Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spargere eşuată

Caseta cu bani dintr-o biserică, furată şi apoi aruncată de hoţi cu tot cu aproape 3.500 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O biserică din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost călcată de hoţi, cel mai probabil în noaptea de luni spre marţi. Hoţii au spart o uşă din lemn şi au intrat în biserică prin altar, furând o casetă în care se aflau documente, dar şi o importantă sumă de bani, în lei şi euro. Surpriza a venit când poliţia a ajuns la faţa locului. În spatele lăcaşului de cult a fost găsită aruncată caseta, cu toţi banii din interior.

 

Biserica cu hramul Sfinţii Gheorghe şi Nectarie, la care slujesc preoţii Ioan Danalache şi fiul său Augustin Danalache, este situată pe strada Jean Bart, în zona Gării, furtul fiind sesizat poliţiei ieri dimineaţă. Lăcaşul de cult fusese închis de duminică, după slujbă, iar ieri dimineaţă oamenii bisericii au găsit forţată uşa din lemn din spate, care asigură accesul direct în altar.  

La faţa locului au ajuns criminaliştii poliţiei, constatându-se că atât altarul cât şi interiorul bisericii erau răvăşite. De asemenea, uşa de acces în biroul preotului Augustin Danalache era forţată. Acesta a declarat poliţiei că din birou a dispărut o casetă în care avea mai multe documente, dar şi o importantă sumă de bani, mai exact 3.250 de euro şi aproximativ o mie de lei. Totodată, preotul a mai reclamat că dintr-o carte bisericească a dispărut suma de 2.000 de lei, bancnote puse între pagini.

 

Câinele de urmă i-a dus pe poliţişti la cutia cu bani

Folosindu-se de un câine de urmă, poliţiştii au încercat să afle direcţia în care s-au deplasat hoţii după ieşirea din biserică. Surpriza a venit în scurt timp. În spatele bisericii, la aproximativ 30 de metri, pe un teren viran, câinele de urmă a găsit caseta cu bani.

Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că în interiorul cutiei poliţiştii au găsit 3.250 de euro şi 1.070 de lei, preotul confirmând anchetatorilor că din interior nu lipsesc bunuri sau bani. Practic, hoţii au scos caseta din biserică şi apoi au abandonat-o aproape inexplicabil, deşi aceasta avea doar câteva kilograme.

 

„Dumnezeu ştie cum au rămas banii”

„Cutia au luat-o în curte... nu au ştiut, cred, că sunt bani, sau nu au căutat, nu au avut poate bec.... Dumnezeu ştie cum au rămas banii”, se minuna la faţa locului, ieri dimineaţă, Constantin Danalache, fratele preotului Ioan, care este dascăl şi pălimar la biserică.

Preotul Augustin Danalache, care se afla şi el la biserică ieri dimineaţă, a refuzat să discute cu reporterii prezenţi la faţa locului.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au acum dificila misiune de a-l depista pe autor sau pe autori, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul este de 2.000 de lei, adică suma care, reclamă preotul, a fost sustrasă din cartea bisericească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caseta cu bani dintr-o biserică, furată şi apoi aruncată de hoţi cu tot cu aproape 3.500 de euro.
 Vizualizări articol: 3109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Caseta cu bani dintr-o biserică, furată şi apoi aruncată de hoţi cu tot cu aproape 3.500 de euro4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei