Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2011 - Anul XVI, nr. 163 (4761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Crimă

L-a bătut cu bestialitate şi apoi l-a sugrumat pentru că i-a împuşcat câinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vânătorul bătut  şi apoi sugrumat  într-o anexă a Cantonului Silvic Slatina, situat în comuna Voitinel, a fost omorât de un  consătean care s-a răzbunat pentru că victima i-ar fi împuşcat câinii. Plecând de la această duşmănie, amplificată de consumul de alcool, s-a ajuns la o crimă de o violenţă extremă, vânătorul fiind lovit cu bestialitate, de zeci de ori, cu o coadă de topor şi apoi strâns de gât.  

 

Luni dimineaţă, în jurul orei 8.30, în anexa-bucătărie a cantonului silvic a fost descoperit cadavrul lui Vasile Roşca, în vârstă de 50 de ani, din Vicovu de Jos. Bărbatul, paznic de vânătoare până în urmă cu aproximativ un an, a fost găsit pe patul din cameră, cu faţa în sus, desfigurat de lovituri. Faţa şi gâtul acestuia erau pline de sânge, urme ale unor lovituri repetate cu pumnii şi cu un corp contondent. Moartea survenise însă ca urmare a asfixiei mecanice prin comprimare toracică şi sugrumare. Practic, bărbatul a fost bătut cu cruzime, după care autorul omorului s-a urcat peste el şi l-a sugrumat.   

„Pete masive de sânge au fost găsite pe hainele victimei, pe podea şi pe pereţi”, se arată în nota de constatare a criminaliştilor, indicii care spun totul despre cruzimea cu care a acţionat autorul.  

 

Crima a fost comisă duminică seara

Anchetatorii, ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au folosit inclusiv câini de urmă, pentru a încerca să ajungă la autor. Cei mai mulţi martori audiaţi au relatat că Vasile Roşca îşi făcuse duşmani după ce împuşcase mai mulţi câini de la stâne, lăsaţi liberi pe câmp. Deşi părea puţin probabil ca un astfel de motiv să ducă la o crimă, până la urmă s-a dovedit că aceasta a fost cauza omorului.

În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii au ajuns la Ioan Spânu, în vârstă de 36 de ani, crescător de animale din Vicovu de Jos, tată a doi copii. Existau indicii că acesta a fost în seara de duminică la cantonul unde s-a produs crima, totodată fiind cunoscută duşmănia aprigă între cei doi, după că Roşca, posesor de armă de vânătoare, i-ar fi împuşcat lui Spânu câinii ciobăneşti.

Ieri dimineaţă, la ora 6.00, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, el recunoscându-şi fapta.

Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de duminică, în jurul orei 21.00, autorul s-a deplasat la cantonul silvic, unde i-a reproşat din nou lui Roşca că i-a împuşcat câinii. Pe fondul consumului de alcool şi al agresivităţii din ambele părţi, lucrurile au degenerat, Spânu bătându-l pe vânător până ce l-a omorât.

 

„L-am omorât cu coada de la topor”,

„L-am omorât cu coada de la topor”, a mărturisit Ioan Spânu, ieri după-amiază, la intrarea în Tribunalul Suceava, unde poliţiştii l-au adus în faţa judecătorilor, în vederea arestării preventive. La restul întrebărilor reporterilor, bărbatul a refuzat să răspundă.

Pentru fapta sa, bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului L-a bătut cu bestialitate şi apoi l-a sugrumat pentru că i-a împuşcat câinii.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
L-a bătut cu bestialitate şi apoi l-a sugrumat pentru că i-a împuşcat câinii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da ! trimis de
(13 iul 2011, 11:22:37
Foarte bine a facut ! Inainte de a omori pe cineva, fie ei si niste caini, ai grija la viata propria. La fel cum el a putut sa i-a viata unor caini, la fel s-a putut sa i se ia si viata lui. Mie personal imi pare bine. Sa traiti bine ! fraierilor !
1.1  RE: Da ! trimis de
(13 iul 2011, 11:36:15
Bă da prost ești.
2.   FOARTE BINE trimis de
(13 iul 2011, 11:35:43
foarte bine i-a facut !
ochi pentru ochi si viata pentru viata.
3.   Ochi pentru ochi trimis de
(13 iul 2011, 11:37:57
la vremurile ce traim in tarisoara asta ,era de asteptat sa se ajunga la vremurile de demult.nivelul de trai .....
4.   Rachiul si urmarile lui trimis de
(13 iul 2011, 12:13:43
ciobanii dupa ce ca nu pun jujau la caini ii si lasa  ☭ i la vanatoare, sa se descurce singuri cu mancarea. o tampenie de nenorocire care a lovit mai mult in familiile mortului si ucigasului.
5.   Of of of trimis de
(13 iul 2011, 12:24:25
Acu vor sari potaile de la Projavra in apararea ciobanului.... animalxy pentru vasta ,ta cultura generalasurpriserice caine neinsotit aflat pe un fond de vanatoare este considerat daunator si in consecinta poate fi impuscat fara a da explicatii Hai Pro javra sariti de un metru in sushappy
5.1  RE: Of of of trimis de
(13 iul 2011, 13:47:04
=))=))=))=)). Ai grija bre alex1virgula2 ce scrii. Se gaseste ac pentru cojocul fiecaruia!!! Poate-si pune mintea vreun cioban cu tine si-ti face felul. Nu-ti poti imagina cat de tare ma distreaza prostia ta. Pe bune ca mi-ar parea rau daca nu-ti voi mai citi comentariile de c@c@t.
Apropos de materiile fecale pe care le-ai lasat ieri la comentarii, vreau sa-ti atrag atentia ca "virgula" din comentariul tau penibil de azi e in plus. " animalxy pentru vasta ,ta cultura generala". Defapt nu numai virgula e in plus. Sper ca ai inteles ce am vrut INCA O DATA SA-TI EXPLIC...
5.2  RE: Of of of trimis de
(13 iul 2011, 15:38:08
Virgula e pusa ca sa ai tu ce manca ..c.c.thappy sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti explic yoyo. saraca mamica ta e de compatimit. Oare de ce tatatu nu a folosit un prezervativ la timpul potrivit? Ne scapa de chinul de a da replica unui a...ton . Acu fugi repede si dama in judecata pentru coment idiotule
5.3  RE: Of of of trimis de
(13 iul 2011, 20:57:59
=))=))=))=)) Ma distreaza insistenta ta!!! Imi place ca te-am dresat si ca ai inceput sa citezi din comentariile mele. De bun simt ar trebui sa folosesti ghilimele, dar mi-ai demonstrat INCA O DATA ca eşti un agramat penibil.Si dacă veni vorba de mamici...la cum gandesti si la cum scrii...hmmm...i-am pus si mamicii tale stampila. De taticul tau nu mă leg pentru ca nici mamica ta nu ştie cine este. Concluzia mea? Sunteţi o familie de culti. Sau cultivati? Cultivati cu foarte multă ura si cu prostie maxima.;)
5.4  RE: Of of of trimis de
(13 iul 2011, 21:16:04
:)) Ami esti din ce an ce m-ai simpatic. Esti tare ai invinslaughing ai dreptate in privinta tatalui cine o fi oare?:)) Dar stiu sigur cas facut de-o madaranga .Nu scapat din laba si carat de musca-n .....eprubeta .. avor.... tonule
5.5  RE: Of of of trimis de
(13 iul 2011, 22:11:12
Asa ti-a zis mămica ta???rolling on the floor Iarasi te-a mintit pacaliciule!!!rolling on the floor Abia acum am realizat faptul ca eşti un mare PACALIT. Sau PACALICI... Îmi cer scuze ca abia acum am realizat de unde ţi se trage marea ta frustrare... Te înţeleg si mi-e mila de tine...
5.6  RE: Of of of trimis de
(13 iul 2011, 22:55:15
ALEX12: pari a fi unul dintre aia care tocmai au intrat la liceu cu media 3,25... pune mâna pe carte baiete, lasa-i sa scrie pe aia care se pricep cât de cât!
6.   Pt AMARUL trimis de
(13 iul 2011, 12:27:32
MAICATA ARE JUJAU???
6.1  RE: Pt AMARUL trimis de
(13 iul 2011, 13:16:43
ai scapat ciobanule pe aici putin? vezi, jujaul i l-am pus lu ma-ta ieri.
7.   ............. trimis de
(13 iul 2011, 12:44:39
@ offtopic :

asteptam si articolul despre "Ion cel nebun" , care a murit la spital dupa ce a fost injunghiat cu o foarfeca; dpmdv, el a fost ajutat sa moara. is curios cu cine era compatibil si pe unde o fi ajuns organele sale.
8.   Bou.. trimis de
(13 iul 2011, 14:29:25
Un prost . Sa te duci la bulau pentru un dulau !
9.   Idiotule.. trimis de
(13 iul 2011, 14:31:13
Cine-ti va creste copiii acum ,idiotule ?? A meritat sa faci treaba asta ?
10.   Circumstante atenuante... trimis de
(13 iul 2011, 21:35:55
ce usor judecati,dar cand vedeti fandositii si fandositele pe la posturile de televiziune cu catelul in poseta,la coafor ,la plimbare...ce si cum sa dai ca hrana,cum sa-l grijesti etc.,de ce nu luati atitudine?acum cand un idiot i-a puscat catelul omului[poate-i era foarte drag si prieten]de ce nu luati atitudine?omul si-a facut dreptate in felul lui.scurt,e bunul meu ,pentru ce sa-l pusti tu?daca s-ar fi dus la politie si depunea plangere ca i-a ucis prietenul,paznicul,ce masuri se luau?era de rasul lumii,asta era.azi pusca un caine,maine copilul....uzul de arma ...neica????
10.1  RE: Circumstante atenuante... trimis de
(13 iul 2011, 23:15:37
Acum 2-3 ani un nenea de-asta cu arma de vânatoare a împuscat câinele unei vaduve din Osoi comuna Vulturesti. Câinele sa afla la câtiva metri de stapâna sa care prasea porumbul în câmp si si-a permis sa-l latre pe nea Caisa ala. Fireste ca politia n-a facut mare brânza, cui sa-i pese de-o vadana si de câinele ei credincios?
11.   :)) trimis de
(14 iul 2011, 12:12:35
Ce circumstante atenuante vrei papagalule ? Cainele odata ce se afla pe un fond de vanatoare poate fi impuscat fara drept de apel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei