Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Circul Americano

Dresură de lei, reptile, elefanţi şi cămile în parcarea Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O lume fascinantă, cu oameni talentaţi şi animale capabile să facă lucruri pe care nu le credeai posibile, se prezintă în faţa sucevenilor, de astăzi şi până la finele lunii iulie, în spectacolele pregătite de Circul Americano, aflat în premieră la  Suceava.

Sub cupola circului instalat în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, toţi trudesc din greu, pregătindu-se pentru spectacolul pe care îl vor susţine astăzi, de la ora 20.00.

 

Îmblânzitorul de “pisici”

Pe laterale, zeci de animale exotice, adunate de pe tot globul, se odihnesc, mănâncă, comunică între ele şi ne privesc curioase. Ele sunt vedetele spectacolelor, au ani de experienţă în spate, iar aplauzele publicului sunt la fel de binevenite ca şi hrana cu care sunt răsfăţate de dresorii lor.

Mereu pus pe glume, Arkan, a cărui viaţă este circul, de peste 20 de ani, are o meserie pe care mulţi ar considera-o foarte periculoasă.

“Îmblânzitor de pisici”, se recomandă el, zâmbind. Dar când dai ochii cu pisicile de care are el grijă, e bine să te ţii la distanţă, chiar de le despart de tine gratiile groase ale cuştii.

D’Artagnan, un leu african, e mezinul familiei de “pisici” a circului Americano. Are doar vreo doi anişori, dar ar putea oricând culca la pământ un taur fără ca acesta să opună prea multă rezistenţă. Athos, Porthos şi Aramis, cei trei lei senegalezi, dar şi leoaica Mony completează echipa de muschetari crescută şi dresată de Arkan, căruia îi ling mâinile afectuos, ca nişte pisici imense, cu colţi şi gheare mortale.

 

Ponei cât un căţel şi alte curiozităţi

Dresura de lei e piesa de rezistenţă a circului, dar multe alte surprize sunt pregătite pentru public.

Un căluţ în miniatură, faţă de care chiar şi câinii de pe stradă sunt mai mari, este unul din cei mai mici ponei din lume. Alte rase de ponei, dar şi cai de rasă, lame peruane, dromaderi şi cămile împart acelaşi cort. Toţi au un rol în spectacol, ştiu să facă ceva, să atragă admiraţia publicului.

“Ăsta este circul adevărat, cel în care animalele ştiu să facă ceva, să demonstreze ce au învăţat. Nu venim doar să facem o paradă a animalelor, să le plimbăm un minut două pe scenă şi apoi să le scoatem. Oamenii trebuie să vadă spectacol, ceva ce nu au mai văzut. Venim acum de la Botoşani, unde, după spectacol, un om  a venit şi mi-a spus că nu a mai văzut asemenea spectacol de 10-15 ani”, povesteşte Arkan, care a dresat majoritatea animalelor circului Americano.

“Vrem să păstrăm tradiţia circului, să fie ce era odată”, îi întăreşte spusele Emy, prezentatoarea spectacolului.

Circul care este acum viaţa lor a fost înfiinţat cu mai bine de 200 de ani în urmă, în Serbia, iar acum, din el fac parte peste 40 de oameni, oameni adunaţi din ţări precum Belgia, Anglia, Ungaria, România şi Finlanda.

 

Elefănţica îndrăgostită

Într-un alt cort, în care cămilele din Sahara îşi odihnesc cocoaşele la umbră, este o altă vedetă a circului, un elefant indian. Elefănţica, pentru că este o “ea”, se învârte grijulie pe lângă un mascul de cămilă, pe care îl serveşte cu fân adus în trompă, îl priveşte galeş şi protectoare în acelaşi timp.

Amuzat, Arkan ne lămureşte situaţia: “E amorezată de el, de aceea se comportă aşa”. Un cuplu ciudat şi interesant – ea, un elefant de aproximativ două tone, care ar fi trebuit să trăiască în jungla Indiei, el, o cămilă care putea fi foarte bine într-o caravană ce traversează deşertul Sahara. Îi leagă viaţa la circ, adică o lume spectaculoasă, fascinantă, care va susţine zilnic spectacole în faţa sucevenilor, de astăzi până pe 31 iulie, de la ora 20.00 în timpul săptămânii şi la orele 17.00 şi 20.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dresură de lei, reptile, elefanţi şi cămile în parcarea Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dresură de lei, reptile, elefanţi şi cămile în parcarea Shopping City Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei