Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări la final

Reanimarea Spitalului Suceava, la standarde europene, după o investiţie de un milion de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost inaugurată, ieri, după un amplu proces de reabilitare şi dotare cu aparatură performantă. Investiţia a costat un milion de lei, iar banii au fost asiguraţi de Guvern şi Consiliul Judeţean. Secţia, care a fost amenajată în locul Neurochirurgiei, mutată acum într-o altă locaţie, dispune de 36 de paturi şi este deservită de 80 de salariaţi - zece medici, 49 de asistenţi medicali şi 21 de infirmiere şi îngrijitoare.

Prezent la recepţia lucrărilor, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a reamintit că, până în prezent, au fost modernizate 19 din cele 23 de secţii ale Spitalului Suceava, iar în curând vor fi finalizate şi lucrările de reabilitare a blocului operator. În acest context, el a apreciat că Spitalul Suceava a devenit unul dintre cele mai moderne din ţară.

 

Secţia ATI: două rezerve, un salon septic şi două saloane aseptice

„Aşteptăm ca populaţia să fie mulţumită şi să nu existe incidente”, a spus Gheorghe Flutur, care a ţinut să mulţumească echipei de conducere şi personalului medico-sanitar pentru eforturile depuse.

La rândul său, managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că obiectivul întregului colectiv este asigurarea unor condiţii de internare europene şi îmbunătăţirea continuă a calităţii actului medical, astfel încât spitalul să limiteze numărul pacienţilor transferaţi în clinicile universitare şi să obţină un rang superior. „Dorim să obţinem statutul de spital de categoria doi”, a subliniat Vasile Rîmbu. El a arătat că, în cadrul strategiei de dezvoltare a unităţii, reabilitarea, modernizarea şi echiparea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivăa fost considerată o prioritate şi a avut ca scop creşterea eficienţei activităţilor specifice, a calităţii îngrijirii pacienţilor, dar şi reducerea riscurilor postoperatorii şi recuperarea rapidă a bolnavilor. Reducerea consumabilelor şi a materialelor sanitare sau utilizarea optimă a resurselor umane au fost alte aspecte avute în vedere, a completat Vasile Rîmbu.

Amenajată într-un spaţiu nou, în vecinătatea sălilor de operaţii, secţia ATI a fost dispusă în două rezerve cu unul şi respectiv două paturi, un salon septic cu patru paturi şi două saloane aseptice cu nouă şi respectiv zece paturi, facilitând sterilizarea fiecăruia ori de câte ori este nevoie şi păstrând în funcţiune celălalt salon. Toate saloanele au fost dotate cu instalaţii complexe pentru fiecare pat, cuprinzând prize de oxigen, vacuum, aer comprimat, butoane alarmă, avertizoare fum, iluminare artificială directă şi indirectă conform standardelor, dar şi naturală datorită suprafeţelor vitrale generatoare.

 

Salonpostoperator modern, dat în funcţiune odată cu noua secţie ATI

Odată cu modernizarea secţiei ATI, au fost încheiate şi lucrările de amenajare a unui salon postoperator modern,situatîn apropierea Blocului Operator, pentru a asigura funcţionalitate maximă şi distanţa cea mai mică de sălile de operaţii.

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă este dotatăcu nouă paturi

multifuncţionale, zece aspiratoare, 28 oxigenatoare, zece paravane mobile, mobilier medical - noptiere, dulapuri, birouri.

„Am ajuns să asigurăm la ATI condiţii de vârf, astfel că avem şanse în plus să îngrijim pacienţii. Secţia este de nivel european şi sperăm că şi acreditarea va fi de acelaşi nivel”, a subliniat şeful acestui sector, dr. Dorin Stănescu.

Managerul Vasile Rîmbu a obţinut ieri de la şeful administraţiei judeţene promisiunea că Spitalului Suceava i se vor aloca şi banii de care mai are nevoie pentru achiziţionarea a încă 27 de paturi multifuncţionale noi la ATI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reanimarea Spitalului Suceava, la standarde europene, după o investiţie de un milion de lei.
 Vizualizări articol: 1752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Reanimarea Spitalului Suceava, la standarde europene, după o investiţie de un milion de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sucevean trimis de
(16 sep 2011, 12:14:34
sper sa-i bage in "renovare" si pe spagarii de doctori din spital...ideal ar fi sa aduca niste profesionisti adevarati nu acesti spagari-nesimtiti-lipsiti de cunostinte medicale-lipsiti de orice urma de profesionalism-lipsiti de inima...etc...
2.   Toti vom ,,decola” de acolo... trimis de
(16 sep 2011, 19:59:56
Felicitari! Uite, asta este o mare realizare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei