Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2011 - Anul XVI, nr. 178 (4776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezinteresul autorităţilor

Copil de 7 ani, rănit grav la un loc de joacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A plecat să-şi distreze copilul şi a ajuns cu el în stare gravă la spital. Aceasta este, pe scurt, povestea unei familii din Câmpulung Moldovenesc, care crede că totul s-a petrecut din cauza indolenţei autorităţilor din acest oraş.

Nenorocirea s-a întâmplat acum câteva zile, când Daniela Scripcariu a mers împreună cu cei doi copii ai ei la un spaţiu de joacă din Câmpulung Moldovenesc.

La un moment dat, băieţelul în vârstă de 7 ani s-a urcat împreună cu un prieten pe ceea ce trebuia să fie suportul superior al unui tobogan. Din păcate, copiii nu au observat că jgheabul toboganului lipsea, iar spaţiul liber, situat la o înălţime de aproximativ 1,5 metri, nu era protejat în nici un fel. De aici şi până la incidentul care a urmat nu a mai fost decât un mic pas.

„Eram aici, în parc. Fetiţa era la leagăn, iar băieţelul s-a urcat cu vecinul pe chestia asta de lemn, care a început să se mişte la un moment dat. El s-a speriat, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea stângă”, a mărturisit Daniela Scripcariu.

Pentru că micuţul se plângea de dureri mari, mama l-a dus de urgenţă la spitalul din Câmpulung Moldovenesc.

Din cauza gravităţii leziunii, copilul a fost trimis cu o ambulanţă spre spitalul din Suceava. Pe drum, starea micuţului a devenit critică, aşa că echipajul de pe ambulanţă a decis să revină la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde medicii l-au introdus imediat în sala de operaţii.

„Băieţelul a fost adus într-o stare destul de gravă. S-a constatat că prezintă ruptură de splină, o afecţiune destul de periculoasă, care, dacă nu este tratată la timp, duce la deces”, a declarat medicul Eugen Ciosnar, directorul Spitalului Câmpulung Moldovenesc.

Acum, starea micuţului este stabilă, dar medicii continuă să-l ţină sub strictă supraveghere.

 

Părinţii, revoltaţi, primarul, degajat

Mamele care îşi aduc frecvent copiii la spaţiul de joacă unde s-a petrecut incidentul spun că le este teamă pentru sănătatea şi integritatea micuţilor. „E foarte periculos şi nu-i deloc normal ce se întâmplă aici. E şi unul dintre puţinele locuri de joacă din oraş şi până nu va fi reparat ar trebui interzis accesul copiilor”, a spus revoltată una dintre mame.

În timp ce oamenii sunt extrem de nemulţumiţi, primarul Gabriel Constantin Şerban îşi vede liniştit de afacerile sale. Mai mult de gura presei, edilul din Câmpulung Moldovenesc a promis că va lua măsuri.

„Sunt persoane care au sarcină de serviciu urmărirea, întreţinerea spaţiilor de joacă şi am să văd ce s-a întâmplat. Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi pare foarte rău pentru necazul pe care îl are copilul”, a fost reacţia lui Şerban.

Întrebat de starea locurilor de joacă din oraş, primarul a încercat să se scuze prin lipsa fondurilor, deşi reparaţiile necesare pentru a evita nenorocirea de acum câteva zile erau minime. De altfel, într-o încercare disperată de a acoperi totul, subordonaţii lui Gabriel Şerban au pus de formă un alt tobogan la scurt timp după incident. Oamenilor care vin frecvent în zonă nu le-a scăpat acest lucru.

„De jumătate de an nu exista ăsta. Joi dimineaţă au venit şi l-au pus de formă!”, s-a revoltat Daniela Scripcariu.

Între timp, femeia a depus şi o plângere la Protecţia Consumatorilor şi ia în calcul inclusiv o acţiune în justiţie împotriva Primăriei Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 7 ani, rănit grav la un loc de joacă.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Copil de 7 ani, rănit grav la un loc de joacă3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(31 iul 2011, 05:36:22
Tipic romanesc !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei