Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitări peste capacitate

Aglomeraţie şi program de 12 ore la Paşapoarte, sub asediul stranierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Serviciul de Paşapoarte Suceava a fost luat cu asalt şi în acest an de sucevenii care lucrează peste hotare, iar în luna august vin acasă în concedii. Fie că au nevoie de paşapoarte pentru copii, care nu se pot deplasa fără acestea, fie că şi le schimbă pe ale lor, aceştia stau la cozi la ghişee de dimineaţă şi până seara.

 

Aşteptându-se la acest aflux de public, conducerea Serviciului de Paşapoarte a prelungit programul de lucru încă de la începutul lunii august. Practic, toată luna august, la Serviciul Paşapoarte Suceava se lucrează 12 ore pe zi, de la 8.00 la 20.00, iar în unele zile funcţionarii au rămas la muncă şi până la 22.00, pentru a putea fi serviţi toţi cei care aveau nevoie de paşapoarte. Cei care solicită paşapoarte îşi fac obligatoriu programare, on line sau direct în registrul de la intrarea în instituţie. De altfel, cei care au nevoie de paşapoarte trebuie să se grăbească. Asta pentru că ieri programările ajunseseră deja până pe data de 22 august.

 

Cifre care spun totul despre creşterea numărului de solicitări

„De la începutul lunii august şi până în prezent, la Serviciul Paşapoarte s-au depus 2.350 de cereri pentru documente, dintre acestea 1.365 fiind pentru paşapoarte electronice şi 965 pentru cele temporare.

Faţă de lunile anterioare, media zilnică a crescut cu aproape 200 de cereri, media la zi este de 261 de cereri, iar în unele zile am primit şi 300, chiar 310 cereri”, a declarat comisarul-şef Angela Cleopatra Irimia, şefa Serviciului Paşapoarte Suceava.

 

Aşteptare şi nervi

Comisarul-şef Irimia a explicat că din totalul paşapoartelor emise, două treimi sunt pentru copii, cei care, în lipsa buletinelor, nu se pot deplasa decât cu acest document.

Sutele de oameni care au luat ieri cu asalt instituţia, pentru a depune cereri, a-şi ridica paşapoartele ori a-şi face programare, erau conştienţi că trebuie să aştepte, având în vedere aglomeraţia, însă au apărut şi unele nemulţumiri legate de programări şi rostul acestora. Supăraţi, unii dintre cei care aşteptau au plecat, acuzându-l pe angajatul de la intrarea în instituţie că nu respectă programările, în timp ce alţi doar şi-au manifestat nemulţumirile.   

„Nu văd rolul programării, ne-am aşteptat să venim aici şi să vedem un număr de înregistrare, să fie chemat fiecare funcţie de programare. Aşa vii cu o săptămână înainte, faci programare şi apoi când îţi vine rândul stai normal la coadă”, ne-a declarat un tânăr din Suceava, Alexandru Vatamaniuc. Acesta îşi făcuse programarea de marţea trecută şi susţinea că aşteaptă deja de o oră şi jumătate, în condiţiile în care era şi cu copilul.

Alţii erau ceva mai resemnaţi.

„Acum am venit.... face soţul meu programare. Vom aştepta pentru că trebuie să-i facem fetiţei paşaport”, ne-a declarat Ana Maria, o tânără din Vicov, venită acasă în concediu din Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie şi program de 12 ore la Paşapoarte, sub asediul stranierilor.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Aglomeraţie şi program de 12 ore la Paşapoarte, sub asediul stranierilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Paiule trimis de
(12 aug 2011, 14:32:55
Paiule....iarasi te mananca acolo unde gandesti. Ai tu o pica pe cei ce vin acasa in concedii.Cand o sa plece despre cine ai sa mai scrii, si ce termeni ai sa utilizezi.
Chiar asa de grea e limba romana pt tine?
Auzi la tine, stranieri....cei ce vin in concediu din Finlanda, Norvegia,Grecia....cum ii numesti? Sau tu stii numai un cuvant si cu ala "defilezi". Esti jalnic.
2.   Pasaport trimis de
(12 aug 2011, 17:40:26
eu nu sunt stranier de ala....dar am avut si eu nevoie de pasaport la inceputul lunii august si desi am venit la programare am reusit sa depun actele dupa 5 ore......eu ca eu ca sunt batran, dar mai greu a fost pt stranieriilaughing ce aveau copii de 2 ani....saracii copii au stat in soare, in picioare, mai pe jos , si ei cate 4 - 5 ore........e bine ca in fiecare an e asa.......macar daca obtin anu asta pasaportul la anul nu imi mai scot altul:)))))
3.   SUCEAVA trimis de
(12 aug 2011, 19:20:04
BA FLORINE TU VREI SA SUGI ☭  SA NU NE MAI FACI STRANIERI DE UNDE MANCAMIAI ☭  AI SCOS CUVANTUL ASTA  ☭ I ☭  IN MATA SI IN NEAMU LUI MATA SI IN TINE SI SA SUGI ☭ .MARS IN ☭  DE CAINE FLAMAND

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei