Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Adrenalină pe patru roţi

Mii de cai putere şi sute de spectatori la campionatul de drift

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mii de cai putere, adrenalină şi sute de spectatori care s-au înghesuit să-i vadă pe cei mai buni piloţi de drift, acestea au fost ingredientele celei de-a patra etape a Campionatului Naţional de Drift – Toyota Suceava Drift Series, care a avut loc ieri în parcarea Shopping City.

Chiar dacă din exterior par nişte adevăraţi nebuni care strunesc nărăvaşii cai putere, în realitate piloţii sunt oameni normali, care au şi ei emoţii sau teamă când urcă la volan. Şi aceste trăiri cresc de fiecare dată când intră în concurs. Aşa s-a întâmplat şi ieri, atât în sesiunea de calificări, cât şi în finala care a reunit cei mai buni 16 piloţi. În calificări s-au înscris 31 de piloţi, iar dintre aceştia au participat efectiv 28. După ce s-a tras linie şi s-au adunat punctajele, 12 dintre piloţi au rămas doar spectatori pentru ultimul act al acestei a patra etape de campionat naţional.

„Departajarea s-a făcut foarte bine, deoarece este pentru prima dată când s-a folosit telemetria. Departajarea făcută de om nu se putea realiza exact, dar prin acest sistem totul se face la milimetru”, a precizat Răzvan Frăţianu, organizator şi pilot în acelaşi timp.

Răzvan Frăţianu – LKN este cel mai titrat sucevean care reprezintă România şi în campionatele de drift europene, pe lângă participările sale în etapele Campionatului Naţional, iar experienţa sa şi-a spus cuvântul în calificări, la finalul cărora s-a clasat pe prima poziţie.

În primii 16 a ajuns şi un alt sucevean. Bogdan Pădurariu este de loc din Câmpulung Moldovenesc şi este venit mai nou în această lume a driftului. Se chinuieşte singur să-şi doteze maşina, chiar dacă asta înseamnă şi mici conflicte în familie.

„Sunt pasionat de acest sport şi nu ştiu dacă voi scăpa vreodată de acest microb. Este a doua oară când particip în campionat şi sper să-mi stăpânesc mai bine emoţiile pentru a evolua cât mai bine”, a mărturisit Bogdan Pădurariu.

 

Pilot la doar 16 ani

Printre cei 16 finalişti şi-a făcut loc şi mezinul Iulian Jumuga. Zilele trecute a împlinit 16 ani şi, chiar dacă nu are permis pentru a conduce o maşină pe drumurile publice, în drift se descurcă extraordinar.

„Nu am nici un sponsor, iar tot ceea ce fac la maşină este cu ajutorul tatălui meu. Nu ştiu dacă voi câştiga, dar în drift lucrurile se pot schimba de la o etapă la alta, în funcţie de cum îţi dotezi maşina”, a precizat Iulian Jumuga.

 

Câştigătorii s-au ales dintre cei care au greşit mai puţin

Mike Procureur, fondatorul King of Europe şi preşedintele Campionatului European de Drift, s-a aflat şi el la Suceava. Inventatorul sistemului de jurizare prin telemetrie, Mike Procureur a venit alături de propria echipă, care s-a ocupat cu configurarea traseului şi arbitrarea în concordanţă cu regulamentele formulate de Federaţia Mondială de Drift.

„În România sunt zece piloţi de drift de top, iar în jurul lor cresc alţi zece piloţi. În această etapă au fost lupte strânse, iar câştigătorii s-au ales dintre cei care au greşit mai puţin. În ceea ce priveşte telemetria, aceasta este extrem de utilă pentru că elimină greşeala umană şi nu mai lasă loc la interpretări”, a spus Mike Procureur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de cai putere şi sute de spectatori la campionatul de drift.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mii de cai putere şi sute de spectatori la campionatul de drift5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Video trimis de
(18 iul 2011, 14:38:26
Ce bolovan e ala cu tricoul roz...laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei