Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită

Traian Igaş vrea să întărească structurile Poliţiei de Frontieră Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a făcut ieri o vizită la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, din municipiul Rădăuţi, vizită care a avut ca scop „o întâlnire cu structurile din segmentul de ordine şi siguranţă publică”, şi care a liniştit, într-un fel, frământările legate de desfiinţarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Igaş a precizat că prin această întâlnire a dorit să verifice implementarea conceptului de poliţie rurală şi evoluţia acestuia, urmând ca la finele lunii în curs să se facă o evaluarea la nivelul judeţului vizavi de această problemă. Cât priveşte „capitolul disponibilizări”, ministrul de Interne a precizat că din 8 octombrie, de la nivelul Poliţiei Judeţene vor pleca trei persoane, de la Poliţia de Frontieră vor pleca maximum 35 de persoane, de la ISU 18 pompieri, iar de la Jandarmerie 22 de angajaţi. „Pentru ceea ce alţii au gestionat prost, cineva a trebuit să vină să retuşeze lucrurile, practic România nu îşi mai permite să plătească astăzi atât de mulţi bugetari, fie că discutăm de ordine şi siguranţă publică, fie că discutăm de alte zone bugetare”, a arătat Igaş.

 

Igaş: „Dorim să întărim structurile Poliţiei de Frontieră din această zonă”

„Sunt unii lideri politici care promit că dacă vor veni la putere îi vor reîncadra, din păcate nu fac altceva decât să dezinformeze, să mintă, pentru că ştim cu toţii că nu avem la dispoziţie buget”, a mai spus Igaş. La întrebarea dacă Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava va fi desfiinţat, ministrul de Interne a răspuns: „Am venit astăzi la Rădăuţi să vedem dotarea acestei unităţi, sigur că noi gândim un concept de reorganizare a Poliţiei de Frontieră, dar pentru implementarea acestui concept mai e nevoie de puţin timp. Ceea ce aveţi astăzi la Rădăuţi nu va avea nimic de pierdut în ceea ce priveşte consistenţa, ba mai mult, dorim să întărim structurile Poliţiei de Frontieră din această zonă ţinând cont şi de specificul locului, şi de traficul cu tutun. Practic, atunci când vom reorganiza anumite posturi din structurile birocratice, vom încerca să facem suplimentări în zona operativă cu acei oameni care îşi desfăşoară activitatea acum într-un birou sau altul”.

 

Din 2012 va funcţiona un alt Statut al Poliţistului

Traian Igaş a mai precizat că situaţia „delicată” vizavi de disponibilizări, cazurile în care au fost puşi pe liber salariaţi fără nici un fel de probleme în condiţiile în care unii cercetaţi penal îşi desfăşoară în continuare activitatea, ţine de prevederile actualului Statut al Poliţistului, însă din 2012 va funcţiona un alt statut, care îl va apăra şi proteja pe „poliţistul cinstit, fără probleme” şi că a dispus verificări în ceea ce priveşte lucrătorii care sunt în concedii medicale.

În vizita de ieri, ministrul de Interne a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Sorin Arcadie Popescu, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, şi de şefi de structuri ale Ministerului de Interne din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Igaş vrea să întărească structurile Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 11 voturi
Traian Igaş vrea să întărească structurile Poliţiei de Frontieră Rădăuţi2.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei