Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Coşmar pe E 85

Accident în lanţ între patru tiruri, cu un tânăr mort, la intrarea în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier fără precedent, o tamponare în lanţ între patru vehicule grele, a blocat în totalitate ieri la prânz drumul european 85, pentru şoferii deveniţi prizonieri în trafic coşmarul ţinând chiar şi două ore. Din păcate, impactul dintre coloşi i-a fost fatal unuia dintre şoferii de tir, un tânăr în vârstă de 23 de ani.

Împrejurările producerii accidentului au fost greu de explicat inclusiv pentru poliţiştii rutieri, primele cercetări arătând că toată nebunia a fost declanşată de ultimul dintre şoferi, cel care a decedat.

 

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.15. Un apel la 112 a anunţat că pe E 85, între Pătrăuţi şi Suceava, s-a produs un accident în lanţ în care sunt implicate patru tiruri.

Impactul s-a produs la câteva sute de metri de locul în care se efectuează lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, maşinile care veneau dinspre Pătrăuţi staţionând în coloană. În momentul în care şoferul primului tir a frânat, s-a declanşat tamponarea în lanţ.

 

Un autoturism era cât pe ce să fie „ras” de primul tir

„Oprisem şi stăteam în coloană de vreo 30 de secunde. Eram pe avarie şi deodată m-am trezit cu o lovitură puternică din spate. Şocul m-a aruncat spre cel cu maşina mică din faţa mea, dar a scăpat săracul... noroc că am păstrat distanţă mare şi a scăpat omul”, ne-a declarat Vasile Mironescu, şoferul primului dintre tiruri.

Al doilea şofer de tir, din spatele său, a scăpat şi el destul de uşor. „Stăteam la coloană şi am fost împinşi unul în altul din spate. Eram în cabină, pe punctul mort, asta e, ce să facem, s-a întâmplat nenorocirea”, povestea Marcel Oniceac, care avea capul spart şi acuza dureri, însă rămăsese la faţa locului.

 

Şoferul care a decedat, al patrulea în coloană, s-a izbit în plin în tirul din faţă

Probleme au fost cu ultimele două tiruri implicate în tamponare, conduse de doi colegi de la aceeaşi firmă, societatea Grigman Arbore. Prima maşină era condusă de un bărbat în vârstă de 42 de ani, iar a doua de un tânăr de 23 de ani, Ilie Horju, din Păltinoasa. Acesta din urmă a fost cel care a declanşat nebunia după ce, aproape inexplicabil, a lovit violent, în mare viteză, maşina colegului său, cel care încetinise pentru a opri în coloană. 

Echipajul de Descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Suceava care a intervenit la faţa locului l-a găsit pe tânărul de 23 de ani blocat în cabina tirului, care era contorsionată de şocul impactului. Scos din cabină de echipajul specializat în descarcerare, Ilie Horju era deja decedat. Colegul său a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava.  

 

Cozi kilometrice, oameni blocaţi în trafic

Pe lângă tragedia pierderii unei vieţi şi pagube mari, accidentul de ieri a mai însemnat şi blocarea totală a circulaţiei de pe drumul european. Pe ambele sensuri de mers cozile de maşini s-au întins pe kilometri întregi. Practic, nu s-a putut circula aproape deloc în jur de o oră şi jumătate. Şoferii care veneau dinspre Pătrăuţi au găsit la un moment dat o variantă, ocolind şoseaua europeană pe un drum agricol din apropierea ei, însă înaintarea era extrem de anevoioasă.

„E foarte lungă coloana, doi kilometri pe puţin. Stau blocat de o oră şi jumătate”, ne-a declarat un şofer care mergea pe direcţia Rădăuţi - Suceava şi trecuse în sfârşit de zona în care s-a produs accidentul. 

Oamenii erau uluiţi de ce puteau să vadă în faţa ochilor. „Am o oră şi ceva de când aştept... coloana e dincolo de intersecţia cu Părhăuţi... aşa ceva vezi numai în filme, patru tiruri boţite... Sigur au avut viteză şi nu au păstrat distanţa în mers. Se vede clar că băiatul care a murit avea viteză... A sărit motorul de pe şasiu”, se minuna un alt şofer blocat în trafic.

Reluat pe un singur fir, traficul de pe E 85 s-a desfăşurat cu greutate câteva ore bune după deblocarea parţială, astfel că cei mai ghinionişti şoferi au petrecut mai bine de două ore blocaţi în trafic.  

 

Şoferul decedat avea permis din 2008

Din ancheta preliminară a poliţiştilor rutieri rezultă că tânărul decedat, posesor de permis de conducere categoriile BE şi CE din 2008, este vinovat principal de producerea accidentului, deoarece acesta circula cu viteză şi nu a păstrat distanţa regulamentară în mers.

Toţii cei patru şoferi implicaţi în accident erau din zona Sucevei, astfel că, cel puţin teoretic, cunoşteau foarte bine drumul. Cei trei conducători auto care au supravieţuit au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând că nu au consumat alcool.

Pe lângă pompieri şi ambulanţe, la faţa locului s-au aflat numeroşi poliţişti rutieri, care au încercat să dirijeze traficul, dar şi jandarmi mobilizaţi pentru asigurarea zonei în care s-a produs accidentul, păstrarea ordinii şi îndepărtarea curioşilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident în lanţ între patru tiruri, cu un tânăr mort, la intrarea în Suceava.
 Vizualizări articol: 1991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 12 voturi
Accident în lanţ între patru tiruri, cu un tânăr mort, la intrarea în Suceava4.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei