Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2011 - Anul XVI, nr. 156 (4754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nemulţumire

Mii de contestaţii la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rezultatele de la prima sesiune a examenului de bacalaureat, notele mici obţinute de candidaţi şi numărul mare al celor care nu au reuşit să ia notă de trecere, au făcut ca ieri centrele de examen din judeţ să se transforme în adevărate furnicare.

Mii de absolvenţi de liceu care fie au picat la bacalaureat, fie au trecut examenul cu o medie nemulţumitoare au venit ieri dimineaţă, încă de la prima oră, la centrele de examen pentru a depune contestaţii. Unii au depus contestaţii la una dintre materiile de examen, alţii la două şi nu puţini au fost cei care, fără să mai aibă ce pierde, au cerut recorectarea tezelor la toate disciplinele la care au susţinut examen scris. În total, la nivelul judeţului s-au depus 3.515 contestaţii.

Normal, cum era de aşteptat, cea mai mare aglomeraţie la contestaţii s-a înregistrat la liceele unde procentul de promovabilitate este extrem de scăzut.

 

Au luat cu asalt centrele de contestaţii

Ieri dimineaţă, centrul de contestaţii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava a fost luat cu asalt de absolvenţii de liceu, cei mai mulţi dintre ei picaţi la bacalaureat. Preşedintele comisiei de bacalaureat din această şcoală, profesorul universitar Radu Lăcătuş, a declarat că „promovabilitatea la aceste liceu este în jur de 18-20%, iar la primele ore ale dimineţii au depus contestaţii aproximativ 40% dintre candidaţii respinşi”. Fiecare dintre candidaţii nemulţumiţi de note a depus contestaţie la două sau trei materii. „Au depus contestaţii candidaţii cu note între 4 şi 5, sau cei cu note de 5 la toate disciplinele de examen, în speranţa că vor atinge pragul minim de 6”, a mai spus Radu Lăcătuş.

Matematica a creat probleme candidaţilor de la bacalaureat, iar mulţi dintre ei au contestat nota primită. „La matematică am luat o notă absurdă. Am luat 2,60. M-am aşteptat la un 5. Cu baremul în faţă mie mi-a dat 7, nu ştiu ce-a fost, ce n-a fost”, a declarat Marius Penciuc, absolvent al Colegiului de Industrie Alimentară. Nota la matematică nu a fost singura contestată de Marius Penciuc, el solicitând recorectarea tuturor celor trei teze scrise de la examen, respectiv limba română, biologie şi matematică. „La biologie am avut 4,40 şi la română 5,50”, a declarat candidatul picat la bacalaureat.

 

Pe 8 iulie se vor afişa rezultatele finale

Şi la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost mic şi, în consecinţă, numărul de contestaţii a fost mare. La acest colegiu s-au înregistrat aproximativ 900 de contestaţii.

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, doar 23,4% dintre candidaţii la bacalaureat au fost declaraţi admişi. Din 235 de candidaţi, numai 55 au luat bacalaureatul. Ieri dimineaţă, şi la acest liceu s-au adunat numeroşi candidaţi nemulţumiţi de notele luate. Ştefan Mânecan este unul dintre absolvenţii de liceu care nu a trecut bacalaureatul şi este nemulţumit de nota luată la matematică. „La matematică, eu şi cu încă o colegă eram cei mai buni din clasă, profesoara ne-a spus că se aşteaptă să luăm cel puţin nota 7, şi eu nu am luat nici notă de trecere”, a spus candidatul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, „la nivelul judeţului s-au depus 3.515 contestaţii, iar cele mai multe dintre ele au fost depuse la limba şi literatura română, 1.144 de contestaţii”.

La matematică au fost depuse 1.067 de contestaţii. În clasamentul contestaţiilor urmează biologia, cu 461 de cereri de recorectare a tezelor, şi geografia, cu 252 de contestaţii. Restul disciplinelor de examen au înregistrat un număr mai mic de contestaţii.

Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi corectate în următoarele zile, iar pe 8 iulie se vor afişa rezultatele finale ale acestei sesiuni de bacalaureat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de contestaţii la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Mii de contestaţii la bacalaureat3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei