Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vorbe grele

Revoltă printre bazarişti în timpul unui control al inspectorilor vamali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bazarul a stat ieri pe un butoi cu pulbere după ce mai multe echipe de inspectori vamali din Suceava şi Botoşani au descins pentru un control de rutină. Oamenii s-au adunat imediat în zona unde reprezentanţii instituţiei vamale îşi desfăşurau activitatea şi au început să-i huiduiască şi să-i fluiere copios.

„Să caute în vamă, la frontieră, că pe acolo trec tirurile, nu aici. Câştigăm şi noi câţiva lei cu care să trăim, cu ce să ne creştem copiii, cu 400.000 de lei vechi cât ne dau ei?”, a strigat revoltată una dintre comerciantele din Bazar.

Nemulţumiţi că inspectorii vamali nu s-au legitimat, bazariştii le-au strigat că au ajuns la limita răbdării vizavi de nenumăratele controale care se derulează de ceva vreme.

„Bazarul e o vacă de muls şi vine toată lumea aici în control, de la Vamă, de la Gardă, de la Poliţie, de la Finanţe. Hoţii, hoţii!”, s-a auzit din mijlocul mulţimii furioase.

 

Administratorul Bazarului, de partea comercianţilor

În zona unde se derula controlul şi-a făcut apariţia şi administratorul Bazarului, Constantin Netbai. Acesta a discutat preţ de câteva minute cu cei veniţi în control şi le-a explicat că din punctul său de vedere amenzile usturătoare pe care inspectorii vamali le aplică îi împing pe oameni să comită ilegalităţi.

Pe de altă parte, bazariştii care au fost luaţi la verificat de inspectorii vamali au ţinut să precizeze că marfa, chiar dacă era scoasă la vânzare fără factură, a ajuns din Ucraina în România fără ca nimeni să constate vreo neregulă.

„Rusoaicele care aduc marfă nu păţesc nimic, pe ele nu le controlează nimeni. Doar nu zboară de la Siret şi până în Bazar. De ce pe ele nu le vede nimeni?”, s-au întrebat comercianţii.

În faţa mulţimii ostile, inspectorii vamali au apelat la sprijinul jandarmilor, care au asigurat protecţia pe toată perioada controlului. În final, echipele de control au plecat, dar butoiul nemulţumirilor pare tot mai aproape de o explozie.

 

Amenzi de 10.000 de lei şi marfă confiscată de 2.100 de lei

Ca la orice acţiune de control organizată în Bazar, totul s-a limitat doar la primii comercianţi la care cei de la Vamă au descins, celelalte chioşcuri fiind închise cu viteza luminii.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Iaşi au explicat şi care a fost scopul acţiunii de ieri.

„Acţiunea a avut ca obiectiv controlul pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit cu produse accizabile şi produse de provenienţă extracomunitară. S-a verificat  modul de respectare a legislaţiei vamale şi fiscale în domeniu”, a declarat inspector principal Liana Barbu, purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi.

În urma controlului au fost aplicate patru amenzi contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei pentru deţinere şi comercializare de bunuri fără acte de provenienţă, din care 8.500 lei au fost încasaţi pe loc, şi au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 2.100 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revoltă printre bazarişti în timpul unui control al inspectorilor vamali.
 Vizualizări articol: 7162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Revoltă printre bazarişti în timpul unui control al inspectorilor vamali5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa sa fie trimis de
(24 iun 2011, 11:31:36
Eu cred ca incepe sa se termine cu mafia bazarului.
Tipam toti pe unde apucam ca tara asta nu merge!Insa cand vine cineva sa ne verifice daca suntem corecti incepem sa tipam!De ce sa nu plateasca si bazaristii taxe?
Eu sunt salariat si imi platesc taxele la timp.Bazaristii de ce nu ar putea?
Am vazut eu ce masini conduc si ce casutze au...Asta din 400.00 lei cum zicea tovarasu' mai sus?
2.   Vorba aia... trimis de
(24 iun 2011, 11:43:12
Stiti voi cum sunt legile in tarisoara asta... ca o bariera, dulaii sar pe de asupra, cateii trec pe de desupt iar prostii se opresc. De ce ne se leaga de dulaii care trec marfa cu vapoarele??? sau ei contribuie unde trebuie?
3.   Revolta printre trimis de
(24 iun 2011, 11:48:48
asa tata cotroale la sange ca stiu ca profita de pe urma oamenilor .daca vreti sa fiti bogati puneti mana si .....fiecare ce poate
4.   Bazarul si vama...! trimis de
(24 iun 2011, 11:48:54
Corect, foarte corect actiounile3...ANAF-ului...! Ptr ca eu ca salariat...platesc...toate impo0zitele la stat...la zi...asa trebuie sa faca toata lumea....din tara asta...!!Nimeni nu este mai presis de lege....iar in Bazarul ...din Sv...si nu numai....90%...este marfa de contrabanda...!
Cat despre rusoice..... Nu cine aducde...este tras la raspundere....ci acel ce vinde/...!!!! Cine a cumparat...a cumparat pe baza de facyura si schitanta fiscala.....???
5.   Comentariu trimis de
(24 iun 2011, 12:05:33
mi se pare corect ca fiecare produs sa aiba factura si vandut cu bon fiscal.de ce galagie?acolo sunt banii care trebuie sa ajunga la bugetul tarii,nu banii luati din pensie.marfuri comerciale expuse fara pret,vandute dupa bunul plac si ochii clientului.sa lucreze legal
6.   Muhahaha trimis de
(24 iun 2011, 12:14:53
Basescu ati vrut, Basescu ati avut. Toti politistii, toti cocalarii si toti manelistii l-au votat pe Basesecu acum li se intoarce favorul muhahah Bravo domnule Basescu, chiar imi pare rau ca nu v-am votat si eu hahaha daca stiam ce treaba buna o sa faceti in tara, pe bune!
7.   * trimis de
(24 iun 2011, 12:19:22
Adevărul nu se rosteşte ( ba dimpotrivă )
Chibiţii de pe margine comentează ( deşi habar n-au )
Garda ( de orice ,, culoare ’’ ) este ABUZIVĂ
ASTFEL CĂ ( ÎN CAZUL ĂSTA ) DREPTATE BAZARIŞTII AU

La noi ignoranţa ţine loc de adevăr
Şi datu’ cu părerea .. e ca un bâzâit de muşte
Cel ce ,,controlează’’ e opresiv şi n-are astâmpăr
Până nu-l frânge pe comerciant în cleşte

Şi 'cel ce controlează-i victimă fiindcă sistemul
E ,, stai ( şi faci ) ... aşa ! sau te du , dară’’ !!!
Viteaz ca Toma Alimoş nu-şi arată hamul
Care-i şi îmbogăţeşte dar şi le face viaţa amară

7.1  RE: * trimis de
(24 iun 2011, 14:07:29
Adevarat ai grait !
8.   Vreti strazi? platiti impozite... trimis de
(24 iun 2011, 12:40:05
atat timp cat cel mic fura( bazar , chiosc, a.f., etc etc) neplatind impozitele nu cereti strazi, spitale, salarii mai mari , o politie curata etc.......statul are bani din impozite....toata lumea vrea strazi, dar nimeni nu vre sa plateasca impozite.....ce ar trebui sa faca ...sa vina de la bucuresti vre0 400 de inspectori, sa se pozitioneze la ora x fiecare in fata la un chiosc si la ora x sa scoata toti legitimatiile......iar toti cei care nu au acte pe marfa.....amenda usturatoare....(doar din amenda pe 4 actiuni asemanatoare se poate plati soseaua de centura a ucevei)
9.   PAI BAZARUL TREBUIE INCHIS !!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(24 iun 2011, 13:28:30
PAI BAZARUL TREBUIE INCHIS !!!!!!!!!!!!!!!!
10.   Bataie de joc trimis de
(24 iun 2011, 13:30:48
Eu am firma si platesc de-mi sar capacele tot legal! Si ma chinui si bazaristii isi fac palate ma, nu tu bon, factura, tot la negru bataie de joc ce-i acolo! Inchis!

Sa-ti fie rusine lungu ca aveti si voi afacere pe acolo! si de aia nu-i inchis!
11.   Interesant trimis de
(24 iun 2011, 14:20:03
Mi se pare foarte interesant modul in care se comenteaza articolele si impartialitatea comentatorilor atotcunoscatori. Cand au fost arestati spagarii din vama Siret ,care faceau mai multa evaziune decat tot bazarul,majoritatea comentatorilor ii aparau ca sunt smecheri si de ce nu facem ca ei ? Acu se pare ca raul suprem a fost descoperit in bazar ,unde pentru 99% dintre comercianti inseamna supravietuire . Cu ceilalti 1% ,traficanti, e alta poveste ,dar aia sunt stiuti si nu se ia nimeni de ei.
12.   Hai cu o explicatie trimis de
(24 iun 2011, 14:31:26
As fi curios cum explica prelipcarul de ce a bagat el zeci de miliarde din bugetul local in modernizarea acestui cuib de ilegalisti ... O da, au votat consilierii locali ai PDL. Frumoasa explicatia !
13.   Mai am o intrebare trimis de
(24 iun 2011, 14:52:41
Astazi am fost pe la MAll unde se desfasoara Zilele Sucevei.
Nu am vazut nici o casa de marcat la nici o taraba...de autorizatii sanitar-veterinare nu cred ca are nimeni.Esti servit direct cu mana...insa gratarele arata bine.
Oare este de ajuns sa dai o mica atentie ca sa iti instalezi o taraba de acest gen?
E debandada totala fratilor in tara asta!!!!! si noua ne arde de regionalizare:( si alte prostii
14.   Sa fim corecti trimis de
(24 iun 2011, 15:23:40
bazarul este loc de inselaciune pt toti taranii din imprejurimile sucevei,multi comercianti cumpara din supermarket si vand la pret dublu,fara chitanta sau tripleaza preturiile marfuriilor din dragonul rosu castig usor co ajut primariei
15.   Comentariu trimis de
(24 iun 2011, 16:44:28
S-A BIFAT INCA O ACTIUNE"DE OCHII LUMII".ALEA SUNT REZULTATE LA O ACTIUNE DESFASURATA IN BAZAR UNDE TOATA LUMEA VEDE CU OCHIUL LIBER IN CE MOD SE LUCREAZA ???????????????????ESTE CLAR CA BAZARISTII AU IN SPATELE ASIGURAT SI MAI FAC SI GAT ..................PENTRU A DUCE IN EROARE OPINIA PUBLICA.
16.   Sa moara si capra vecinului. trimis de
(24 iun 2011, 18:04:55
Numai mancatori de kakat si puturosi care dorm pana la ora 12 , se trezesc , isi baga degetul in dos si dupa mai comenteaza articolele aparute in fituica Monitorul.Mi-e sila de majoritatea celor care au comntat mai sus.
17.   Comentariu trimis de
(24 iun 2011, 18:43:30
tot pe bietii oameni....
18.   BAZARUL= CONCURENTA MALL trimis de
(24 iun 2011, 18:52:38
bazarul este tocmai concurenta mall.ului si carrefour. tocmai de aceasta se lupta cu ei. DACA in mall o haina costa 10 lei in bazar o gasesti la pretul de 5 sau 6 lei . ( acelasi produs aceeasi eticheta) tocmai de asta s.au pus pe ei..pentru a nu mai face concurenta celor mari.Cei mari intre ei nu concureaza pentru ca sunt pusi de comun acord asa cum fac si toate benzinariile cu combustibilul.!!! De asta presupun ca a fost si incendiul in bazar acum ceva vreme. Concluzie?? nu au cum sa il desfinteze..sunt altii in spate care mult bazarul
19.   Bazarul o sa dispara.. trimis de
(24 iun 2011, 21:27:50
Dar nu din cauza controalelor.Am cumparat din bazar un prelungitor.A LUAT FOC LASAT LA SOARE......Am cumparat undite si sau rupt la prima lansare cu plumb de 30 gr....Cind in romania o sa se dezvolte comportamentul de consum, mai devreme sau mai tirziu bazarul o sa fie doar o amintire si nu pre placuta
20.   De-a hotii si banditii trimis de
(26 iun 2011, 21:58:14
Ba nene s-a dilit lumea hotii vrea sa fie mai hoti decat banditii iar banditii mai banditi decat hotii.. zic si io...
... pai cum vine chestia ca Garda fiunanciara sa starpeasca evaziunea fiscala din bazar cand ea insasi e plina de bube de nu-si poate duce turul . Toti umflatii cu insigne de fisc isi umfla bilele in fata bazaristilor care si ei pe ici pe colo au probleme de sanatate fiscala . E o chestie bolnava rau de tot.... dar totusi buna la ceva... Asa cum e aduce bani buni .. si la micul afacerist care-si mica marfa pri cutiile uzate de carton , dar si gulerului alb indiferent ca e al militianului din bazar, al functionarului care incaseaza chiria sau a burtosului ce-si plimba atributiile de cotizant de partid cu pretentii de inspector, toti acesti bani luati de pe marfa proasta si ieftina vanduta alegatorului mintit cu galeata portocalie rosie sau galbena.
Banii se fac greu dar se aduna usor cand apele sunt tulburi si legilee nu-s.
Bazaru nu concureaza nici MALL-ul nici alte supermarketuri decat la actiunea de belire a clientului la pret sau la calitate. Sa fim linistiti , cat timp suntem saraci tentatia de a lua lucruri ieftine si in conditii discutabile , va fi intotdeaunamare.
Un KK mare facut de inspectori ... aprpos.... nu prea am vazut case de marcat la vanzatorii de urzici si de opintici domnilor inspectori... luati masuri si raportati poate face guvernul o ordonanta de urgenta pe care sa si-o asume si basescu sa o aprobe..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei