Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Un proiect european de două milioane de euro a fost finalizat la Dorna Candrenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul proiect european realizat în judeţul Suceava prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, măsura modernizare a satelor româneşti, a fost finalizat în comuna Dorna Candrenilor. Proiectul, cu o valoare de două milioane de euro, a presupus modernizarea a trei drumuri comunale pe o distanţă de 3,05 kilometri şi construcţia unei staţii de epurare şi a unei reţele de canalizare.

În cursul zilei de ieri a avut loc inaugurarea ultimei investiţii din cadrul proiectului, staţia de epurare, eveniment la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul din Dorna Candrenilor, Mafteiu Candrea, deputatul Dumitru Pardău, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi şefii unor instituţii deconcentrate. Pamblica inaugurală a fost tăiată de şeful administraţiei judeţene, de primarul din Dorna Candrenilor, Mafteiu Candrea, şi de directorul SC Calcarul SA, Nicolae Troaşe.

„Obiectivul pe care îl inaugurăm acum este extrem de important pentru comuna Dorna Candrenilor, având în vedere că aproximativ 120 de locuinţe se pot branşa la noul sistem de canalizare”, a spus primarul din Dorna Candrenilor. El a arătat că primăria a asigurat din fonduri proprii branşamentele şi căminele de racordare pentru fiecare locuinţă care se racordează la conducta de canalizare. Mafteiu Candrea a precizat că în cursul anului viitor vor fi alocate fonduri de la bugetul local pentru construcţia unei alte conducte de canalizare, care ar urma să deservească 100 de locuinţe.

Prezent la inaugurarea staţiei de epurare, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că această investiţie reprezintă finalizarea celei de-a doua etape de modernizare a comunei Dorna Candrenilor.

„Comuna Dorna Candrenilor are acum drumuri modernizate pe fonduri europene, atât pe SAPARD, cât şi prin programul de modernizare a satului românesc, are canalizare şi staţie de epurare şi cred că este un exemplu pentru multe localităţi ale judeţului Suceava. Cred că este prima comună care şi-a finalizat un proiect pe bani europeni după intrarea României în UE. Avem şi alte localităţi pe care le aşteptăm acum să finalizeze proiectele. Eu vreau să-i felicit, să felicit şi constructorii pentru că s-au ţinut de cuvânt, şi este important ca locuitorii să beneficieze de aceste investiţii”, a spus Flutur. El a adăugat că odată cu realizarea acestor investiţii, Dorna Candrenilor poate deveni o comună turistică de grad zero.

 

Flutur: La finalul primului meu mandat, mai mult de jumătate dintre localităţile judeţului vor beneficia de fonduri importante

Pe de altă parte, Flutur a subliniat că Suceava este unul dintre judeţele care beneficiază de cele mai multe proiecte de modernizare a satelor, precizând că peste 40 de comune sucevene beneficiază de proiecte cu o valoare de 2 – 2,5 milioane de euro.

Gheorghe Flutur a precizat că în perioada următoare, alte 20 de comune vor beneficia de fonduri europene pentru refacerea infrastructurii care a fost afectată de inundaţiile din anul 2010. El a mai spus că în scurt timp vor începe şi investiţiile de modernizare a unor drumuri judeţene prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.

„Vreau să precizez că multe comune au şi alte tipuri de proiecte guvernamentale. În acest fel, eu cred că la sfârşitul primul meu mandat mai mult de jumătate dintre localităţile judeţului Suceava vor beneficia de fonduri europene şi guvernamentale consistente. Şi vreau să precizez că nu am ţinut seama nici de culoarea politică a primarilor, pentru că sunt multe comune care au primari din partidele aflate în opoziţie”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiect european de două milioane de euro a fost finalizat la Dorna Candrenilor.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un proiect european de două milioane de euro a fost finalizat la Dorna Candrenilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bukovina trimis de
(23 iul 2011, 08:21:50
Oare ce s-ar face zona Sucevei fara dvs. d-le Flutur?
Cred ca nici n-ar exista......
Sau reclama aceasta face parte din strategia electorala, pentru a vi se pregati un loc la Bucuresti, ca dupa ''aviara gripa'' tare sifonat a-ti mai disparut de pe esicherul politichiei romanesti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei