Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dramă

S-a sinucis în baie, cu lesa câinelui, de dorul părinţilor divorţaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, s-a sinucis, marţi seară, în baia apartamentului în care locuia, din cartierul Burdujeni, spânzurându-se de o ţeavă cu lesa căţelului ei.

Gestul extrem al tinerei i-a şocat pe toţi cei care au cunoscut-o şi care o ştiau drept o fire veselă, tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Pe masa unde se află calculatorul tinerei, poliţiştii au găsit şi două bileţele în care fata lăsa de înţeles şi motivul pentru care a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa: singurătatea. Era frumoasă, avea iubit, prieteni, iar colegii de clasă o iubeau.

Şi cu toate astea se simţea singură.

 

„Era o fată frumoasă, plină de viaţă, tot timpul veselă”

Mălina locuia într-un apartament din cartierul Burdujeni şi părea genul de fată care are tot ce îşi doreşte. Se pare însă că nu era deloc aşa.

De aproape un an îşi luase un labrador pe care-l numise Kati. Le-a spus prietenilor că simţea nevoia să aibă pe cineva alături, în casă, atunci când se simte singură.

Părinţii tinerei erau despărţiţi de mai mulţi ani, iar Mălina locuia împreună cu mama ei. Colegii de clasă ai tinerei spun că relaţia dintre Mălina şi mama ei era una de prietenie şi că cele două se înţelegeau foarte bine. Din păcate, nu o dată, eleva de la „Economic” s-a plâns că stă mult timp singură în casă, mama fiind plecată la serviciu. 

Tânăra avea o relaţie bună şi cu tatăl ei şi nu a dat niciodată de înţeles că ar avea probleme cu părinţii.

„Era o fată frumoasă, plină de viaţă, tot timpul veselă, care, dacă eram supăraţi, ne făcea să zâmbim. Tot timpul zâmbea, tot timpul era fericită, tot timpul ne făcea pe noi să credem că era OK, că e în regulă cu ea şi, de multe ori, dacă era o ceartă în clasă, cum există în fiecare clasă, ea era tot timpul cea care aplana situaţia, ne împăca”, mărturiseşte una dintre colegele de clasă ale Mălinei, Diana Sandra Duţu.

Îşi aminteşte că, în urmă cu câteva luni, când Mălina a împlinit 18 ani, colegii i-au făcut o surpriză şi s-au dus cu toţii la uşa ei.

Nu de mult timp, tânăra avea şi permis de conducere şi părea foarte fericită, nu o dată luându-şi prietenii cu maşina.

 

Ce scria în bileţelele de adio

Trupul neînsufleţit al tinerei a fost găsit chiar de către prietenul ei.

Îngrijorat că fata nu îi mai răspunde la telefon, tânărul a mers la ea acasă, ştiind că Mălina se află în apartament. A sunat la uşă în disperare, însă nici un răspuns.

A sunat-o pe mama Mălinei şi cu acceptul acesteia a intrat în apartament pe un geam, după ce a escaladat un zid.

Lumina la baie era aprinsă. Mălina era fără suflare, spânzurată cu lesa câinelui de o ţeavă.

Poliţiştii chemaţi imediat la faţa locului au dat şi peste două bilete scrise de tânăra în vârstă de 18 ani cel mai probabil cu puţin timp înainte de a-şi încheia socotelile cu viaţa.

În ultimele sale rânduri, Mălina se plângea că nu are parte de afecţiune, atât cât şi-ar dori din partea părinţilor, şi că îşi doreşte să fie mângâiată şi strânsă în braţe, nu numai atunci când o cere.

„Nu putem şti ce a fost în sufletul ei... Probabil a avut un moment de decepţie şi nu a avut pe cineva alături care să o ajute să treacă peste acel moment greu din viaţa ei”, încearcă să îşi explice colega Mălinei gestul extrem al acesteia.

 

Ce spune psihologul

Psihologul Daniela Niţu e de părere că lipsa de afecţiune din partea părinţilor poate duce şi la astfel de drame.

„Chiar dacă sunt mamă, sunt părinte, şi cu toate că deţin aceste cunoştinţe de psihologie, sunt cazuri când mai greşesc şi eu. Toţi ne iubim copiii foarte mult, dar foarte important este modul prin care ne facem înţeleşi ca părinţi că ne iubim copiii. Ei trebuie să înţeleagă, iar noi trebuie să îi iubim pe înţelesul lor. Trebuie să le acordăm atenţie, iar atenţia în acest caz nu reprezintă un cadou sau un moft, ci pur şi simplu ei trebuie să înţeleagă acest lucru din atitudinea noastră, din modul nostru de comportament, trebuie să îi strângem în braţe, trebuie să îi mângâiem, trebuie să îi iubim şi ei trebuie să simtă acest lucru”, opinează psihologul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a sinucis în baie, cu lesa câinelui, de dorul părinţilor divorţaţi.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 17 voturi
S-a sinucis în baie, cu lesa câinelui, de dorul părinţilor divorţaţi4.1517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :( trimis de
(11 aug 2011, 12:06:49
Nu te vom uita niciodata!
2.   Pff trimis de
(11 aug 2011, 14:12:47
atata minte au copii din ziua de azi, daca dau de greu vai ma sinucid, ma omor, asta e generatia McDonnals , mall si facebook , asa ca nu o mai plangeti atata ... asta o vrut sa faca asta o facut.. D-zeu sa o ierte!
3.   Nedreptate trimis de
(11 aug 2011, 14:53:53
Titlul ales si continutul arunca cu noroi in niste parinti care nu au pierdut doar ce aveau mai scump pe lume, ci au pierdut TOT ce aveau pe lume.
Malina nu a fost un copil lipsit de afectiunea parintilor. Desi au divortat de cand ea era foarte mica, ambii parinti s-au implicat in cresterea ei si i-au oferit tot ce au putut.
Gestul Malinei ne-a bulversat pe toti si intreaga familie se simte acum distrusa. Malina a fost deprimata si ca s-a simtit mai singura decat si-ar fi dorit si decat era in realitate (cine a cunoscut-o, cine i-a cunoscut familia si prietenii, stie ca Malina NU ERA SINGURA).
Regretam cu totii acum ca nu am vazut cat de adanca era depresia ei. Regretam ca Malina nu a inteles cat de mult au iubit-o parintii ei si toate sacrificiile pe care le-au facut pentru ca ea sa fie fericita. Regretam ca nu a spus celor din jur ce o doare. Regretam ca nu am facut diferenta intre depresia ei si o pasa trecatoare de adolescent. Noi, cei care am cunoscut-o, o plangem, ne invinuim ca nu am stiut sa o ajutam, si incercam sa-i sprijinim familia si aceste zile negre.
Si cred ca vorbesc in numele celor care au fost si au ramas apropiati de Malina, prietenii si familia ei, cand va rog sa nu aruncati cu noroi, nici in Malina, nici in parintii ei.
Dumnezeu s-o ierte si s-o primeasca in imparatia lui!
3.1  RE: Nedreptate trimis de
(11 aug 2011, 16:43:04
In ce imparatie s-o mai primeasca Dumnezeu? (daca te referi la Dumnezeul crestin..)
4.   Eh trimis de
(11 aug 2011, 19:41:26
Pacat de parintii aia pentru crucea pe care o au de dus.
Cat despre fata, a fost alegerea ei. Si eu am avut ganduri de astea dar am preferat sa mai si schimb o vorba, inainte de a face o prostie de acest gen, cu ai mei. Drept urmare, inca sunt in viata. Nu cred ca nu s-ar fi gasit o cale de rezolvare, macar partiala, a situatiei.
5.   :)?tr45i0tjmgdlkl086509i,kyrhbf trimis de
(12 aug 2011, 00:18:52
Lipsa de credinta, parintii sunt vinovati ca nu au crescut-o bine, iadul o asteapta pentru gestul sau.
6.   Comentariu trimis de
(12 aug 2011, 14:47:27
ai fost si vei ramane mereu cu noi...Malinush...niciodata nu o sa lipsesti din viata noastra...acolo sus poate acum nu mai esti singura.Ai ales drumul morti prea devreme...insa nu uita ca ingeri au locul lor acolo sus...sa ne veghezi mereu si sa ne indrumezi spre bine...sa ai grija de noi ca o sa ne fie dor de tine...Dumnezeu sa te odihneasca in pace!!!
7.   Comentariu trimis de
(15 aug 2011, 13:11:03
sacrificiu inseamna si atunci cand poti sa treci de momentul cand ai decis sa te desparti, sa ramai cu acea persoana doar pentru copii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei