Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Ziua Contabilului Român, sărbătorită ieri într-un cadru festiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de contabili suceveni şi-au sărbătorit ieri ziua, într-un cadru festiv, la Restaurantul Catalan, manifestare organizată de Filiala Suceava a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

Cuvântul de deschidere a fost rostit de preşedinta filialei, Luminiţa Paula Chihai, care a dat citire şi mesajului Consiliului Superior al CECCAR. Luminiţa Chihai a spus că profesia de contabil este una cu tradiţie la noi în ţară, „profesie care este supusă unor noi exigenţe, determinate de procesul globalizării. Astăzi se vorbeşte din ce în ce mai mult de contabilitate ca fiind un veritabil limbaj al afacerilor. Din punct de vedere al profesiei de contabil, contabilul din România a evoluat foarte mult. Obţinerea calităţii de expert contabil sau de contabil autorizat nu este însă suficientă pentru a ţine pasul cu evoluţia profesiei – contabil la nivel internaţional. Trebuie să fim mereu antrenaţi într-un program de formare profesională, nu impus, ci autoimpus”.

 

Contabilul trebuie să fie strateg

Mesajul Consiliului Superior al CECCAR a fost unul de încredere „în a face faţă provocărilor cu care se confruntă profesia de contabil, în această perioadă dificilă, nu numai pentru ţară, ci şi la nivel mondial”.

La sărbătoarea cantabililor suceveni a participat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a amintit cu nostalgie de prima sa profesie, aceea de contabil. „Aşa cum prima dragoste nu se uită, aşa nici eu nu am uitat de profesia de contabil, apoi de economist, şef serviciu, director economic, profesii care m-au ajutat în viaţă, m-au ajutat şi în calitate de primar. Astăzi, rolul contabilului, al economistului, s-a schimbat total. El trebuie să fie un strateg, un îndrumător pentru omul de afaceri, în ceea ce priveşte strategia financiară, asigurarea lichidităţilor”, a spus Ion Lungu. Printre invitaţi la Ziua Contabilului s-au numărat şi deputatul PSD Cătălin Nechifor, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuţ Creţuleac.

 

SC Contasist SRL, pe prima poziţie la secţiunea Societăţi comerciale

Ieri, în cadrul manifestării prilejuite de Ziua Contabilului, s-a realizat şi topul local al celor mai bune societăţi membre CECCAR, filiala Suceava. La secţiunea Persoane fizice – experţi contabili, în top s-au regăsit Felicia Văcărean, expert contabil profesionist angajat, Mihaela Gabriela Şerban, expert contabil profesionist angajat, Doina Blaj, expert contabil liber profesionist, iar la secţiunea Persoane fizice – contabili autorizaţi, Ion Buleu – contabil autorizat liber profesionist.

Pe prima poziţie la secţiunea Societăţi comerciale s-a situat SC Contasist SRL – administrator - expert contabil Sorina Dimofte, urmată de SC Evcont Consulting SRL – administrator - expert contabil Ioan Moroşan şi de SC Proeurocont Expert RL – administrator - expert contabil Rodica Simionescu.

În cadru festiv, au fost premiaţi pentru întreaga activitate expertul contabil liber profesionist Gheorghe Buzdugan şi expertul contabil de onoare Ioan Iordache. Expertul contabil liber profesionist Filip Şerban a fost felicitat pentru implicare şi promovare a profesiei de contabil. Câteva instituţii, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Judecătoria Judeţului Suceava, Tribunalul Suceava, dar şi Elena Hlaciuc – decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică Suceava, au fost premiate pentru bună colaborare cu Filiala Suceava a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

 

Premiu special al anului 2011 a revenit SC Lust Expert SRL

La nivel naţional, în topul celor mai bune societăţi membre CECCAR, pe primul loc (Premiu special al anului 2011) s-a situat SC Lust Expert SRL, administrator societate - Luminiţa Paula Chihai. Pe poziţia a II-a (Firma de top a anului 2011) a fost aleasă SC Management Account SRL – administrator - Loredana Iulia Mihăilă, iar pe poziţia a III-a (Topul firmelor membre CECCAR Suceava) s-au situat societăţile Expert Contabil SRL – administrator Gabriela Bumbu Brădăţan şi Card Expert SRL – administrator Cătălina Elena Vartic.

 

Distincţii

Pentru că ieri contabilii suceveni au aniversat şi 90 de ani de la înfiinţarea CECCAR, s-au acordat câteva distincţii, cu această ocazie, expertului contabil Ioan Moroşan, expertului contabil de onoare Nicanor Strugariu şi expertului contabil de onoare Vasile Ciornohuz.

Filiala Suceava a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România i-a acordat preşedintelui Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, Mihai Deliu, o cupă şi o diplomă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Contabilului Român, sărbătorită ieri într-un cadru festiv.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ziua Contabilului Român, sărbătorită ieri într-un cadru festiv3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chefuri, chefuri trimis de
(22 sep 2011, 12:52:23
ziua contabilului, minerului, agricultorului, meleteanului, pompierului , a femeii de servici..................etc.. chefuri.Da cine mai munceste! Dupa atita beutura
2.   Comentariu trimis de
(22 sep 2011, 14:13:10
Unde e Pruteanu...toate firmele au nume straine, de parca ar venii strainii sa le tina contabilitatea.Locul I, "expertul in pofte" sau " pofta expertului"...ca e traducere si adaptare.
Cum isi aleg astia numele..la betie?
3.   COMPLETARE trimis de
(22 sep 2011, 14:28:51
MULTI DINTRE EI,COMPLICI LA JAFUL NATIONAL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei