Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Lungu a deschis în mod oficial manifestările din cadrul Zilelor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a deschis ieri, în mod oficial, manifestările din cadrul ediţiei de anul acesta a Zilelor Sucevei. De  pe scena amplasată în parcarea Iulius Mall, locul unde vor avea loc toate manifestările, Ion Lungu le-a mulţumit sucevenilor care au venit şi anul acesta în număr mare la serbările oraşului. După ce a prezentat pe scurt care vor fi principalele evenimente organizate de Zilele Sucevei, Ion Lungu l-a invitat să spună câteva cuvinte pe unul dintre invitaţii speciali ai municipalităţii, respectiv Yan Kiessling, prim-viceprimarul oraşului Laval din Franţa, oraş înfrăţit cu Suceava.

Acesta a declarat: „Îmi exprim bucuria de a participa astăzi la Zilele Sucevei. Vă transmit un mesaj de prietenie din partea oraşului Laval. Construcţia Europei nu înseamnă numai legi şi reglementări. Mai întâi vorbim despre relaţiile dintre oameni şi schimburile culturale. Acesta este şi scopul vizitei mele aici în Suceava. Vrem să întărim colaborarea între cele două ţări, între Suceava şi Laval. Şi vreau să precizez că de mulţi ani în Franţa există o afecţiune specială pentru România şi sunt foarte bucuros că pot să fiu aici în Suceava”.

Prezent alături de Ion Lungu la deschiderea Zilelor Sucevei, consulul Ucrainei la Suceava, Vasili Boeciko, i-a dăruit primarului Sucevei o icoană adusă de la Mănăstirea Boian din Ucraina.

„Pentru dumneavoastră şi pentru noi este o zi sfântă, pentru că îl prăznuim împreună cu dumneavoastră Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Să vă ajute Dumnezeu, Maica Domnului şi Sf. Ioan cel Nou”, a spus consulul Ucrainei.

Acesta i-a mai dat primarului Ion Lungu un album special editat pentru ediţia de anul viitor a Campionatului European de Fotbal, care va avea loc în Ucraina şi Polonia, lansând o invitaţie sucevenilor să vină la meciurile din cadrul acestei competiţii.

 

20 de cupluri de aur au primit diplome din partea primăriei

După momentul introductiv, primarul Ion Lungu a premiat 20 de cupluri de suceveni care au împlinit 50 de ani de căsătorie. El a precizat că în cei şapte ani de când a preluat funcţia de primar au fost sărbătorite aproximativ 500 de cupluri de aur. Lungu a subliniat că premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie reprezintă un gest de respect din partea sucevenilor şi a primăriei.

„Este un respect al comunităţii, al municipalităţii, al meu personal pentru aceşti oameni care sunt un exemplu pentru comunitate, un exemplu de fidelitate pentru noi, generaţiile mai tinere. Un gest de respect pentru aceşti oameni care au construit şi au modernizat pentru prima dată oraşul, iar noi, generaţiile mai tinere, avem obligaţia de a reconstrui din nou oraşul, lucru pe care îl facem noi astăzi”, a spus Lungu.

 

Diplome de Cetăţean de onoare

Un alt moment festiv a fost cel de înmânare a două titluri de Cetăţean de onoare, pe care Consiliul Local Suceava le-a acordat la începutul acestui an. Pentru început, Ion Lungu l-a invitat pe scenă pe medicul neurochirurg Vasile Gheorghe Ciubotaru pentru a-i înmâna diploma de Cetăţean de onoare, acordată pentru merite deosebite aduse municipalităţii.

Gheorghe Ciubotaru s-a născut în anul 1953, în localitatea suceveană Udeşti. În momentul de faţă acesta este şeful secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni”.

„Gheorghe Ciobotaru este un bucovinean care ne face cinste la Bucureşti şi care ajută foarte mulţi suceveni. Foarte mulţi suceveni m-au rugat să vă mulţumesc pentru că i-aţi ajutat”, a spus Ion Lungu.

La rândul său, Gheorghe Ciubotaru a precizat că acest titlu îl împarte cu toţi cei care l-au sprijinit pe parcursul vieţii, începând cu familia, şi până la profesorii din Suceava, „oamenii din satul natal”, precum şi cu oamenii din Bucovina. „Tuturor acestora le mulţumesc şi împart premiul cu ei. Astăzi mă simt mai bucovinean decât oricând”, a spus Gheorghe Ciubotaru.

De asemenea, Ion Lungu i-a înmânat diploma de Cetăţean de onoare a Sucevei Anei Lazăr, care a împlinit vârsta de 100 de ani. Lungu a subliniat că Ana Lazăr a fost şi este o cetăţeană onorabilă a acestui oraş. Invitată să spună care este „reţeta” pentru a ajunge la această vârstă, Ana Lazăr a spus că „Secretul este munca fizică şi cea intelectuală. Le-am combinat una cu alta, dar importantă a fost şi alimentaţia. Ăsta este secretul şi, nu în ultimul rând, Dumnezeu m-a ajutat să trec pentru foarte multe greutăţi. Au fost războaie şi multe-multe alte lucruri, însă totuşi Dumnezeu m-a ajutat”, a spus femeia.

Nu în ultimul rând, Ion Lungu i-a invitat pe suceveni să participe în număr cât mai mare la serbările oraşului în care locuiesc, Zilele Sucevei urmând să se încheie duminică, 26 iunie 2011. Programul complet al manifestărilor din cadrul Zilelor Sucevei îl găsiţi în ziarul nostru, în pagina 12.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a deschis în mod oficial manifestările din cadrul Zilelor Sucevei.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lungu a deschis în mod oficial manifestările din cadrul Zilelor Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 14:05:44
Vasile Ciubotaru il cheamă nu Cojocaru cum ati scris pe fotografie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei