Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dramă

Rudele victimelor cumplitului accident de la Văratec dau vina pe sistemul de avertizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rudele femeii însărcinate şi ale băieţelului care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident de la Văratec, de la sfârşitul săptămânii trecute, dau vina pe sistemul de avertizare de la trecerea de nivel cu calea ferată, acolo unde maşina în care se aflau cei doi a fost izbită în plin de locomotiva trenului internaţional Moscova –Sofia.

Trecerea respectivă nu are bariere, însă este semnalizată cu Crucea Sf. Andrei, iar semnalele acustice şi luminoase funcţionau în momentul producerii terifiantului eveniment.

Teodor Irimia, soţul femeii care se afla la volanul maşinii din care nu a mai rămas nimic în urma impactului cu trenul internaţional, tren care rula cu aproximativ 100 de kilometri la oră, susţine că din cauza soarelui se văd foarte greu semnalele luminoase care anunţă trecerea unui tren prin zonă, iar semnalele acustice abia se aud din maşină. E singura explicaţie pe care o găseşte soţul îndoliat, susţinând că soţia era un şofer experimentat şi era foarte prudentă în trafic. „Are permis de zece ani, era foarte atentă în trafic, nu a avut nici un accident până acum. Măcar acum să pună o barieră la trecerea aia”, plângea Teodor Irimia.

Aceeaşi variată este susţinută şi de o soră de-a Simonei Irimia. „Numai că nu a văzut semnalele de avertizare şi nu a auzit... atât le-a fost scris”, vorbea printre lacrimi Lidia Lungu.

Socrul femeii, Constantin Irimia, nu îşi poate imagina ce s-a întâmplat: „Am fost de foarte multe ori cu ea cu maşina şi conducea foarte bine”.

 

„Pregătea camera la fetiţă, i-a luat tot nou, pat nou, hăinuţe noi...”

Simona Irimia era însărcinată în luna a IX-a şi, împreună cu băieţelul ei mai mare, în vârstă de cinci ani, mergeau vineri după-amiază spre Vereşti.

Drumul lor avea să se sfârşească la trecerea de nivel cu calea ferată din Văratec, acolo unde maşina în care se aflau cei doi a fost izbită în plin de trenul internaţional.

„Ea cred că a vrut să sară din maşină, că a fost găsită la trei metri de locul în care avut loc impactul, iar băieţelul la 500 de metri”, povestea o rudă la priveghi.

Simona Irimia urma să nască pe data de 8 septembrie. Căsătorită de 12 ani, mamă a doi băieţi, urma să aducă pe lumea şi o fetiţă. Destinul însă i-a fost curmat tragic.

Tudor Irimia povesteşte că soţia sa mergea cu băieţelul cel mare la o cunoştinţă din Vereşti, care este asistentă medicală, pentru a-i scoate două copci copilului, în urma unui accident minor suferit de acesta în urmă cu câteva săptămâni.

„Pregătea camera la fetiţă, i-a luat tot nou, pat nou, hăinuţe noi... Dacă aşa a vrut D-zeu să se întâmple...”, vorbea cu greu bărbatul care, într-o fracţiune de secundă, pe calea ferată, şi-a pierdut soţia însărcinată şi băieţelul cel mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rudele victimelor cumplitului accident de la Văratec dau vina pe sistemul de avertizare.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Rudele victimelor cumplitului accident de la Văratec dau vina pe sistemul de avertizare3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Citeste trimis de
(29 aug 2011, 12:11:34
Da, au dreptate despre semnalele acustice la trecerea cu calea ferata. Eu am patit la trecerea cu calea ferata cand vene-am de la Veresti am trecut de semnalul acusti si abia l-am auzit din masina noroc ca nu aveam radioul pornit iar becurile rosii nici nu se vedeau. Dumnezeu sa-i ierte!
2.   Sau nu trimis de
(29 aug 2011, 12:16:09
Admit ca poate femeia avea radioul dat mai tare sau poate facea cine stie ce chestie in masina incat nu a fost atenta la semnalizarile luminoase/acustice. Insa putea sa se uite stanga-dreapta inainte sa treaca. Vizibilitatea este mai mult decat foarte buna.
3.   Lumini semnalizare trimis de
(29 aug 2011, 15:13:06
prostii,ca si ambitia de a nu recunoaste ca esti prost si nevasta a fost asisderea. Pe langa luminile rosii mai exista o lumina alba, deasupra celor doua rosii. Daca cea alba clipeste, poti trece in siguranta, daca e stinsa sau nu o vezi, esti OBLIGAT sa te asiguri. Daca imbecilul vaduv sustine ca nu se vad luminile, (a naibii treaba, nu se vad doar cele rosi...) e foarte sigur ca nu se vedea nici cea alba, deci obligatia de a se asigura revenea INTEGRAL defunctei. Regret limbajul folosit, dar dementa si prostia ma fac sa-mi pierd intotdeauna cumpatul.
4.   Acustic trimis de
(29 aug 2011, 15:27:33
Semnalele acustice se aud de la 2-3 km departare la acea trecere, si vorbesc din experienta. De exemplu se aud din satul Prelipca si se aud cum incepi sa cobori din Salcea spre trecere, de pe la ultimele case. No way sa nu le auzi. Si de acord si cu Cercetasul de mai sus, nu s-or fi vazut luminile rosii (desi si alea, daca tin minte bine, au o protectie la soare si sunt puternice), dar aia alba de deasupra sigur se vede, indiferent de unghiul din care te uiti la ea.
Mai degraba cred alta varianta, saraca femeie sa fi vazut ca a trecut marfarul si sa fi gandit ca nu mai vine alt tren...
Dumnezeu sa-i ierte! Si sa le dea putere celor ramasi.
5.   Semnalele...... trimis de
(29 aug 2011, 18:40:38
in mod cert este vina femeii,dar cand este soare semnalele luminoase aproape ca nu se vad .cat despre semnalul sonor se aude noaptea cand este liniste dar din masina din cauza zgomotului motorului nu se aude:trecerea de nivel peste linii este numai hopuri si damburi ingreunand trecerea,ar trebui amenajata ca in multe alte parti
6.   Bariera trimis de
(30 aug 2011, 10:59:44
Dacă exista barieră nu s-ar fi întâmplat această tragedie. Oricum, chiar şi dacă nu văd semnalele luminoase şi nu aud semnalele acustice tot timpul mă asigur stânga-dreapta când trec peste o cale ferată... mi-a intrat în reflex. Niciodată nu te poţi baza doar pe avertismentele trimise de ei.
7.   Citeste trimis de
(30 aug 2011, 20:43:20
locuies la iesirea din orasul salcea si vreau sa confirm cele spuse de sotul indoliat. inainte de accident semnalul acustic nu se auzea deloc pana in deal,acum dupa accident se aude de departe semnalul sonor. si vreau sa mai zic inca ceva sar putea ca femeia sa fi avut semnal de trecere . zic asta pentru ca sa intamplat de multe ori sa freaca un tren si sa se ia semnalul acusti dupa care inmediat sa se dea din nou semnalui de avertizare a apropieri trenului.SPRE EX DUMINICA DIMINEATA MAI MULTE PERSOANE CE AU LASAT ANIMALELE LA PASUNT PE IMASUL DE VIZAVI SE INTORCEAU ACASA SI SAU OPRIT IN BARIERA PT CA BARIERA ANUNTA SOSIREA UNUI TREN. AU ASTEPTAT APROAPE JUMATATE DE ORA OAMENI (ERA SI TATAL MEU ACOLO DUMINICA DIMINEATA) SA TREACA TRENUL DUPA CARE SA OPRIT SEMNALUL ACUSTIC. DAR DE TRECUT NA TRECUT NICI UN TREN, SI NU O DATA SA INTAMPLAT ASA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei