Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dosare respinse

Opt furnizori de servicii medicale, refuzaţi la semnarea contractelor de CAS Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Opt furnizori de servicii medicale din judeţ, şi anume doi stomatologi, un medic de familie, un laborator de analize medicale, trei societăţi de livrare a dispozitivelor medicale şi un cabinet medical de recuperare-reabilitare, au fost refuzaţi la semnarea contractelor de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

Ieri, în conferinţă de presă, preşedintele director general al instituţiei, Cristi Bleorţu, a arătat că iniţial au fost respinse la contractare 36 dosare, respectiv 13 dosare depuse de medicii stomatologi, trei dosare depuse de furnizorii de recuperare-reabilitare, câte cinci dosare depuse de furnizorii de servicii medicale paraclinice şi medicii de familie, câte un dosar depus de o farmacie şi un spital şi opt dosare depuse de furnizorii de dispozitive medicale.

 

Motivele pentru care au fost respinse la contractare cele opt dosare depuse de furnizori

El a explicat că documentaţia depusă de furnizorii care au contestat respingerea dosarelor a fost analizată de o comisie, care a decis admiterea a 28 contestaţii întrucât au fost înlăturate cauzele care au dus la respingerea iniţială a dosarelor depuse.

Şeful CAS Suceava a adăugat că, în final, au rămas respinse opt dosare, iar motivele pentru care s-a refuzat semnarea contractelor cu furnizorii care le-au depus sunt dintre cele mai diverse.

“În cazul medicului de familie, dosarul a fost respins pentru că acesta nu avea, aşa cum cere legea, angajată o asistentă. În ceea ce priveşte furnizorii de dispozitive medicale, aceştia fie nu aveau certificatul fiscal ori dovada plăţii la fondul de sănătate, fie certificatul fiscal era cu datorii la fondul de sănătate. Spitalul respins iniţial este cel din Gura Humorului, întrucât avea datorii la fondul de sănătate”, a precizat Cristi Bleorţu.

 

A crescut numărul farmaciilor în contract cu CAS, în ciuda întârzierilor la plată

El a subliniat că, în total, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a încheiat cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice din judeţ un număr de 685 de contracte, pe următoarele categorii: 283 - asistenţa medicală primară, 92 - asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi clinice, 22 - asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi paraclinice, 75 - asistenţa medicală stomatologică, zece - asistenţa medicală spitalicească, unul - asistenţa medicală de urgenţă şi transport sanitar (Ambulanţa), 14 - asistenţa medicală de recuperare, 121 - acordarea medicamentelor, 64 - acordarea dispozitivelor medicale şi trei - îngrijiri la domiciliu.

De menţionat că, deşi are datorii faţă de farmaciile din judeţ, CAS Suceava a reuşit anul acesta să încheie contracte cu mai multe unităţi farmaceutice din judeţ, prin comparaţie cu 2010.

„Zilele astea s-au achitat facturile pe luna august a anului trecut. Practic, la farmacii, avem întârziere de o lună la plată, dar cu toate acestea numărul unităţilor de profil care au vrut să intre în relaţii contractuale cu noi a crescut faţă de anul trecut”, a declarat ieri Cristi Bleorţu, cu precizarea că, în 2010, un număr de 112 farmacii aveau contracte cu CAS Suceava, numărul acestora ajungând, în 2011, la 121.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt furnizori de servicii medicale, refuzaţi la semnarea contractelor de CAS Suceava.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Opt furnizori de servicii medicale, refuzaţi la semnarea contractelor de CAS Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei