Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Investiţie

Parcul de la Universitate intră în modernizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primăria Suceava va organiza în data de 11 iulie a.c. licitaţia pentru desemnarea firmei care va realiza lucrările de modernizare a parcului din apropierea Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a celui de la intersecţia dintre Calea Obcinilor şi bulevardul 1 Decembrie 1918.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că pentru modernizarea celor două parcuri Administraţia Fondului de Mediu asigură o finanţare de 1,488 de milioane de lei (14,88 de miliarde de lei vechi). Lungu a explicat că suma reprezintă 92,44% din valoarea totală a investiţiei, diferenţa urmând să fie asigurată de Primăria Suceava. Modernizarea parcului din apropierea Universităţii „Ştefan cel Mare” se va face în mod asemănător cu cea a Parcului Central din faţa Palatului Administrativ. Lucrările vor presupune modernizarea aleilor, a spaţiilor verzi, a iluminatului public şi fântânii arteziene.

„În acest an ne propunem să amenajăm şi alte parcuri în municipiul Suceava. După ce am amenajat parcul de pe Aleea Zorilor, din cartierul George Enescu, vrem să amenajăm un parc nou şi în Burdujeni. Toate acestea pentru a creşte numărul spaţiilor verzi din Suceava”, a declarat Lungu.

El a mai adăugat că Primăria Suceava intenţionează să promoveze un nou proiect la Administraţia Fondului de Mediu în vederea modernizării parcului din apropierea policlinicii din Areni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul de la Universitate intră în modernizare.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parcul de la Universitate intră în modernizare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ilona trimis de
(23 iun 2011, 12:09:59
daca si acest minuscul parculet se va reface ca si cel din centru, prin taierea tuturor copacilor, rarirea bancilor, distrugerea si taierea gardului viu, flori nu sunt, arbusti nu, mai bine l-ar lasa asa.......
in centru nu mai ai intimitate pe o banca, aerul imbicsit de la masini prin distrugerea si taierea gardului viu, s-au taiat acei arbusti dendrologici specifici parcurilor, banci f.rare, ici si colo......clar, acela nu-i parc, este un loc de trecere dintr-o parte in alta a orasului.......
1.1  RE: Ilona trimis de
(24 iun 2011, 08:35:26
ILONA Ce te nemultumeste la parcul din centru? Este destul de frumos, civilizat cu banci suficiente si lume care se odihneste. Asteapta sa creasca si arborii decorativi si va fi chiar frumos. Arborii si acolo si la Universitate sunt foarte batrani si daca iti cad in cap sau pe masina urlii ca de ce nu s-au taiat? Nu am inteles de ce ai nevoie de intimitate(ca sa nu zic ca te ascunzi) faci sex in parc? Poti sa-l faci si la vedere.
Oare cand vom fi multumiti, Daca nu se fac fantani monumentale urlam ca de ce se fac , daca se fac, urlam ca de ce se cheltuie banul public. In primavara cineva comenta ca de ce se pun flori pe aleeile de pe str. Stefan Cel Mare, sa fie desfiintate pentru a se largi strada. Daca aveti atatea idei puneti cel putin una mica in practica, saditi cel putin o floare daca nu un pom si dupa aceea mai vorbim.
2.   Prea putini bani trimis de
(23 iun 2011, 12:47:04
Eu nu cred ca cu doar 14 miliarde se poate reface parcul ... Este distrus total, toate aleile sunt praf, stalpii de iluminat (20?) sunt distrusi. Ma intreb cum o sa le ajunga 14 miliarde sa faca atatea lucruri ... Nu cred ca e posibil !
3.   Parcurile si spatiile verzi=sanatate si frumusete! trimis de
(23 iun 2011, 13:49:49
Parcuri cit mai multe si spatii verzi, d-le Primar!

.... Pacat ca, ,,gospodarii de ieri '' ,trepadusii ce au fost la conducere, si-au batut joc de cartierele orasului: strazi inguste, blocuri multe (dormitoare de campanie) FARA PARCURI etc. ...oras monoton unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei lasate de oameni puturosi.
Ar trebui multe de facut ca orasul nostru sa fie atragator cit de cit!! Trebuie o echipa DE OAMENI GOSPODARI, SA SE IMPLICE, SA NE FACA SI NOUA UN ORAS CIVILIZAT, EUROPEAN. Dar cine, toti vor sa se imbogateasca si nu conteaza ca ne sufocam!!
Un pic de spatiu verde ramas, imediat e bun pentru luat bani!.
Sv. este mizerabila, fara saptii VERZI, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’,duc mizerie peste tot ...
Spatiile verzi din Suceava sunt rare, iar cele care au mai ramas dispar fara mila!…,
Lipsa de educatie si bunul simt au dus la situatia asta!

_Linga PATINUAR s-a ,,ras* parculetul, ca, deee… erau prea multe si alt loc nu s-a mai gasit!?

_.Pe Cartodrom in loc de parcul copiilor, cum se promisese, s-au facut blocuri cu apart. mici si vile!

Dupa cum se vede, imediat clica conducatoare construieste ceva,... in loc sa se puna o banca, flori, iarba, chiar si un copac, sa fie locuri de recreere pentru batrini, bolnavi,etc
Nu va mai saturati de spagi ,,dragilor* si-i pacat ca ne tratati ca pe animale!

4.   Vrem sa stim si noi cum va arata ... trimis de
(24 iun 2011, 00:54:45
Firma care va fi desemnată câştigătoare ar trbui să vină cu un personal calificat,cu un proiect deosebit si măcar cu un expert in amenajari parcuri (grădini) si in cultivarea plantelor . Să amenajeze spaţiile verzi, cu sisteme de fântâni - gen cascadă,mic lac, arteziene , cu grupuri de plante in aranjamente cu pietre, busteni, lemne si alte elemente etc.S-a dezvoltat in ultimii ani si la noi "rhitectura Peisagera "- Design exterior de gradini si parcuri, Proiecte executate,arhitecti peisagisti,amenajare Vrem si la SUCEAVA...La noi se amenajeaza spatiile verzi cam asa :vine badea Ion cu O masina de tuns gsrd viu si mai mult il smulge decat il tunde .. si niciodata nu masoara nimic- iar forma lui(a gardului) e lăsată in "voia sorţii ! Badea Gheorghe vine cu un ciocan si două cuie si mai repară superficial câte o bancă...Cele care lipsesc nu sunt inlocuite -doamne fereste ! Nea vasile vine si el cu o cutie de vopsea si mai vopseste" anemic "câte o scândură de pe bancă sau câte un gărduţ din fier pus undeva canva ...In loc de ronduri si alei cu flori se pune doar iarba si tot badea Gheorghe o jumuleste ...In fiecare an parcurile sunt tot mai urate; tot mai putine flori ,copacii tot mai putini , lipsesc copacii batrani dar si arbustii cu flori de toate culorile si mai ales dispar băncile ...Fântânile arteziene sunt confecţionate adesea de-un mester mediocru - parcă a găsit materialele in căruţa ţiganilor când merg să ducă fier vechi la vânzare...Adesea fântânile sunt formate din trei bare , 4 roti si doua bile /si făcu-i fântână arteziană din tine ...Chiar nu putem avea si noi la Suceava o fântână deosebita undeva intr-un parc deosebit...Nu mai avem nimic deosebit in Suceava noastra !
4.1  RE: Vrem sa stim si noi cum va arata ... trimis de
(24 iun 2011, 08:51:41
DOAMNA Cine ti-a spus ca esti doamna? Pentru tine toti cei care lucreaza sunt Badea Ion sau Gherghe si numai tu esti doamna? Ce ar fi sa te uiti la parcurile din America sau Anglia(in filme) ca sunt numai cu iarba si ca poti sa stai pe ea , numai la noi se pun placute: Nu calcati iarba!Nu mai carcoti si matura cel putin in fata blocului daca nu pui o floare. Tot vrei sa-ti faca "badea ION".CE?
5.   Pariu trimis de
(25 iun 2011, 02:17:27
Pun pariu ca licitatia va fi castigata de una dintre firmele urmatoatre : LOIAL , MUHA sau GENERAL CONSTRUCT.
6.   Pt ...spinu.. trimis de
(26 iun 2011, 17:55:38
M - am referit la calificare...Adică vor fi oameni necalificaţi , acică societati din astea mai de categoria celor care repară drumuri si nu fac treabă bună doar vezi si tu ...chiar nu ti-ai dat seama la ce mă refer. Nu cred ? N-ai văzut cum curătă gardul viu unii şi cât de ineestetic rămâne in urma lor... ( nu la toţi ) .Subliniam doar faptul - repet- că trebuie o echipă de profesionalisti dacă vrem un parc deosebit cu care să ne mândrim si noi sucevenii...Si dacă badea Gheorge e şi el specialist sau nu-- asta nu conteaya 100% ,deoarece nu e nevoie sa fie toti specialisti ! Dar măcar firma respectivă sa aiba o parte de personal calificat,si un proiect deosebit si măcar cu un expert in amenajari parcuri...Ce e aşa greu de inteles ! Şi unde-i jignirea adusă de mine celor ce lucrează la spaţii verzi{ chiar ii consider pe oamenii simplii mai cu cap, mai omenoşi , mai deosebiti decât unii cu studii) ...iar chestia cu" nu călcaţi iarba "...ctc ..nu m-am referit la asa ceva !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei