Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Final de înscrieri

Universitatea “Ştefan cel Mare” a pus punct primei sesiuni de admitere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a pus punct primei sesiuni de admitere la facultate. După opt zile de înscrieri, Universitatea „Ştefan cel Mare” a înregistrat mii de dosare de înscriere la facultate, cele mai multe fiind depuse, ca în fiecare an, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Până acum, în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu se află Facultatea de Inginerie Alimentară. Pe locul doi ca număr de dosare depuse este Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, urmată de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa calculatoarelor, cu specializarea Calculatoare.

Cu o zi înainte de finalul perioadei de admitere, pentru facultăţile la zi s-au depus 2.090 de dosare de admitere, în timp ce pentru cursurile la IDD erau depuse 422 de dosare de admitere.

Pentru continuare de studii au optat doar 36 de candidaţi.

 

Aproape o mie de locuri fără taxă

În ceea ce priveşte numărul de locuri de admitere, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a avut cu cea mai bogată ofertă de admitere, şi anume 146 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 743 de locuri în regim cu taxă. Urmează apoi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, care a oferit celor interesaţi un număr de 157 de locuri bugetate şi 192 de locuri cu taxă. Facultatea de Inginerie Mecanică a scos la concurs pentru prima sesiune de admitere la facultate 128 de locuri fără taxă şi alte 65 de locuri cu taxă.

Absolvenţii de liceu care vor să urmeze cursurile Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării au la dispoziţie 124 de locuri de la buget, 270 de locuri cu taxă şi 50 de locuri la IDD. Facultatea de Istorie şi Geografie a scos la concurs 117 de locuri de la buget şi 215 locuri cu taxă, iar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a pus la dispoziţie 51 de locuri subvenţionate şi 48 de locuri cu taxă. Facultatea de Inginerie Alimentară a oferit candidaţilor 83 de locuri la buget şi 246 de locuri cu taxă. Cei interesaţi de Silvicultură vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri la buget şi 79 de locuri cu taxă. Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a scos la concurs 50 de locuri la buget şi doar nouă locuri cu taxă.

Comparativ cu anul trecut, numărul de dosare de admitere depuse anul acesta este mai mic, iar un motiv este acela că anul acesta promovabilitatea la bacalaureat a fost mult mai mică decât în ceilalţi ani.

Ieri a fost ultima zi de depunere a dosarelor, iar unii dintre absolvenţii de liceu au lăsat înscrierea chiar pe ultima sută de metri. Fie că s-au înscris şi la alte facultăţi, din alte centre universitare din ţară, iar la Suceava au venit la sfârşit, fie au aşteptat până în ultima zi, pentru a vedea concurenţa de la anumite facultăţi, ieri, la Universitatea Suceava era zeci de concurenţi cu dosarele pregătite pentru înscriere.

„Nu am avut timp să mă înscriu până acum, fiindcă lucrez. Am venit în ultima zi şi mi-am depus dosarul la Inginerie Alimentară”, a spus Alexandra Potoroacă, una dintre candidate.

Un alt concurent, Liviu Jitaru, a venit de la Botoşani pentru a-şi depune dosarul la Universitatea Suceava. A optat pentru două facultăţi - Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie.

„Am terminat şi şcoala postliceală sanitară şi mi-ar plăcea să fac kinetoterapie. Sper să reuşesc”, a spus candidatul. 

 

Admitere pe bază de dosare

Admiterea se organizează pe bază de concurs de dosare, excepţie făcând Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi cea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde candidaţii susţin probe practice şi de aptitudini. Aceste probe au avea loc pe 21 şi 22 iulie.

Candidaţii vor şti dacă au fost sau nu admişi în perioada 20-22 iulie, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport rezultatele urmând a fi afişate pe 25 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea “Ştefan cel Mare” a pus punct primei sesiuni de admitere la facultate.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Universitatea “Ştefan cel Mare” a pus punct primei sesiuni de admitere la facultate2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei