Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2011 - Anul XVI, nr. 154 (4752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Întrunire

Colegiul Medicilor Veterinari din România s-a reunit la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Colegiul Medicilor Veterinari din România s-a întrunit pentru prima dată în judeţul Suceava, oaspeţii din toată ţara reunindu-se ieri la şedinţa ce a avut loc la Casa Elena, în oraşul Gura Humorului. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Medicilor Veterinari Suceava, preşedintele organizaţiei, doctorul Petrea Dulgheru, reuşind astfel să-şi îndeplinească un vis mai vechi. El a arătat că pe lângă discuţiile legate strict de medicina veterinară a dorit ca medici din toată ţara să poată vizita Bucovina, să vadă locurile deosebite de aici şi să-i facă astfel să revină în zonă.  

„Organizarea unui Colegiu Naţional al Medicilor Veterinari este o premieră în judeţul nostru. Reprezentanţii din ţară veniţi aici pentru acest sfârşit de săptămână reprezintă 8.300 de colegi din România. Datoria mea a fost să-i aduc în Bucovina pentru a o cunoaşte”, a declarat doctorul Petrea Dulgheru.

 

Medicii veterinari, îndemnaţi să fie o voce mai puternică

În cadrul şedinţei s-au dezbătut problemele la zi legate de activitatea medicilor veterinari, fiind pus un accent deosebit pe problema evoluţiei bolilor şi a metodelor de prevenire a acestora, în concordanţă cu metodele din ţările dezvoltate din Europa. Veterinarii s-au declarat mulţumiţi de stârpirea majorităţii bolilor la animale, precum şi de felul cum s-au desfăşurat operaţiunile de crotaliere ale efectivelor.

„Mi se pare că majoritatea colegilor muncesc pe muţiş. Noi ar trebui să fim o voce mai puternică, tocmai din cauza faptului că stăm în umbră suntem percepuţi destul de prost. Se iau decizii la nivel înalt în probleme sanitar-veterinare fără a fi consultaţi şi noi, mai mulţi veterinari ar trebui să se implice şi în politică”, a fost mesajul lui Petrea Dulgheru către colegi.    

 

Flutur: „În Bucovina avem multe abatoare, dar nu avem ce tăia”

Invitatul de onoare la şedinţa Colegiului Medicilor Veterinari din România a fost preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. După ce i-a felicitat pentru munca lor pe medici şi le-a cerut să fie mai vizibili în tot ceea ce înseamnă dezbatere publică, preşedintele CJ Suceava a atins şi problemele din zootehnie de la nivel judeţean.

„Avem încă multe efective de animale în judeţ, dar acestea scad, populaţia de la sate a îmbătrânit, iar din urmă fermele vin greu. Este drept, în Bucovina avem multe abatoare, dar nu avem ce tăia, asta este problema”, a atras atenţia Flutur.

El a vorbit şi despre problemele cu forţa de muncă în agricultură, de faptul că proprietarii de stâne din munţii Dornelor nu reuşesc să găsească ciobani, admiţând totodată că şi politicienii au o vină pentru asta, deoarece au învăţat populaţia să stea acasă şi să încaseze bani, în baza legii venitului minim garantat.

Despre problema îmbătrânirii crescătorilor de bovine şi a lipsei unei generaţii care să vină din urmă a vorbit şi Petrea Dulgheru.

„Avem în continuare cel mai mare efectiv de bovine din ţară, dar acestea sunt crescute în majoritate de oameni de 70-80 de ani. Când vor dispărea aceştia vom cădea enorm”, a subliniat Dulgheru, amintind că medicii veterinari trebuie să le facă mai uşoară misiunea crescătorilor de animale.

Şedinţa de întrunire desfăşurată la Gura Humorului l-a avut în frunte şi pe doctorul Viorel Andronie, preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor Veterinari din România.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Medicilor Veterinari din România s-a reunit la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Colegiul Medicilor Veterinari din România s-a reunit la Gura Humorului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
( 2 iul 2011, 11:04:46
Cu mâinile la gură ocupat să mulgă vaca
Mai scoate-o cimilitură ... pe gură
Îi iese greu ( că-i constipată , săraca )
D’aia doftoru’ Onofrei transpiră-n ,, şură ’’

Iubesc ţăranii de la ţară
Urăsc ţăranii de oraş
Îmi place de ăsta ca de limba bulgară
Deşi are 100 de ani mai are la gură caş

E cantautorul unui bâzâit de muşte
Cum să-l iau în serios ? cum ?
Când din limba română nu poa’ să muşte
Decât : contract , lemn şi bitum ( pentru drum )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei