Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol public

Ura faţă de femei, motivul pentru care dezaxatul din Suceava a îngrozit Timişoara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Suceveanul care a îngrozit Timişoara după ce a înjunghiat mai multe femei are un trecut extrem de încărcat. Din 1997 şi până în 2001, când a fost trimis la puşcărie pentru o perioadă de zece ani, Aurel Mîndrilă, de 32 de ani, de loc din Broşteni, a comis mai multe fapte penale, cele mai grave dintre ele având în centru femei. Faptul că a fost respins de-a lungul timpului l-a făcut să aibă o aversiune faţă de femei, iar ultimele fapte de la Timişoara nu fac decât să confirme această ipoteză.

Prima faptă îndreptată împotriva unei femei a avut loc în februarie 2001. La acea vreme, Aurel Mîndrilă a violat o femeie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au emis mandat de arestare pe numele său. Măsura a fost menţinută până pe 26 aprilie 2001, când bărbatul a plecat acasă. Nu a stat prea mult, pentru că pe 12 mai 2001 a fost rearestat. De această dată, mandatul a fost emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi tentativă de viol.

 

Cum a vrut să violeze şi să omoare o femeie cu afecţiuni psihice

Proaspăt ieşit din arest şi cercetat pentru viol, Aurel Mîndrilă s-a întors în Broşteni, într-o garsonieră care aparţinea părinţilor. Pentru că nu avea curent, bărbatul a plecat la Neagra, la Vasile Lipan Botezatu, pe care s-a oferit să-l ajute pentru a i se permite să locuiască în gospodăria acestuia. Tot acolo, Aurel Mîndrilă a cunoscut-o pe Elena Dochiţa, o femeie cu afecţiuni psihice şi cu care a întreţinut şi raporturi sexuale. Pe 11 mai, Mîndrilă şi Botezatu au plecat la Vatra Dornei după cumpărături. Aurel Mîndrilă s-a întors ceva mai rapid, iar pe drum a întâlnit-o pe Elena Dochiţa, căreia i-a cerut să-l ajute la cărat bagajele. Ajuns acasă, bărbatul i-a propus Elenei să întreţină raporturi sexuale. Iniţial, femeia a acceptat, dar ulterior a spus că nu mai este de acord. Refuzul l-a înnebunit pur şi simplu pe Aurel Mîndrilă, care a ieşit afară, a pus mâna pe un topor şi a intrat în casă, unde i-a aplicat mai multe lovituri Elenei Dochiţa. Femeia a fost lovită de mai multe ori în zona capului şi a mâinilor, iar agresorul a abandonat-o într-o baltă de sânge şi a încercat să dispară. Nu a fugit prea departe, pentru că a doua zi, pe 12 mai 2001, a fost prins şi pe numele său procurorii au emis mandat de arestare pentru tentativă de viol şi tentativă de omor. În urma agresiunii, Elena Dochiţa a scăpat ca prin minune, dar a rămas cu sechele pe viaţă, respectiv cu incapacitate de muncă de 20%.

În mod curios, la vremea respectivă, Aurel Mîndrilă nu a fost expertizat din punct de vedere psihiatric, deşi existau toate premisele pentru a bănui că va recidiva odată ieşit din închisoare.

 

A primit 20 de ani de condamnări

Pe numele lui Aurel Mîndrilă au fost deschise două procese. Primul dintre ele, vizând violul, s-a finalizat la Judecătoria Vatra Dornei şi s-a soldat cu condamnarea la şapte ani de închisoare. Al doilea proces a început la Tribunalul Suceava, iar soluţia a rămas definitivă la Curtea de Apel Suceava. Această instanţă l-a condamnat la zece ani de închisoare pentru tentativă de omor şi la trei ani de închisoare pentru tentativă de viol. Cele două pedepse s-au contopit, iar Mîndrilă avea de executat pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare.

Din Penitenciarul Botoşani, acolo unde a fost încarcerat, Aurel Mîndrilă a făcut cerere de contopire şi cu pedeapsa pronunţată pentru viol. Magistraţii din Botoşani au acceptat cererea sa, astfel încât din cei zece ani, respectiv şapte ani de închisoare, a rezultat că Mîndrilă trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare. Acestei pedepse i s-a mai aplicat un spor de şase luni, rezultând în final o condamnare de zece ani şi şase luni de închisoare. Din această condamnare, bărbatul a executat aproape totul, fiind eliberat pe 28 decembrie 2010, cu un rest de pedeapsă de 281 de zile.

Nici în penitenciar Aurel Mîndrilă nu a fost usă de biserică. Pentru că a distrus nişte geamuri şi a provocat scandal, el a mai fost condamnat de Judecătoria Oneşti.

Şirul faptelor penale nu se opreşte aici. În 1997, Aurel Mândrilă a mai fost condamnat la trei ani de închisoare, de această dată pentru furt calificat.

 

Gelozia şi răzbunarea, mobilul înjunghierilor de la Timişoara

După ce a ieşit din puşcărie, Aurel Mîndrilă s-a mutat într-un sat din judeţul Mehedinţi, unde a trăit cu o femeie. Aceasta l-a părăsit în urmă cu câteva săptămâni, iar bărbatul, orbit de gelozie, a decis să se răzbune pe toate femeile.

Reţinut de poliţişti, el a declarat că a atacat patru femei, trei dintre acestea fiind internate în spital cu răni produse prin înjunghiere. În cadrul audierii, bărbatul a fost întrebat şi de prostituata de 42 de ani  găsită moartă în aproprierea unei benzinării la ieşire din Timişoara. Femeia a fost găsită moartă în noaptea de duminică spre luni, poliţiştii descoperind urme de violenţă pe corpul acesteia, precum şi o plagă prin înţepare.

Mîndrilă a negat că ar avea vreo legătură cu moartea acesteia, deşi a spus că a fost în zona unde s-a petrecut această crimă.

În cazul celor trei femei pe care susţine că le-a înjunghiat, Mîndrilă este acuzat de tentativă de omor calificat.

Prima, o tânără în vârstă de 23 de ani, a fost înjunghiată, marţi la prânz, cu un cuţit în abdomen, în apropierea Pădurii Verzi, din zona UMT, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Municipal din Timişoara. Ea le-a declarat poliţiştilor că a fost tăiată de un bărbat necunoscut, care apoi a fugit.

Marţi după-amiază, o altă femeie, în vârstă de 44 de ani, a fost înjunghiată în spate cu un cuţit, pe un bulevard din municipiul Timişoara, de un bărbat necunoscut, care apoi a fugit. Femeia a fost transportată la Spitalul Municipal din Timişoara cu o plagă înjunghiată în spate, ea primind îngrijiri medicale.

O a treia femeie, de 23 de ani, a fost înjunghiată în spate cu un cuţit, marţi după-amiază, pe bulevardul Cetăţii din Timişoara, ea fiind transportată tot la Spitalul Municipal.

*

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Andreea Cinteză, la scurt timp după acest atac, poliţiştii l-au prins pe Mîndrilă, pe acelaşi bulevard, el fiind suspectat de comiterea acestei agresiuni. Ţipetele femeii au fost auzite de un echipaj al Poliţiei Locale care l-a prins pe bărbat.

Poliţiştii locali au găsit asupra suspectului o pereche de mănuşi chirurgicale şi un cuţit şi le-au predat poliţiştilor Secţiei 4 pentru continuarea cercetărilor.

Mobilul faptelor l-ar fi constituit gelozia, determinată de împrejurarea că Mîndrilă ar fi fost părăsit de prietenă, iar agresarea persoanelor de sex feminin ar fi reprezentat „răzbunarea sa”.

Ieri după-amiază, judecătorii din Timiş au emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Aurel Mîndrilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ura faţă de femei, motivul pentru care dezaxatul din Suceava a îngrozit Timişoara.
 Vizualizări articol: 4056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Ura faţă de femei, motivul pentru care dezaxatul din Suceava a îngrozit Timişoara5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ....... trimis de
(18 aug 2011, 11:30:45
astuia ii trebe asa inchisoare pe viata si pus in celula cu cei mai mari homalai din inchisori...si sa i-o traga la ☭ de sa nu stie ce e cu el..
2.   Pe buna dreptate trimis de
(18 aug 2011, 11:54:11
:)))
Tot mai multi barbati au inceput sa urasca femeile..
3.   Comentariu trimis de
(18 aug 2011, 12:15:14
"THE BIG"
4.   Daaaa trimis de
(18 aug 2011, 14:29:07
Sa le urasca pe femei ca de fu..tu..t nu prea mai sunt in stare..hahahaha de foame cred...
5.   Comentariu trimis de
(18 aug 2011, 21:30:27
ura fata de femei?din moment ce facea sex cu ele .nu le iubea???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei