Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Titularizare

Un aspirant la un post definitiv de profesor, prins fraudând examenul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şi profesorii sunt eliminaţi din examen. S-a întâmplat ieri la concursul naţional de titularizare de la Suceava, când unul dintre candidaţi a fost eliminat din concurs, după ce preşedintele examenului l-a surprins că are asupra lui aparatură interzisă de metodologie.

„Concurentul, care dădea examen la geografie la centrul de concurs de la Grupul Şcolar <Alexandru Ioan Cuza> din Suceava, avea la el un MP3 Player, iar preşedintele comisiei de examen l-a eliminat din sală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman.

Acesta este singurul concurent eliminat din examenul de titularizare din acest an de la Suceava.

 

O altă candidată a fost scoasă din sală pentru a se verifica dacă nu are fiţuici

Şi la celălalt centru de concurs din Suceava, şi anume la Şcoala Nr.11 „Miron Costin”, asupra unei candidate au existat suspiciuni că ar putea frauda examenul. Candidata a fost scoasă din sala de examen şi dusă într-o altă încăpere, pentru verificări, însă pentru că suspiciunea nu s-a confirmat, i s-a permis continuarea probei. Directorul şcolii, care a fost şi preşedintele centrului de concurs, Constantin Sîrghi, a declarat că „ Nu s-a constatat nici o fraudă. Nu au fost nici un fel de probe care să facă dovada vinovăţiei”.

Candidata, însă, s-a arătat foarte nemulţumită de situaţia în care a fost pusă. „Am început examenul şi cu oră şi jumătate înainte să se termine proba au venit şi au spus că mă suspectează că aş copia. M-au luat într-o sală alăturată, m-au controlat şi nu au putut demonstra că am copiuţe, sau la ce s-au gândit ei, nu ştiu, şi m-au trimis înapoi în sală, sub ameninţarea că o să fiu îndeaproape supravegheată. Vă daţi seama că nu m-am mai putut concentra”, a declarat Camelia Maftei, candidata care a fost suspectată de fraudă.

 

Camerele de supraveghere au diminuat numărul fraudelor de la titularizare

Camerele video montate în toate sălile de examen i-au determinat, se pare, pe candidaţii să fie mai puţin curajoşi în încercarea de a frauda concursul. Constantin Sîrghi a declarat că „Tentativa în alţi ani era probabil mai mare, dar acum, ştiind că sunt supravegheaţi, au luat şi ei măsuri de siguranţă”.

Ochii virtuali, câte doi în fiecare sală de examen, şi cei trei profesori supraveghetori se pare că i-au deranjat pe unii dintre candidaţi, care au spus că au fost păziţi cu prea mare stricteţe.

„Mult prea strict, dacă te mişcai un pic te atenţionau. Fiecare om nu poate să stea nemişcat tot timpul, nici dreapta, nici stânga. Suntem destul de mari de acuma, după facultate, după masterat. Două camere în clase, şi pe săli, şi câte trei supraveghetori, e mult”, a spus Liliana Aparaschivei, una dintre participantele la examenul de titularizare.

De aceeaşi părere este şi o altă concurentă, care a spus că au deranjat-o puţin măsurile prea stricte de supraveghere, ca principiu.

„Puţin m-au deranjat. Prea insistent, şi trei supraveghetori. Totuşi suntem profesori, nu suntem elevi”, a spus concurenta care a dat examen la economie.

 

Zeci de camere în centrele de examen din Suceava

Alţi concurenţi, însă, nu s-au arătat absolut deloc deranjaţi de camerele de supraveghere.

„Camerele te deranjează dacă ai alte intenţii”, a declarat Constantin Cenuşă, un alt concurent, care doreşte să devină titular pe o catedră de religie ortodoxă.

Concursul de titularizare s-a dat anul acesta în două centre şi, aşa cum am mai menţionat, în fiecare sală de examen au fost montate câte două camere de monitorizare şi supraveghere a candidaţilor.

La centrul de concurs de la Şcoala „Miron Costin” au fost montate 36 de astfel de camere, în săli, cărora li se mai adaugă şi camerele de pe holuri.

„Avem 36 de camere montate special pentru concurs. Imaginile se stochează şi în eventualitatea unor reclamaţii, imaginile pot fi vizionate”, a spus directorul Şcolii „Miron Costin”, Constantin Sîrghi. Toate imaginile înregistrate în examen vor fi puse pe DVD-uri şi trimise Inspectoratului Şcolar Suceava.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman, a spus că „la examenul de titularizare au fost prezenţi 647 din cei 770 de concurenţi înscrişi. 73 de concurenţi au ieşit din examen din motive personale, înainte de terminarea probei”.

Tezele vor fi corectate în alte judeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un aspirant la un post definitiv de profesor, prins fraudând examenul.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un aspirant la un post definitiv de profesor, prins fraudând examenul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uiti la iia ci fraieri! trimis de
(14 iul 2011, 13:29:53
Cum să-l dați afară din examen?
Puneți-l șef la Inspectoratul Școlar!
2.   Comentariu trimis de
(14 iul 2011, 14:36:31
comunistilor.......sunteti varza,puneti toti bosoragii mai au o b.....si mor si ii puneti in fata camerelor ......comunistiilor jos cu voi
3.   Baba porno a fost profesoara de romana trimis de
(17 iul 2011, 22:26:34
Mai alsati-o moale cu panaceul monitorizarilor... daca aveti supraveghetori corecti puteti sa faceti caca pe toata teoria televizorului cu ochi vigilent. Ce trebuie schimbat e altceva, altundeva... acolo in conceptul de valoare " esti bun treci, nu staiu matale acolo de unde vii" .. am obosit cu toata nebunia solutiilor salvatoare scornite de un ministruinfantil cu crniul turtit de atata stiinta si experienta japoneja.. nu ,ma mira ca nu i s-au turtit ochii ca si asa nu vede nimic din invatamantul ramanesc si scoate atataea imbecilitati cu pretentii de solutii.. culmea e ca asta tare-i place lu tatatea Basescu
4.   Eroare trimis de
(19 iul 2011, 10:53:13
E vorba, credem, despre Camelia Matei, nu Camelia Maftei, cum, dintr-o eroare, s-a scris.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei