Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Parteneriat

Peste o sută de copii instituţionalizaţi vor fi transferaţi la Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o sută de copii instituţionalizaţi, aflaţi în grija statului, vor fi transferaţi începând cu luna septembrie a.c. la Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Aceasta după ce consilierii judeţeni suceveni au aprobat în şedinţa de ieri încheierea unei convenţii de parteneriat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, al cărei preşedinte este stareţul Mănăstirii Bogdana, arhimandrit Iustin – Dragomir Ioan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că parteneriatul aprobat ieri este primul de acest gen de la nivel naţional care va fi încheiat între stat şi biserică.

„Cred că suntem pionieri în ţară la acest capitol. Noi suntem primii care încercăm o astfel de externalizare”, a subliniat Flutur. El a adăugat că începând cu luna septembrie, în casele de tip familial din Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” vor fi transferaţi 105 copii.

 

CJ Suceava va suporta doar 80% din cheltuielile de întreţinere a copiilor

Şeful administraţiei judeţene a precizat că după transferul acestor copii din sistemul de protecţie al statului urmează să fie închise trei case de tip familial, respectiv casa „Pluto” din Vicovu de Jos, casa „Ana” din Solca, şi casa de tip familial din Mănăstirea Humorului.

„Casele din cadrul aşezământului din Rădăuţi au fost mult timp în construcţie, iar noi, Consiliul Judeţean,  am acordat toţi banii necesari pentru ca acestea să fie finalizate. Şi din această toamnă, de la începutul lunii septembrie, vom inaugura aceste case unde copiii vor locui în condiţii absolut civilizate. Important este ca lor să le fie mai bine decât acolo unde au fost până acum şi să urmeze cursurile la o şcoală din Rădăuţi. Toate lucrurile sunt pregătite, am aprobat această convenţie şi sper ca la începutul lunii septembrie aceşti copii să se mute în casă nouă. Sunt lucruri concrete care s-au făcut la nivelul judeţului Suceava şi eu îmi exprim speranţa că nu ne vom opri aici. Vom externaliza şi alte servicii”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că odată cu transferul celor 105 copii la Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” vor scădea şi cheltuielile pe care statul le suportă pentru întreţinerea lor. Flutur a spus că pentru cei 105 copii Consiliul Judeţean va asigura 80% din valoarea cheltuielilor, în timp ce diferenţa de 20% va fi acoperită de Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”.

Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că după încheierea acestui parteneriat vor fi desfiinţate 17,5 posturi din organigrama Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. El a subliniat că personalul care deservea unităţile sociale de stat care vor fi închise după încheierea acestui parteneriat poate opta pentru a se transfera la Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”.

Aşezământul social „Sf. Ierarhi Leontie şi Teodosie” cuprinde 18 case care au fost construite în baza unui acord încheiat în anul 2008 între Consiliul Judeţean Suceava şi Mănăstirea Bogdana. Gheorghe Flutur a spus că aşezământul are o capacitate totală de aproximativ 200 de locuri, însă într-o primă fază vor fi transferaţi cei 105 copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de copii instituţionalizaţi vor fi transferaţi la Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o sută de copii instituţionalizaţi vor fi transferaţi la Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara tov.Flutur...SUCEAVA.... trimis de
(21 iul 2011, 10:49:08
....si uite asa se aduna electoratul: "...cata grija pentru saracii copii.....uite ca se mai gandeste cineva la ei..."
Oare chiar atat de prosti ne cred???
Oare nu le este frica de mania CELUI de sus?.....pot dormi linistiti cand stiu ca distrug atatea suflete????
Inchid case de tip familial in favoarea centralizarii....si-i duc la gramada in afara orasului....marginalizandu-i si etichetandu-i.....RUSINE!!!!!
S-au investit atatia bani in aceste centre mici.......pentru ce????
Domnilor specialisti (pupincuristi)de DGASPC Suceava ce faceti???? Dormiti.....
Unde sunt standardele dupa care lucrati????
....Si apoi nici nu trebuie sa fii specialist sa realizezi ca strangand atat de multi copii la un loc nu faci decat sa te intorci la vechile case de copii unde se educa unii pe altii, invata unii de la altii......scoala de viitori infractori......unde-s multi puterea creste....
Cum ii integrezi in societate daca i-ai dus la marginea orasului????
.....cu transport scolar....
Sa va fie rusine ca ne distrugeti copii, demnitatea....si tara asta a nimanui.....
..........Somn usor suceveni ca tatuca Flutur vegheaza asupra voastra!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei