Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertisment

Aerul condiţionat din maşini poate dăuna pe caniculă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deşi asigură un confort considerabil pe timpul căldurii, aparatele de aer condiţionat pot crea foarte multe probleme de sănătate, unele dintre acestea chiar grave, cum ar fi şocul hipovolemic, ce se traduce prin prăbuşirea tensiunii arteriale. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a avertizat ieri că, la fel ca şi aparatele de aer condiţionat montate în imobile, cele din maşini sunt la fel de periculoase pentru sănătate.

Medicul nu se opune utilizării aerului condiţionat în autoturisme, însă nu la o temperatură foarte scăzută faţă de cea de afară, avertizând că trecerea bruscă de la rece la cald poate afecta inima, care intră în incapacitatea de a genera un debit cardiac adecvat.

 

Care este temperatura ideală din maşini

„Aş face o recomandare şoferilor care circulă cu maşina timp îndelungat în această perioadă şi, în special, celor care au sisteme de climatizare auto. Îi sfătuiesc să-şi regleze temperaturile din interiorul maşinii, pentru ca diferenţele să nu fie foarte mari. Specialiştii recomandă până în cinci grade diferenţa între temperatura de afară şi cea din interiorul maşinii. Săptămâna trecută, în ţară, au fost cazuri de persoane care au făcut şocuri hipovolemice în momentul în care au ieşit din maşină, de la temperaturi de 18, 19 grade, la 31, 32 grade în exterior. În câtea secunde, până la un minut, s-a produs o vasodilataţie bruscă a sistemului circulator periferic, iar aceste persoane au leşinat prin parcările unde au tras. Unele chiar au avut nevoie de ajutorul ambulanţei”, a spus dr. Ludovic Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aerul condiţionat din maşini poate dăuna pe caniculă.
 Vizualizări articol: 2453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aerul condiţionat din maşini poate dăuna pe caniculă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei