Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Infrastructură

Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi gata anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi gata până la sfârşitul acestui an. Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Dan Pilă, a declarat ieri, la Suceava, că intenţia constructorului, SC CF – Grup Colas Iaşi, este de a finaliza lucrările pe tronsonul de la Pătrăuţi şi până la intersecţia cu DN 17, pe o porţiune de aproximativ cinci kilometri.

Dan Pilă a spus că lucrările pe această porţiune ar putea fi urgentate după ce Guvernul României a adoptat hotărârea prin care se alocă fonduri pentru ultimele exproprieri de terenuri de pe traseul şoselei de centură.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi a mai adăugat că pentru a finaliza lucrările pe acest tronson ar mai trebui o sumă de 90 de milioane de lei, bani care ar putea fi alocaţi la prima rectificare bugetară.

„Este un obiectiv prioritar, alături de şoseaua de centură din Iaşi. Deja a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind exproprierea a 493 de imobile. Se fac demersuri pentru a grăbi publicarea Hotărârii în Monitorul Oficial, tocmai în ideea de a scurta perioadele alocate pentru publicarea tabelelor cu proprietarii care urmează să fie expropriaţi şi cu sumele pentru despăgubiri”, a spus Dan Pilă.

Acesta s-a aflat în cursul zilei de ieri pe şantierul şoselei de centură din zona Pătrăuţi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de reprezentanţii constructorului şi de membrii Trans-European Motorways (TEM) al United Nations Economic Commission for Europe (UNECE).

 

Flutur a spus că nu vor fi probleme cu finanţarea

La rândul său, Gheorghe Flutur a declarat că nu vor exista probleme cu finanţarea lucrărilor de la şoseaua de centură a Sucevei, subliniind că are asigurări că la viitoarea rectificare bugetară vor fi alocate sumele de care mai sunt nevoie pentru finalizarea tronsonului de la Pătrăuţi până la intersecţia cu DN 17, în localitatea Şcheia.

„Sperăm ca zilele următoare să deblocăm exproprierile de la Şcheia pentru a da drumul la lucrări, astfel încât să facem legătura cu DN 17. Guvernul a dat o hotărâre prin care se stabileşte exproprierea şi despăgubirea pe cauză de utilitate publică pentru peste 400 de proprietari, după noua lege. Acesta este un mare câştig pentru judeţul Suceava şi municipiul Suceava. Aici avem o investiţie deosebit de mare şi de importantă. Dorim ca măcar tronsonul Pătrăuţi – DN 17 să fie gata pentru a scoate traficul greu din Suceava”, a declarat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a inspectat lucrările de la podul de peste râul Suceava din localitatea Pătrăuţi. Lucrările la acest pod, care are o lungime de 500 de metri, sunt aproape finalizate.

De precizat că şoseaua de centură a Sucevei va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va trece prin localităţile Moara, Şcheia Pătrăuţi, spre vama Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi gata anul acesta.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi gata anul acesta5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
(18 iun 2011, 11:25:48
Probabil primul si ultimul tronson !
2.   Un proiect util dar prost gandit! trimis de
(18 iun 2011, 18:46:52
La podul peste raul Suceava nu a luat nimeni in calcul puterea curentilor de aer de la acea inaltime, mai ales in cazul in care podul este tranzitat de un TIr cu prelata, la fel si la podul de la Moara. Nimeni nu a gandit ca pasarela peste calea-ferata de la Patrauti nu ar trebui sa coboare la sol ci sa mearga pe dedeasupra , pe piloni pina la nivelul podului peste rau, astfel cand vor cobora unii vitezomani dinspre Schei iar la pasarela vor urca imediat , vor sari ca la o trambulina , si sa vezi atunci evenimente si spectacol. Sa speram ca COLAS-ul rezista si nu ii fugareste cuplul Base-Boc pt aroganta lui Sarkozy ( gestul cu mana la cap facut presedintelui) .....Vom vedea ce va fi, speram sa iasa ceva bun si uitil!
3.   Pff.. trimis de
(18 iun 2011, 23:06:32
Centuristele deja privesc cu optimism spre viitor.
4.   Tot inainte asa trebuie... trimis de
(19 iun 2011, 12:17:05
Felicitari din Torino pentru toti care se implica si rezolva aceasta lucrare ideile primitive trbue date la o parte....
4.1  RE: Tot inainte asa trebuie... trimis de
(19 iun 2011, 13:16:03
Ia zi repede, 2 + 2 ÷ 2 = ? Ai facut liceul?
5.   Pt OPINIASV trimis de
(19 iun 2011, 23:25:07
bai frate tu nu ai iesit in afara sa vezi poduri peste ape in special in Norvegia, de ce vb aiurea de curenti, am trecut peste cel mai inalt pod din europa(franta) si batea vantu peste 70-80 km/h si nu m-a luat vantu pe sus si aici pe un amarat de pod sa te vezi cu tiru pe sus.
5.1  RE: Pt OPINIASV trimis de
(29 iun 2011, 21:14:20
bravo frate asa te vreau..acel pod din frantza e foarte mare..da baiatu care a lasat comm ce stie ell

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei