Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Învăţământ

Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” şi-a deschis porţile pentru aproape 160 de preşcolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou”, situată la ieşirea din Suceava spre Ipoteşti, şi-a deschis ieri porţile pentru cei aproape 160 de preşcolari care vor parcurge cursurile în această instituţie şcolară.

Fie că fac parte din grupa „Iepuraşi” (grupa mică), „Steluţele” (grupa mare), „Buburuzele”, „Îngeraşii” (grupa mică) „Fluturaşii” (grupa mijlocie), „Albinuţele”, „Licuricii”, „Florile”, preşcolarii au participat la deschiderea noului an şcolar plini de emoţie. În acest an, au călcat pentru prima dată în grădiniţă 30 de boboci, preşcolari cu vârsta cuprinsă între trei şi patru ani. Însoţiţi de părinţi, aceştia au fost primii care au venit la serbarea festivă. În această grădiniţă programul zilnic este între orele 8:00 – 17:00.

 

Au spus împreună rugăciunea „Tatăl nostru”

Ca în fiecare an, părintele Vartolomeu Chira, de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, a oficiat o scurtă slujbă religioasă. Copiii, împreună cu părinţii, au rostit în cor rugăciunea „Tatăl nostru”, după care părintele Vartolomeu i-a stropit cu agheasmă şi a sfinţit fiecare încăpere în care îşi vor desfăşura activitatea preşcolarii.

În cuvântul de deschidere, părintele Vartolomeu a apreciat faptul că în această grădiniţă copiii au parte atât de educaţia stabilită prin programa pentru învăţământ preşcolar, cât şi de un program religios. „Oferim copiilor strictul necesar în ceea ce priveşte o educaţie religioasă de bază. Copiii sunt educaţi în spiritul credinţei ortodoxe. Valorile creştine şi educaţia pe care o primesc copiii aici trebuie să o găsească şi în familie. Multe tentaţii găsesc la televizor, de aceea, trebuie feriţi, într-un fel, de ceea ce ar putea să le dăuneze”, a sugerat părintele Vartolomeu.

În acest spaţiu educativ, unde cei mici se simt ca personajele de poveste care sunt viu colorate pe pereţi (fiecare sală de curs are alt decor), copiii sunt învăţaţi ce înseamnă milostenia, iertarea, blândeţea, bunătatea, întrajutorarea, care vin în sprijinul educaţiei celor şapte ani de acasă. După slujba religioasă de începere a anului şcolar, micuţii au intrat în clasele lor, împreună cu educatorii.

 

Program diversificat

Directoarea grădiniţei, Maria Doncean, îmbrăcată în costum popular, asemeni câtorva preşcolari care o însoţeau, le-a spus „bun venit” noilor preşcolari, dar şi celor care deja frecventează cursurile Grădiniţei cu Program Prelungit „Sf. Ioan cel Nou”, instituţie unde copiii sunt educaţi de cadre calificate, educatoare, profesori de religie, dar şi de limba engleză şi germană.

Preşcolarii au un program de rugăciune (înainte şi după masă, înainte de ora de culcare). Ei au parte şi de diverse activităţi opţionale, cum ar fi dansul popular sau dansul modern, sunt învăţaţi să încondeieze ouă şi învaţă primele taine ale olăritului. De îngrijirea celor mici se ocupă un medic pediatru, o asistentă, un logoped şi mai multe îngrijitoare.

 

Nu s-a mărit taxa

Administratorul grădiniţei, Narcisa Bompa, ne-a spus că în ciuda crizei, pentru serviciile oferite copiilor în grădiniţă, părinţii plătesc aceeaşi sumă ca şi anul trecut, tot 490 de lei/lună, bani din care se plătesc cele zece cadre didactice calificate, medicul, asistentul medical, logopedul, profesorii care predau limbi străine (germană, engleză). Tot din taxă, se face şi aprovizionarea cu alimente şi se plătesc persoanele care pregătesc masa pentru copii, mâncarea fiind pregătită la cantina grădiniţei. Narcisa Bompa ne-a spus că ar mai fi patru locuri rămase pentru înscrierile din acest nou an şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” şi-a deschis porţile pentru aproape 160 de preşcolari.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” şi-a deschis porţile pentru aproape 160 de preşcolari4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei