Mihai Cârneală, lovindu-l cu coarnele şi copitele.

Cel care îl însoţea pe tânăr, Ionel Burlă, un muncitor silvic, a încercat să îndepărteze cerbul, dar nu a reuşit, astfel încât singura soluţie a fost să fugă după ajutor.

Tânărul, care s-a luptat cât a putut cu cerbul de aproape 300 de kilograme, a fost lovit atât de puternic, încât, din cauza pierderii de sânge suferite şi a loviturilor puternice, a picat la pământ, inconştient.

Aşa l-au găsit colegii săi care au venit să-l salveze, dar au avut de înfruntat şi ei furia animalului, care a lovit cu coarnele inclusiv maşina în care se aflau, distrugându-i masca.

În cele din urmă, pentru a-l salva pe tânărul pădurar de atacurile cerbului, care îl lovea cu coarnele şi copitele chiar de era căzut la pământ, inconştient, colegii săi au fost nevoiţi să împuşte cerbul.

 

Operaţie de patru ore pentru salvarea tânărului atacat de cerb

Mihai Cârneală a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, unde a ajuns în stare critică. Potrivit medicilor, pădurarul avea coapsa stângă sfâşiată, plăgi în zona scalpului şi la antebraţul drept. Investigaţiile au arătat că bărbatul a suferit şi leziuni interne, respectiv o contuzie de vezică urinară, din cauza căreia urina cu sânge.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că Mihai Cârneală era în şoc hemoragic şi avea tensiunea prăbuşită în momentul internării. Pădurarul a fost operat de chirurgii plasticieni, care au încercat să-i refacă ţesuturile afectate, iar acum se află în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, sub strictă supraveghere medicală.

„Rănile suferite sunt grave, iar viaţa sa a fost în pericol. Prezenta leziuni vasculare importante şi a pierdut o cantitate mare de sânge. A fost operat timp de patru ore”, a punctat responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Judeţean Suceava.

 

Cerbii devin violenţi în perioada împerecherii

Silvicultorii suceveni spun că, în această perioadă, a boncănitului, cerbii devin mai violenţi, atacând şi oamenii, dar un caz atât de grav, precum cel petrecut la Marginea, este o raritate.

“Este dificil să lucrezi cu animalele sălbatice, mai ales în această perioadă de împerechere la cerbi, perioada boncănitului, când devin mai agresivi”, a declarat Cristian Tomniuc, şeful Biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Faptul că un cerb precum Dorel, cum îl botezaseră silvicultorii pe masculul pe care îl capturaseră în urmă cu câţiva ani şi care promitea să devină unul din cele mai frumoase exemplare din ţarcul de la Marginea, a atacat cu atâta furie oamenii, neprovocat, este cu atât mai surprinzător cu cât acesta era obişnuit cu oamenii şi adeseori îi căuta, pentru a primi cuburi de zahăr sau alte bunătăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurar sfâşiat cu coarnele de un cerb “în călduri”.
 Vizualizări articol: 6482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Pădurar sfâşiat cu coarnele de un cerb “în călduri”5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 oct 2011, 13:09:41
Deci tanarul sef la 26 de ani a dat nas in nas cu ceva coarne. Cand o sa aiba si el, ca batran sef, cu altu` o sa tina minte ca nu toti isi pastreza coarnele acasa. E
2.   Da` aia care nu au, isi cumpara. trimis de
( 8 oct 2011, 13:14:31
Mai era unu` care nu-si nimerea ouale si parca era ministru.
2.1  RE: Da` aia care nu au, isi cumpara. trimis de
( 8 oct 2011, 15:35:49
HAOLEU VERIŞOARA! adică Hello Vera!
de fapt cerbul cel furios era "un BOW ipotetic până la certitudine, născut, crescut, educat și trăit în pădure și care a găsit cu ajutorul panterei Baghera cărarea de la luminișul bordeiului mumă-sii către zările omenirii civilizate. Lume civilizată în care s-a aciuit astăzi, Armani-deghizat în cerb lopătar, dar care continuă să se comporte ca în codru".
Astfel încât fiind oarecum surescitat de hipersecreţia hormonală şi negăsind-o la îndemână pe Batşeba a ieşit în calea sărmanului pădurar.
pădurar care în treacăt fie spus este un fost subordonat al Cerbului de pe timpul când cervidul era şef de ţarc al plantaţiei de Frasini !!!
3.   RECOMANDARE trimis de
( 8 oct 2011, 15:15:11
TRANSFERATI ASTFEL DE CERBI ,IN PARCHETELE CE URMEAZA A FI JEFUITE.SUNT SINGURII APARATORI DE NADEJDE ,AI PADURII.
4.   Recomandare trimis de
( 8 oct 2011, 18:22:30
dreptate ai monte, daca ar fi cite un cerb din asta in fiecare canton din ocolul silvic marginea bine ar mai fi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei